Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

torstai 26. syyskuuta 2013

Päivän kuppikakut - ja Pinjan kuulumiset


Ihan ensiksi iso kiitos kaikille Pinjan kovia aikoja myötäeläneille ja meitä tsempittäneille! Ilokseni voin kertoa, että Pinja voi jo varsin hyvin. Tänään saimme suihkutella haavan, ja uskalsin jopa katsoa sitä. Oikein siistiltä näytti eikä vuoda enää. Reipas ja tomera koira on entisellään. Isoimpana huolenaiheena on nyt tosiaan se, millä estää sitä hyppimästä ja riehumasta, etteivät ompeleet ratkeaisi. Lääkärikin totesi ensi tapaamisella koiran varsin vauhdikkaaksi luonteeksi, ja kertoi laittaneensa haavaan erikoisvahvat omepeleet! Bodyyn laitoin yöksi hakaneulavahvistuksia, ettei se yön pimeydessä riisuisi sitä. Se on varsin taitava riisumaan varsinkin juoksuhousuja (joita nyt ei sitten onneksi enää tarvita). Mamman viereen se halusi yöksi ja pääsikin tietysti. Nyt mietin, mihin sulkisin sen illan zumban ajaksi, ettei tulisi esim. mieleen hypätä keittiön pöydälle (Pinjan mielestä paras näköalapaikka, mistä voi haukkua tielläliikkujia). Kauppareissun ajaksi suljin sen kodinhoitohuoneeseen, mutta oli kuitenkin eteisessä vastassa kun tulin kotiin - lukoton ovi ei sitä pitele. Varmaan pitää laittaa se tuonne työhuoneeseen ja ovi lukkoon. Äsken jo käytiin pikku lenkilläkin, ja vauhtia riitti Pinjalla parin päivän lepäilyn jälkeen.

Tänään tein koulusta palaajalle yllätykseksi Nutella-kuppikakkuja, ohje tästä samaisesta kirjasta:
Nutellan tilalle laitoin kyllä Rainbow pähkinä-suklaalevitettä, koska kaupasta ei muuta vastaavaa löytynyt. Hyviä tuli, kuulemma. Itse en ole vielä maistanut, paitsi kuorrutusta (mikä vei suklaannälän kyllä hetkeksi aikaa). Laitan tässä suklaannälkäisille myös ohjeen:

Sami Garamin Nutella-kuppikakut (n. 12 kpl)
125 g voita
1½  dl fariinisokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1½  tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
Nutellaa

Kuorrutus: 
100 g voita
200 g Nutellaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl tomusokeria

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja sekoita tasaiseksi. Jaa puolet taikinasta paperisiin vuokiin ja laita reilu teelusikallinen Nutellaa jokaiseen kakkuun. Lisää päälle loput taikinat ja paista 200 asteessa n. 15 min.

Tee kuorrutus: vatkaa pehmeä voi ja huoneenlämpöinen Nutella sekaisin, lisää vaniljasokeri ja tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta kakut täysin jäähtyneenä.

Tuo kuorrutuksen määrä on muuten varsin reilu, ehkä neljäsosan verran vähemmän voisi tehdä ja silti riittäisi 12 kakulle. Täytyy sanoa että muffinssipelti oli varsin hyvä ostos, eivät leviä nuo leivonnaiset vaan pysyvät kauniin muotoisina.

Olenkohan muistanut tätä yhtä kirppislöytöä teille esitellä?
6-kulmainen, trikookuteesta virkattu matto maksoi peräti 2 euroa! Väri on ehkä vähän erikoinen, mutta meillä on vihreäsävyinen (ysäri) pikkuwc mihin tämä kävi hyvin. 

Takka on lämmennyt parina päivänä peräkkäin, ja nyt on leivinuuni sen verran lämmin että laitoin sinne leivän ohjeella "Vaivaton ja vaivaamaton leipä", alunperin tuolta Hannelen Täyttä elämää -blogista. Ohje täällä

Torstai on toivoa täynnä!

11 kommenttia:

  1. ♥kivoja kuulumisia! Nam,mitä herkkupaloja!

    VastaaPoista
  2. tosi hauskan näköinen matto :D ja nuo kuppikakut,ihan tuota kirjaa alan hippuilla minäkin...jos vaikka tyttärelle pukin-konttiin;)
    koiralla halit,jospa malttais olla riehumatta...<3

    VastaaPoista
  3. Kiitos Suvi ja Riitta Sinikka! Tuota kirjaa kyllä suosittelen, toinen toistaan ihanampia ohjeita. Koira sai jo eilen illalla riehumalla haavan vähän vuotamaan, onneksi ei pahemmin käynyt.

    VastaaPoista
  4. Voi kun sinä jaksat helliä perhettäsi noilla herkuilla.
    Kunpa minäkin saisin vähän energiaa, mutta kun väsyttää niin kovasti :(
    Kivan maton löysit, sopii hyvin vessaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, matto on kyllä hintansa väärtti. Joskus leivotuttaa, sitten menee taas pitkiä aikoja niin ettei tule tehtyä mitään.

      Poista
  5. KIva että Pinjalla kaikki hyvin - mukavaa syksyä sinne!

    VastaaPoista
  6. Pinja potilaallekin "suosittelisin" näitä ihanan näköisiä kuppikakkuja. Nam,nam.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih juu, kyllähän se mielellään niitä maistaisi. Suklaa ei vaan ole koirille hyväksi, mutta Pinja on kyllä saanut muita herkkuja - kohtuudella.

      Poista
  7. Kiitos, nuo kuppikakut taitaa täällä kohta valmistua tyttären toimesta. Nami.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos postaus innosti kokeilemaan. Veikkaan, että ette pety!

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!