Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vuonna 2014

En yleensä tee uudenvuodenlupauksia. Tulevalle vuodelle kuitenkin teen yhden: lupaan nauttia elämästä! Kaikki keinot, mitkä eivät satuta itseäni tai kanssaihmisiäni ovat sallittuja tuon tavoitteen saavuttamiseksi. Ja keinojahan riittää:

1. Ruoka ja juoma
Aion syödä kohtuudella herkkuja ja juoda kohtuudella mietoja alkoholijuomia, jos mieleni tekee ja/tai tilanne on sellainen että niitä on tarjolla. Myös tammikuussa. Väkeviin en koske, koska en niistä välitä eivätkä ne minulle sovi. Krapula tai ähky eivät ole elämästä nauttimista, tähän liittyy sana "kohtuudella". Aina kun ehdin ja jaksan, teen itselleni ja perheelleni hyvää, terveellistä kunnon ruokaa. Jos en ehdi tai jaksa, käytän eineksiä.  Syön myös muiden valmistamaa ruokaa aina kun sitä on tarjolla (pallo siis pyörii myös miehelle ja tyttärelle ja kaikenlaisia syömiskutsuja otetaan vastaan).Tarjoan ruokaa myös vieraille silloin kun jaksan ja ehdin. Jos en jaksa/ehdi, keitellään sitten kahvit.

2. Liikunta
Aion nauttia liikunnasta myös vuonna 2014. Harrastan ainoastaan niitä liikunnan lajeja, joista todella pidän. Ulkoilen koirien kanssa, kuljen metsässä niin paljon kuin mahdollista, marjastan ja sienestän. Zumbaan ja käyn mahdollisuuksien mukaan myös tehotreenissä ja knockoutissa. Jos helmi-maaliskuussa on vahvat jäät ja aurinko sattuu paistamaan, on mahdollista, että laitan sukset jalkaani ja menen jäälle ottamaan aurinkoa (tämä riittäköön hiihtoharrastukseksi). En aio mennä kuntosalille enkä laskettelurinteeseen. Kylpylään voin mennä, jos tulee tilaisuus, ja luonnonvesissä uin niin paljon kuin se ikinä on mahdollista.  Mieluusti aloittaisin jonkin uuden, hauskan liikuntaharrastuksen, jos aikaa on ja tilaisuus tulee. Tällainen voisi olla vaikkapa paritanssi (vink vink, rakas mieheni!). Saatan myös hölkätä, jos niveleni tuntuvat sen kestävän ja se tuntuu muuten hyvältä. Yritän olla innostumatta liikaa ja rikkomatta paikkojani lisää, ottaen kaikessa liikunnassa huomioon kohtuuden ja fyysiset rajoitteeni.

3. Ystävät ja läheiset
Aion pitää hauskaa ystävien ja läheisten ihmisten kanssa aina, kun se on mahdollista. Käyn kylässä kun kutsu käy ja kutsun vieraita kotiin ja mökille. En stressaa niin kamalasti, onko tarpeeksi siistiä vieraiden tulla tai onko tarjottavaa. Yhdessäolo on tärkeintä, syödään sitten vaikka ruisleipää. Ei ole niin väliä, onko lautasliinat taiteltu kuppien korviin oikeaoppisesti. Yritän tavata myös kauempana asuvia sukulaisia ja ystäviä mahdollisuuksien mukaan.Vältän ihmisiä, jotka vievät minulta voimaa tai joiden tiedän pyrkivän käyttämään minua hyväkseen.

4. Matkailu avartaa
Aion katsella kaunista maatamme niin paljon kuin aika ja rahat riittävät ja vanha matkailuautomme suostuu eteenpäin kulkemaan. Ehkäpä sillä voisi pikku reissun tehdä johonkin maan rajojen ulkopuolellekin, jos se kohtuuhintaan ja -vaivannäköön onnistuu. Näillä reissuilla haluan tavata mahdollisimman paljon uusia ihmisiä ja ehkä treffata myös niitä kauempana asuvia ystäviä ja ihmisiä, joiden kanssa tiet ovat joskus jollain lailla kohdanneet. Vuoden aluksi on tiedossa pikku kaupunkiloma mieheni ja tyttäreni kanssa, näitä ehkä lisää jos budjetti sallii (voipi olla ettei samana vuonna kovin montaa reissua voi tehdä). Tähän osastoon liitän myös mökkimatkat, ja haluan viettää sielunkodissani Lehmiksellä niin paljon aikaa kun voin, vaikka sitten kotona jäisi siivoamatta ja pihat huonolle hoidolle. Ja tähän taas voisi liittää seuraavan kohdan.

5. Suorittaminen
Yritän luopua liiasta pedanttisuudesta ja suorittamisesta. Tämä on varmasti vaikea kohta, mutta toteutuessaan auttaisi elämästä nauttimista toteutumaan. Yritän olla stressaantumatta, vaikka kotona ja pihassa ei olisi kaikki tiptop ja viimeisen päälle sudittua. Tässä taas sopiva aasinsilta seuraavaan kohtaan.

