Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

perjantai 21. joulukuuta 2018

Kerrostaloelämää

Kerrostalossa olen asumalla asunut noin puoli vuotta elämästäni, matkoilla on sitten tullut tutuksi espanjalainen kerrostaloelämä. Ensimmäisellä reissullamme meillä oli käytössä iso, aurinkoinen parveke sekä kattoterassi. Asunto oli suomalaisen perheen loma-asunto, joten se oli skandinaavisemmin sisustettu kuin asunnot Espanjassa yleensä. Myös keittiö oli hyvin varustettu. 

 Toisella reissulla asuimme ensimmäistä kertaa  Airbnb-asunnossa, missä parveke oli pienempi. Keittiöstä ei kannata paljon puhua, siellä oli kaasuliesi ja mikro, ei uunia, ja astiat jostain 70-luvulta. Mutta parvekkeelle paistoi aamuaurinko ja alhaalla kadulla paljon hauskaa katseltavaa, joten meistä tuli kerrostalokyttääjiä.

Nykyistä asuntoa varatessamme varmistimme, että jonkinlainen lämmitys on. Olimme kuulleet kauhujuttuja jääkylmistä ja kosteista asunnoista. No, täällä on ilmalämpöpumppu ja tasaisen lämmintä, makuuhuoneissa on vielä omat lämmittimet. Laattalattia on kyllä kylmän kalsea jalan alla, mutta onneksi on villasukat matkassa. Parveke on pienen pieni, mutta pyykit siellä kuivuvat hyvin. Illat ovat viileitä joten tuskin olisi parvekkeella tullut istuskeltuakaan. Mieluummin kaasulämmittimillä varustetuissa teltoissa rantakadulla. Tai sitten suomalaisten "olohuoneessa" Rattotallissa, missä olemme yhden karaokeillan viettäneet. Eilen illalla pääsimme vähän taas kyttäyksen makuun, kun tuossa parvekkeen alapuolella käytiin varsin äänekästä riitaa englannin kielellä. Ilmeisesti kyse oli invapaikalla pysäköinnistä. Poliisilla uhattiin ja rekisterilaattoja kuvattiin molemmin puolin.

Rantakadun ravintolateltoissa on lämmintä ja viihtyisää

Airbnb-asunnoissa kaikki on toiminut loistavasti. Asunnot ovat vastanneet kuvausta ja olleet erittäin siistissä kunnossa. Perillä on yhteyshenkilöt, jotka esittelevät asunnon, antavat avaimet, tarvittaessa hakevat ja vievät lentokentälle maksua vastaan. Tällä kertaa meillä on lennot sellaiseen aikaan, että bussilla pääsee molempiin suuntiin ja linja-autoasema kävelymatkan päässä. Asunnon sijainti on muutenkin hyvä, ranta on lähellä, samoin ruokakauppa. 

Yhteistä näille kerrostaloasunnoille, varsinkin kahdelle viimeiselle on paperiseinät. Jopa puhe kuuluu läpi selvästi. Onneksi ei mitään bileporukkaa ole seinän takana. Siellä on espanjalainen lapsiperhe, ja iloisia lasten ääniä ja pienten jalkojen töminää kuuluu. Espanjalaiset eivät kai edes osaa puhua hiljaa. Mutta se ei juurikaan haittaa, kun öisin on hiljaista. Hankalampi asia on talossa kuuluva pauke ja vinkuna, joka tulee kai vesiputkista. Aluksi se häiritsi kovastikin, mutta hiljalleen siihen on tottunut. Myös liikenteen ääni kuuluu selvästi asuntoon. 

Kuten jo aiemmin kerroin, kaipaan mukavia huonekaluja, kirjoituspöytää niin ettei läppäriä tarvitsisi aina siirtää pois ruokapöydältä ruokailun ajaksi. Joitain mukavia nojatuoleja ja raheja, joissa voisi lepuuttaa selkäänsä ja jalkojaan ja uppoutua vaikka kirjaan. Pari viikkoa menee ihan hyvin näinkin, mutta jos pitempään täällä aikaa viettäisin, niin näihin asioihin kiinnittäisin kuitenkin huomiota. Välillä pitää matkustaa kauas, että voi taas arvostaa mukavaa kotiaan. Kaiken korvaa kuitenkin ilma, joka on ollut suotuisa koko ajan yhtä sadepäivää lukuunottamatta. Kolmelle seuraavalle päivälle on luvassa pelkkää aurinkoa ja 17-20 asteen lämpötiloja. 

