Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Salainen puutarha

Puutarhaamme on ilmestynyt ovi. Kulunut, vanha peiliovi. Mihin se mahtaa johtaakaan? Annetaanpa mielikuvituksen laukata. Uusiin, salaisiin puutarhoihin...? Vai ei yhtään mihinkään?
Etupihalle on ilmestynyt jotain muutakin. Tällaista heinäseipäistä koottua amppeli/lyhtyhäkkyrää olen jo pitkään suunnitellut. Mutta aina kun suunnitelman muistan, ne heinäseipäät ovat mökillä. Nyt sitten tungin kotiin lähtiessäni kolme kappaletta autoon, juuri ja juuri mahtuivat.
Isäntä tuon hökötyksen sitten kasasi kukkakolmion yläpuolelle vajasta löytämällään vanhalla lehmänkettingillä. 
Nyt vaan odotellaan, että krysanteemi alkaisi aukaisemaan nuppujaan. 

Mökillä katselin kotimaisia leffoja dvd:ltä ja värkkäsin sytykeruusuja, 75 kpl niitä tuli tehtyä. 
Muutama ystäväni on kertonut kiinnostuksensa tehdä tällaisia ja suosittelen, kivaa ja helppoa ja leppoisaa puuhaa. Netistä löytyy hyviä ohjeita ruusujen tekoon. Muutaman pikku vinkin voin kuitenkin antaa ihan näin kantapään kautta oppineena: kannattaa hankkia vaikka kirpparilta edullinen kattila pelkästään tähän käyttöön. Säästyy hankalalta kattilan putsaamiselta kiehuvalla vedellä. Myös pihdit pitää olla, muoviset tyyliin Ikea käyvät hyvin. 

Ja mehiläisvahakynttilöitä ei sitten kannata käyttää tähän tarkoitukseen. Räiskyvät ikävästi ja vaarallisesti! Nimim. toista tuntia hellaa ja sen ympäristöä putsaillut.

Kivasti kyllä näkyy ruusuissa sävyerot, kun käyttää erivärisiä kynttilöitä:
Sinne matkailuauton vessaan lupasin virkata "piristykseksi" maton trikookuteesta. No, eipä tästä kovin piristävä tullut vaan musta:
Pikku matto syntyi ihan yhdellä istumalla kiinteistä silmukoista ja reunaan tuli pylväistä piparkakkureunus. Musta siksi, kun sattui olemaan sopivan kokoinen kerä mustaa kudetta. Olkoon nyt sitten trendikkään mustavalkoinen wc (pitäähän vanhassa autossa jotain trendikästä olla)! Näitä voi tehdä vaikka useamman ja vaihtaa aina fiiliksen mukaan.

Syyskuu on sitten tosiasia. Sateisen päivän jälkeen tuli juuri aurinko esiin! Vaikka olen ehdottomasti kesäihmisiä, ei syksyssäkään ole mielestäni mitään vikaa. Joskus aika hektisenkin kesäelämän jälkeen on mukava rauhoittua käsitöiden tai hyvän kirjan pariin. Ja syksyisessä luonnossa on myös mukava liikkua, vaikka kameran tai sienikorin kanssa! 

Nautitaan siis!7 kommenttia:

 1. Ihana, ihana ovi. Ja hieno kuva viinirypäileiden siimeksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytti! Mihin lie ovi johtaakaan...esille se piti kuitenkin saada!

   Poista
 2. Voi kun kaunista teillä on. Tuo ovi, kertakaikkisen mahtava idea :)
  Samaa mieltä noista sytykeruusuista. Kivoja ja helppoja tehdä :)

  VastaaPoista
 3. Ihana,kerrassaan suloinen ovi,jonka takana voi löytyä kaikkea,mitä vain mielikuvitus tuottaa..ja tuon oven tarinat+elämän-kokemuksenkp osaisi kertoa...
  meidän naapurilla on tuollaiset heinä-seiväs-systeemit..Ehkäpä minullakin ku oon eläkkeellä :P

  VastaaPoista
 4. Voi kiitos Suvi ja Anneli! Samaa mieltä Suvin kanssa että ovella olisi varmaan tarinoita kerrottavanaan. Siinä kai näiden vanhojen esineiden viehätys piileekin! Heinäseipäitä ei ole enää kovin helppo löytää, paloivat kai aikoinaan karjakeittiöiden uuneissa, ja nyt jos niitä jollain on niin osaa myös ottaa hinnan niistä.

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Eikös olekin, Riitta Sinikka! Ja kiitos kun poikkesit!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!