Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Matka jatkuu - Cabo Tinoso ja La Azohia

Lauantaina lähdimme taas tien päälle. Tällä kertaa laitoimme navigaattoriin määrityksen välttää tietulleja ja valtateitä, ja ajelimme pienten maaseutukylien läpi kohti Cartagenaa. Ohitimme Cartagenan määränpäänämme Capo Tinoso ja siellä sijaitseva tykkipatteristo Bateria de Castillitos. Pelkästään matka perille oli kokemus, sillä tie oli erittäin kapea ja huonokuntoinen. Kaiteita ei juurikaan ollut, onneksi kuitenkin betoniporsaat rotkon reunalla. 

Ihan perille asti ei autolla päässyt, vaan auto piti jättää erittäin ahtaalle parkkipaikalle. Autoja oli paljon parkissa myös kapean tien varressa. Voi vaan kuvitella minkälainen on ruuhka sesonkiaikoina. 

Aikamoinen taapertaminen oli huipulle kun aurinkokin porotti niin, että naama meinasi palaa. Mutta näköalat olivat huikeat ja palkitsivat joka askelen. Tykkipatteristo on rakennettu noin sata vuotta sitten, ja on hienosti restauroitu. Vuoren rinteet ovat niin jyrkät, että mereltä maihinnousu ei onnistu mitenkään. 

Näillä valtavilla tykeillä voi ampua 35 kilometrin päähän!


Hieno mutta uuvuttava reissu. Tätä kohdetta voi ehdottomasti suositella. 

Nälkäkin jo oli ja poikkesimme ihan sattumalta syömään vuoren juurella sijaitsevaan La Azohian kylään, joka vei sydämemme. Olin niin haltioissani, etten muistanut kuviakaan ottaa. Myöhemmin etsimme netistä tietoa paikasta. La Azohia on pieni kalastajakylä Costa Calidassa Murciassa. Se on hyvä kohde sinulle joka haluat lomaltasi rauhaa, aurinkoa ja merta. Muutamia baareja ja kauppoja löytyy. Sekä sitä upeaa rantaa. Meren äänikin oli täällä ihan erilainen kuin muualla. Ehkäpä tänne vielä joskus...

Oli aika palauttaa auto, mutta loma jatkuu. Jouluun valmistaudutaan myös Torreviejassa, vaikka hyvin erilailla kuin Suomessa. Kerronpa siitä myöhemmin. Hyvää joulun odotusta!

1 kommentti:

  1. Upeat maisemat sielä ja matka on ollut taatusti antoisa. Ihanaa joulunaikaa sinulle <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!