Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

torstai 20. joulukuuta 2018

Joulun odotusta espanjalaisittain

Suomessa taitaa jouluvalmistelut olla kuumimmillaan. En tiedä, mitä tapahtuu espanjalaisissa keittiöissä, meillä kahdella on ainakin ollut hyvinkin rauhallista valmistelujen suhteen. Ruokaa olemme tehneet nyt viime päivinä ihan itse, eikä se ole mitään jouluruokaa. Jouluaattona on suunnitelmissa syödä paellaa jossain rannan ravintoloista. 

Joulukoristeita näkyy paljonkin kauppojen ja ravintoloiden tiloissa, jossain soivat joululaulut. Myös moni on sisustanut parvekkeensa jouluisilla köynnöksillä. Suosittu juttu ovat nämä parvekkeille kiipeävät joulupukit. 


Mietimme, että tallainen olisi hauska Suomessakin, mutta se veisi tilaa kokonaisen matkalaukullisen eli tällaista ei nyt Suomeen tuoda.

Tässä nurkan takana on kauppa, missä on ennen myyty kaikkea naamiaisiin ja juhliin liittyvää. Nyt se on muutettu kokonaan joulukaupaksi, joka on täynnä mitä ihmeellisintä krääsää. Mama Noelillekin on monenlaista juhla-asua tarjolla. Suosituimpia joulujuttuja täällä ovat erilaiset seimiasetelmat. Niitä näkee monien kauppojen ja esim. pankkien ikkunoissa, ja ne ovat todella taidokkaita. Myös joka kylällä ja kaupungilla on oma seimiasetelmansa. Niin myös Torreviejassa, ja parina iltana olemme käyneet sitä ihailemassa. Seimi sijaitsee Torreviejan vanhan kirkon edustalla sijaitsevassa puistossa, ja on kaunis iltavalaistuksessa. Siellä soi espanjalainen joulumusiikki, ja eilen illalla oli lapsikuoro laulamassa joululauluja. 

Seimiasetelma kertoo koko jouluevankeliumin eri kohtauksin. 
Pientä rihkamamyyntiäkin pitää tietenkin olla. 


Kovasti olemme yrittäneet bongailla asetelmista " el cacaneria", kakkaukkoa joka pyllistelee asioillaan jossain seimiasetelman puskassa. Se on enemmän katalonialainen perinne, ja kuvaa hedelmällisyyttä ja tuottaa kai onneakin. Kuulin huhuja, että Torreviejan asetelmasta kakkaukko olisi pöllitty. Luulisi että mokoma teko ei tekijälleen sitä onnea ja hedelmällisyyttä tuo.

Ei löytynyt el cacaneria tuolta joulukaupastakaan. Kaikkia muita asetelman figuureja oli kyllä myynnissä. Ehkäpä sellainen vielä löytyy jostain kotiin tuomisiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!