Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 25. elokuuta 2019

Toimintakertomus ja osavuosikatsaus, elokuu 2019

Huomasin, että olen aloittanut täällä Bloggerissa vuonna 2012, joten ehkä olisi syytä päivittää perheyrityksemme tietoja ajan tasalle. Monta muutosta on kuitenkin tapahtunut matkan varrella. 

Minä olen Maija. Työskentelen osa-aikaisesti myös yrityksemme ulkopuolisissa tehtävissä kirjastovirkailijana. Olen yrityksemme strateginen johtaja, sekä suunnittelu- ja viestintäpäällikkö. Vastaan toimintamme suurista linjoista. Muotoseikkojen vuoksi hyväksytän suunnitelmani talousosastolla, mutta se on yleensä läpihuutojuttu. Toimenkuvaani kuuluu myös yrityksen työntekijöiden sekä välillä myös sidosryhmien catering-palvelu, työvaatteiden sekä toimipaikkojen siisteys, ja huolehdin osaltani ulkoalueista. 

Mieheni ja yhtiökumppanini Timppa siirtyi puolisen vuotta sitten pelastustoimen tehtävistä täysiaikaiseksi työntekijäksi. Hän on yrityksemme talouspäällikkö sekä tekninen johtaja. Hän huolehtii kiinteistöjen ja kuljetus- ym. kaluston huolloista ja korjauksista käyttäen harkintansa mukaan myös alihankkijoita. 





Tällä hetkellä pyöritämme toimintaamme pääosin kahdestaan. Lapsia meillä on molemmilla kolme, yhteensä siis viisi. He ovat kaikki jo siirtyneet omien projektiensa pariin ja koonneet ympärilleen loistavia tiimejä. Nuorimmat tiimien jäsenet toimivat myös emoyhtiön huvitoimikunnassa, mutta ovat selvästi aikanaan siirtymässä johtotehtäviin. 

Nuorin lapsistamme, yrityksemme entinen  riskienhallinta- ja ATK-päällikkö siirtyi reilu vuosi sitten muihin tehtäviin. Hänen poissaolonsa on näkynyt toiminnassamme hieman hallitsemattomana riskien ottamisena. Onneksi tukipalvelut ovat kuitenkin käytettävissämme etänä. Lapset tiimeineen osallistuvat usein yhteisiin  strategiapalavereihimme, jotta saisimme toiminnallemme laajempaa näkemystä ja osaisimme välttää pahimmat sudenkuopat. 

Allaolevassa kuvassa on pääasiallinen toimipaikkamme. 


Täältä käsin huolehditaan lähes kaikki käytännön toimintaan ja talouteen liittyvät asiat. 

Epävirallisempi toimipaikkamme on lähinnä virkistystoimintaa varten hankittu mökkimme Lehmis. 


Isäntäväen virkistystoiminta Lehmiksellä on usein hyötyliikuntapainotteista, mutta myös rentoutumista rantasaunan löylyissä, joista on hyvä pulahtaa Lehmäjärveen uimaan. Myös yrityksemme suhdetoiminta hoituu pitkälti täällä, ja tapaamme mökillä mielellämme sidosryhmiämme epävirallisemmissa merkeissä. Kesäisin myös strategiapalaverit pidetään täällä.

Kuljetuskalustomme on osittain vanhentunutta ja vaatii välillä tekniseltä johtajaltamme melkoisia satsauksia. Yrityksemme syrjäisen sijainnin vuoksi kaksi henkilöautoa on kuitenkin lähes välttämättömyys, jotta toimintaa pystytään hoitamaan täysipainoisesti. Matkailuautomme Lyyli on jo vuosia sitten eläköitynyt, mutta pystyy vielä pienimuotoisesti toimimaan tukikohtanamme ja kulkuneuvonamme kotimaahan ja välillä myös ulkomaille suuntautuvilla liikematkoillamme.  Ensi kesälle on suunnitteilla Lyylin 30-vuotis -juhlakiertue.


Kun haluamme kunnolla lomalle ja täysin irti yrityskuvioista, matkaamme punavalkoisin siivin Espanjan Costa Blancalle Torreviejaan. Kohde on valikoitunut pitkälti ilmastosyistä, subtrooppien ilmasto lisättynä suolajärvien terveysvaikutuksilla on ihanteellinen ikääntyvälle henkilökunnallemme. Sen lisäksi Torrevieja houkuttaa edullisella hintatasollaan ja rennolla ilmapiirillään. 

Emme ole pörssiyhtiö, vaan voittoa tavoittelematon yritys. Koska strateginen johtajamme on huikentelevainen ja talousjohtajan ote välillä lipsuu, tilinpäätöksemme loppusumma on usein pyöreä nolla, joskus jopa miinusmerkkinen. Tämä suuntaus on näkynyt erityisesti riskienhallintapäällikön siirryttyä muihin tehtäviin. Toistaiseksi olemme kuitenkin välttäneet täydellisen konkurssin, vaikka kuljemmekin välillä heikoilla jäillä. 

Yrityksemme huvi- ja hyötytoimikuntaan kuului takavuosina myös useita koirakansalaisia. Lukuisten muiden tehtävien ohella he huolehtivat johtoportaan fyysisen kunnon ylläpitämisestä.  He ovat kuitenkin luonnollisen poistuman myötä siirtyneet johonkin parempaan paikkaan, missä he toivon mukaan saavat kirmata vapaana talutushihnoista ja muista velvoitteista. Tämän osaston puuttuminen on jättänyt ison aukon yritystoimintaamme, ja johtoportaan fyysinen kunto on pitkään ollut laskusuhdanteinen. Olemme käyneet useita neuvotteluja aiheesta ja tulleet siihen tulokseen, että meillä ei ole resursseja laajentaa tähän suuntaan. Yrityksemme toiminta on usein impulsiivista ja häilyy riskirajoilla, joten emme pystyisi tarpeeksi hyvin huolehtimaan tämän osaston hyvinvoinnista. 

Tulevaisuudessa ei ole suunnitteilla radikaaleja muutoksia suuriin linjauksiin. Emme pyri laajentamaan toimintaamme. Tärkeimpiä tavoitteitamme on johtoportaan fyysisen kunnon rapistumisen pysäyttäminen. Haluamme panostaa yhteistyöhön eri sidosryhmien kanssa. Näistä tärkeimpänä lapsemme tiimeineen ja erityisesti nuo pikku huvitoimikuntalaiset. Unohtamatta ystäviä ja muuta lähipiiriä. Näillä toimenpiteillä pyrimme pitämään yrityksemme kilpailukykyisenä vielä pitkään.

4 kommenttia:

  1. Ihana ja hauska blogipäivitys! Lystiä elokuun viimeistä viikonloppua yrityksenne henkilökunnalle johtoportaasta huvitoimikuntaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, taas on arki ja maanantai joten sorvin ääreen mars :)

    VastaaPoista
  3. Onpa hieno katsaus yritystoimintaanne. Paljon onnea toimintaanne myös loppuvuodeksi! :))

    VastaaPoista
  4. Kiitos, yritämme pitää firman pystyssä :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!