6. Lepo
Opettelen ottamaan aikaa lepäämiselle. Menen vaikka päikkäreille silloin kun väsyttää, ja jätän muut hommat sikseen. Opettelen delegoimaan ja sietämään epätäydellisyyttä. Kuuntelen kehoani, ja otan myös herra Fibron vaatimukset huomioon. Jos se sanoo, että tänään vaan huilataan niin sitten tehdään niin. En harrasta liikuntaa kipeänä, ainakaan jos se tuottaa lisää kipua. Joku pikku kolotus voi talttuakin liikkumalla. Yritän karkoittaa turhaa kiireen tuntua elämästäni.

7. Terveys
Ellei näitä nivelvaivoja sun muita kolotuksia olisi, olisin nyt sekä henkisesti että fyysisesti erittäin hyvässä kunnossa. Yritän säilyttää tämän tilanteen niin pitkälti, kun se on omista valinnoistani kiinni. Mielestäni elämästä nauttiminen on myös terveyden hoitamista. Jos sairastun, hankin itselleni hyvää hoitoa ja otan vastaan kaiken mahdollisen avun, mitä voin saada.

8. Mukava puuhastelu
Teen asioita, joista tulen hyvälle mielelle. Askartelen ja teen käsitöitä, jos sattuu huvittamaan. Lopputuloksella ei ole niin väliä. Kokeilen uusia leivontareseptiä. Toivon, että oppisin nauttimaan myös ruoanlaitosta. Puuhastelen puutarhassa, jos se tuntuu mukavalta. Kirjoittelen juttuja tänne blogiin omaksi ja toivottavasti myös teidän lukijoiden iloksi. Kaikkihan täällä ovat vapaaehtoisesti lukemassa, tässä kirjoittamisessa on juurikin se hyvä puoli, että kenenkään ei ole pakko lukea, jos ei huvita. Luen hyviä kirjoja!

9. Työ
Olen sillä lailla etuoikeutettu, että saan tehdä työtä, jota rakastan, ja vielä aivan mahdottoman mukavien ihmisten kanssa! Työyhteisöni on kuin toinen perhe, joita kaipaan lomaillessani ja silloin, kun olen joutunut sairaslomalla olemaan. Aion nauttia työstäni jatkossakin, niin pitkälle kuin se terveyteni kannalta on mahdollista. Teen sitä niin hyvin kuin pystyn, niillä edellytyksissä kun minulle on annettu, ja sen pitää vaan sitten riittää. Yritän olla hyvä työtoveri ja kohdella kanssaihmisiä töissä niin kuin toivoisin itseänikin kohdeltavan. Ja aion pitää hauskaa myös töissä näiden hauskojen ihmisten kanssa - onneksi se ei ole palkasta pois!

Nyt en keksi enempää tähän hätään. Mieluusti otan vastaan kommentteina lisää vinkkejä elämästä nauttimiseen! Mitenkäs te lukijat, teettekö lupauksia tulevalle vuodelle, vai katsotteko vaan mitä tuleman pitää?

10 kommenttia:

 1. Ihania lupauksia.
  Minä en kyllä nyt aio tehdä mitään. Jos nyt korkeintaan lenkkeilyä useammin ja suklaata vähemmän :)
  Nauti nyt viimeisitä 2013 päivistä ♥

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Uskon, että Sinulla on jo nyt upea elämä, mutta nuo lupaukset, jotka tietysti kaikki pidät ;) tekevät siitä vielä upeamman. Tsemppiä jokaiseen hyvänä aukeavaan uuteen päivääsi ja hyvää tulevaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Upeasta elämästä en tiedä, ihan tavallinen tallaaja olen. Niin ja niitä lupauksiahan oli vain yksi, elämästä nauttiminen...muut olivat vaan keinoja siihen.

  VastaaPoista
 5. Hyvät lupaukset. Itse aion tilata Novitan ja testata joka lehdestä ainakin yhden ohjeen :) T. Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olikin just sulle sopiva "lupaus". Mähän en oikeastaan luvannut muuta kun nauttia elämästä, ja käyttää siihen kaikkia luvallisia keinoja ;).

   Poista
 6. Tällaisia lupauksia voisin minäkin tehdä:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan mate! Elämästä voi jokainen luvata nauttia, keinot on sitten niitä mitä parhaaksi näkee ;).

   Poista
 7. Hienoja lupauksia Maija! Ja elämästä nauttiminen on kaikkein parasta! Mä mietin huomenna mun tavoitteita ja miten sitä nautintoa saisi lisättyä. Oikein onnellista, kivutonta, ja kaunista Uutta vuotta sulle Maija, ja sun laumallesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppermint! Luin myös nuo sinun tavoitteesi, ja mielettömän hyviä olivat!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!