Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

perjantai 20. joulukuuta 2013

Suklaista joulua

Perjantai eikä yhtään liian aikaisin! Maitohapoilla on tehty töitä jo monta päivää, ja fysiikan lisäksi alkoi pettää jo hermokin, mikä on asiakaspalvelussa huono juttu.  Nyt on onneksi tiedossa kuuden päivän vapaat, sitten päivä töitä ja sen jälkeen pari viikkoa vapaata. Joten eiköhän tässä hiljalleen tolpilleen päästä. 

Joulujuttuja olen tehnyt sen verran kuin on mukavalta tuntunut. Käsityöt ovat nyt olleet tosiaan seis, ja kädet ovat olleet hiukan paremmassa kunnossa. Laatikot ovat raakana pakastimessa, tilasin ne eräältä maatilalta, jossa on myös kahvila ja juhlapalvelu. Samasta paikasta lähti mukaan myös pientuottajien valmistamaa kotijuustoa ja maksapasteijaa. Vesi kielellä joulua odotellaan! Kalat ja salaatit haen aatonaattona kaupan lihatiskistä. Kätevää. Minä olen sitten leiponut, kun siitä tykkään!

Suklaahan on jouluna ehdoton must! Meidän neidiltä sitä ei tule tänä jouluna puuttumaan, kiitos ihanan ystävänsä!
Kilo ja kahdeksansataa grammaa Fazerin sinistä luulisi riittävän pahimpaankin suklaannälkään. DVD on vieressä vertailukohtana. 

Toki kasvissyöjienkin pitää suklaaherkkunsa saada, ja tänään väsäsin tällaisia kuppikakkuja:
Vink vink Peppermint ja muut vegeihmiset. Viikonloppuvieraille tervetuloa, ja Julialle terkkuja että tulehan mukaan, täti on tehnyt sulle kuppikakkuja!

Vegaaniset suklaakuppikakut

100 g kasvismargariinia
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 dl (ruoko)sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g tummaa, maidotonta suklaata karkeanan rouheena
2 dl vettä

Kuorrutus:
50 g samaista suklaata
100 g  kasvismargariinia
2 1/2 dl tomusokeria

Sulata ja jäähdytä margariini. Sekoita kuivat aineet sekä suklaarouhe keskenään ja kääntele joukkoon vesi sekä sulatettu margariini. Annostele paperisiin vuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Kuorrutus jäähtyneille kakkusille: Sulata suklaa, vaahdota margariini ja vatkaa jäähtynyt suklaasula joukkoon. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Pursota jäähtyneille kakkusille ja koristele suklaalastuilla. 


Ohje on tuosta Sanna Kiisken ihanasta kuppikakkukirjasta, ties kuin mones kokeilu ja kaikki ovat olleet hyviä. Pitänee joskus hankkia kirja itselleni. 

Koirille on haettu Mustista ja Mirristä ruokaa pakastin väärälleen, joten ei ystävienkään tarvitse nälässä olla joulun aikaan. Meillä tosin koirat syövät jouluna samaa ruokaa saman määrän kuin muinakin päivinä, ja herkkupalatkin ovat ihan koiria varten tarkoitettuja, ei mitään ihmisten ruokia. No, ehkä pieni kinkku- tai juustosiivu niille salaa aattona livautetaan...mutta kenellekään ei ole kivaa, jos kavereilla on jouluna masu kuralla, joten samaa tiukkapipoista ruokavaliota suosittelen muillekin karvakuonoille. Älkää syöttäkö eläimiänne sairaiksi jouluna. 
 Meidän koirat eivät osaa lukea (paitsi ajatuksia). Saas nähdä tunnistavatko omat pakettinsa pukinkontista?!? Ehkäpä tuoksuvat koirasen nenään hyviltä. Sisältö paljastuu sitten aattona!

Viikonloppuna on ohjelmassa vähän siivousta ja paljon joululaulujen kuuntelua. Ja kuppikakkujen kumoamista mukavassa seurassa! Olkaahan kiltisti...!




8 kommenttia:

  1. Upeita herkkuja ja mikä suklaalevy! Noin isoa en ole missään nähnytkään. Mukavaa joulunooodottelua sitten vaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mate ja Mummo! Juu yritetään pysyä kohtuudessa syömisten osalta. Me ihmiset kuitenkin voidaan ihan itse säädellä mitä suuhumme mätetään, koirat syövät sitä mitä me niille syötämme joten vastuu on isäntäväellä. Tuo iso suklaalevy oli oikeastaan monta pientä levyä, 9 x 200 g! On siinä syömistä vähäksi aikaa...

    VastaaPoista
  3. Oi mitä kuppikakkuja!! Vesi on nyt kielellä - pakko kokeilla joskus! Kiitti hurjasti vinkistä. Mäkin meinaan painottaa tänä jouluna syömiseen, ostin Lahdessa käydessäni Punnitse ja Säästä-kaupasta aika ekologisia ja suht terveellisä suklaaherkkuja (ne on piilossa kaapissa ja miehulle ylläri!) ja muita herkkuja on varastossa. Oikein ihanaa ja leppoisaa joulunalusviikonloppua Maija! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Peppermint! Kokeile ihmeessä - syömiseen on hyvä panostaa ;)! Mullakin on tuolla hyllyssä Punnitse ja Säästä -kaupan pussukka odottamassa aattoa - viikonloppuvierailta lahjaksi saatu. Mainio kauppa kyllä, sieltä saa vaikka mitä ihanaa!

      Poista
  4. Herkullisia muffinsseja Sinulla. Oikein hyvää Joulunaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katrimaija! Nuo oli niin herkkua että oli "pakko" tehdä toinen satsi tänään - sopivasti tuli tyttären kummitäti niitä maistelemaan ja loput meni pakastimeen tapaninpäivän vieraita odottamaan.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!