Kaikki halvat hömpötykset on tietenkin hyödynnettävä, ja eilen teetin ripsihuollon huippuhienossa kauneushoitolassa hintaan 25 €. Aika oli puoli tuntia myöhässä mikä on kai ihan normaalia Espanjassa eikä sitä pyydellä anteeksi. Noin kilometrin  kävelymatkalla bongasin pari huippuhauskaa juttua! Ensinnäkin, tadaa, el cacaner eli kakkaukko eräässä näyteikkunassa!


Puutarhatyökaluja myyvän liikkeen ikkunassa loikoili kissa tyytyväisenä. Luulin ensin sitä somisteeksi, kunnes se äkkiä muutti asentoa. Vähän taisin pelästyäkin. Aurinkoisella ikkunalla näkyi olevan hyvä kölliä. 


Tsemppiä sinne jouluvalmisteluihin! Voi kun voisitte ottaa yhtä rennosti kuin mekin täällä. Ensi joulu on sitten vielä oma lukunsa, ehkä se on taas kotijoulu ja pääsee hössäämään.

10 kommenttia:

 1. Hauskasti kerroit kerrostalo elämästäsi ja siellä olosta. Tuo on niin totta, miten arvostaa kotimaan elämää ja oloja, kun käy kauempana katsomassa muiden oloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, mutta yhtään en siis halua valittaa oloista täällä. Ilma on lämmin ja eläminen on halpaa. Lumitöihin ei nyt ole sen suurempaa poltetta :)

   Poista
 2. Hienoa että olette päässeet kokeilemaan epsanjalaista elämää noin monella eri tavalla. Uskon että on antoisaa kun saa kokeilla eri tyylejä. Joskus sitten joku villa minkä vuokraatte :D Kerrostaloelämässä on ehdottomasti nämä huonot puolensa. Mäkin kerran asuin Berliinissä hetken kertsissä ja vuokraisännän puheet kuului seinän läpi ihan tuosta vain, samoin kaikki äänet kadulta. Onneksi Suomessa seinät on hieman paksummat vaikka täälläkin on joutunut kärsimään ihan liikaa naapureista. Onneksi nyt on hyvä asunto <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin että sulla on aika karuja kokemuksia kerrostaloasumisesta. Pari viikkoa täällä on mennyt ihan hyvin, ei noihin ääniin enää juurikaan kiinnitä huomiota. Ehdottomasti mukavampi ja edullisempi asumismuoto kuitenkin kun hotelli. Täällä on ihania "townhouse"-asuntoja, joka on ikäänkuin pieni talo ja siinä oma patio, sellaisesta olen haaveillut. Mutta ne on kalliimpia ja kauempana keskustasta, pitäis melkein olla auto käytössä.

   Poista
 3. Hauska postaus! Tunnelmallista joulunaikaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos samoin sinne pohjoiseen <3

  VastaaPoista
 5. Mekin aina tarkistetaan että on lämmitys sekä myös ilmastointi. Tärkeää on myös että hissi löytyy, kun liikkuminen portaissa on vaikeaa. Harmillisen usein on kuitenkin sattunut että hissi on ollut rikki tai huollossa, mutta minkäs näille voi. Pääasiassa vain hyviä kokemuksia asuntojen vuokraamisesta.

  VastaaPoista
 6. Minusta asuminen kaupungissa kerrostalossa on erittäin miellyttävää, varsinkin monien mukavuuksien ansiosta. Myös kiinteistöpalvelu pitää aina kiinteistömme hyvässä kunnossa. Kaikki on siistiä ja tiedän, keneen ottaa yhteyttä, jos on tarvetta. https://www.pkmkpalvelut.fi/kiinteistopalvelut

  VastaaPoista
 7. Melko hyviltä kuulostavat kohdallenne osuneet asunnot, paitsi se paperiseinäinen. Tosiaan pitäähän siellä olla joku aina paikanpäällä antamassa avaimet ja näyttämässä kuinka kaikki toimii asunnossa. Varovasti vain avaimien kanssa, ettei tarpeen tule koko talon lukkojen sarjanmuutokset. Onnistunutta matkailua.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!