Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 23. syyskuuta 2013

Nautitaan syksystä





Nyt sitten alkais päivät olemaan lyhyempiä kuin yöt. Sovitaanko, että nyt ei anneta ankeudelle periksi, vaan otetaan kaikki keinot käyttöön, että syksy olisi ihanaa aikaa! Kynttilät palamaan, takkaan tuli kellä sellainen ihanuus on pirtissään. Puikot, koukut, langat, kirjat, askarteluvälineet esiin. Ihanimmat teelaadut ja herkkukahvit kaapin kätköistä kuppiin höyryämään. Ystävät koolle pienimmästäkin syystä. Synttärit, nimpparit, vaate- tai meikkikutsut, yhteinen kokkaus, saunailta...syitähän riittää! Tai sitten ihan vaan lapsi, koira, oma kulta tai pehmonalle kainalossa katsomaan lemppariohjelmia töllöstä. Lämpimimmät villasukat ja ihanimmat torkkupeitot käyttöön!

Ja säähän on vaan pukeutumiskysymys. Kumpparit ja sadetakit esiin jos sää niitä vaatii ja ulkoilemaan. Minä olen joutunut kehittelemään uusia koiranulkoilutuskeinoja teemalla yksi käsi - kolme koiraa. Tänään ajoin auton sänkipellon laittaan ja päästin koirat kirmaamaan. Voi sitä juoksemisen riemua! Välillä piti heittäytyä ihan kieriskelemään, sänki varmaan rapsutti mukavasti koiruleiden selkää. Metsäpolkumme on metsäkoneet jyllänneet kuravelliksi, ja kuvittelin, että peltokeikan jälkeen koirat olisivat suht puhtaita. Mutta kyllähän niitä kurapaikkoja sieltäkin löytyi, taisipa olla jotain lantapaakkujakin, joissa kierimällä sai hyvät aromit turkkiin. Ja taas kylppärin kautta kotiudutiin!

Syksy on myös mainiota aikaa leivontakokeiluihin (ja leipominenhan on taas hyvä syy kutsua kahvivieraita). Löysin kirjastostamme tämän ihanan kuppikakkukirjan, joka lumosi minut ihanilla ohjeillaan niin, että haluaisin hankkia tämän omaksi!
Kuppikakkuohjeita löytyy joka juhlaan ja tilaisuuteen, suolaisia ja makeita, toinen toistaan ihanampia! Paria olen jo kokeillutkin, yhtä makeaa ja yhtä suolaista. Suolaisista tein näitä feta-tomaattikuppikakkuja:
Makeana vaihtoehtona sitten sitruuna-marenkikuppikakkuja:

Näihin sain hyvin hukutettua jääkaapista lemon curdin jämät. Hyviä olivat kumpaisetkin. 

Mitähän sitä seuraavaksi kokeilisi? Tiramisua ehkä...? Vai miltä kuulostaisi vadelma-valkosuklaakuppikakut?

Ihanaa syksyistä viikkoa, mehän ei masennuta vaikka tulisi räntää kuten on luvattu!

9 kommenttia:

  1. ei se syksy saa lannistaa,vaikka pimiää tuliski...kyllä sitä kaikkea kivaa keksii ihan varmasti iltojen ratoksi...herkullisia kakkuja vaikka ;)

    VastaaPoista
  2. Minä olen aina inhonnut syksyä, eikä nytkään taida olla poikkeusta :(
    Mutta mitä herkkuja, voi harmi kun tuota välimatkaa on niin paljon, olisit saanut vieraan iltapäiväteelle. Kun meillä molemmilla on sitä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, minä myös aina murehdin kesän päättymistä. Ihan itseäni psyykkasin tällä kirjoituksella. Olisi kyllä kiva saada sinut kylään, ei kai tuota välimatkaa nyt niin hirveästi ole?!?

      Poista
    2. RÄNTÄÄ satoi jo täälläkin ja on niin hyytävän kylmää :(

      Poista
  3. Kiitos Maija ihanan positiiviseta postauksesta.
    En minäkään ole mikään syksyn hehkuttaja, mutta se vain tulee aikanaan, tahdoimmepa tai emme ja sen kans on vain elettävä :)
    Makoisia leivonnaisia Sinulla. Minä taas vain olen leiponut sämpylöitä, kaurakeksejä ja omena jälkkäriä ;)
    Kiitos, ja myös Sinulle aurinkoista syyspäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mate käynnistä! Jonkin loppu on aina jonkin uuden alku.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!