Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 1. joulukuuta 2012

Joulun odotuksen virallinen alku

Heippa, ja oikein hyvää alkavaa adventtiaikaa! Nyt se joulun odotus sitten alkaa ihan todella, ja sen kunniaksi saatiin sitten maakin valkoiseksi. Ihanaa, vaikka aika hurjalla voimallahan tuota lunta sitten tuli ja keli eilen aikamoinen. Mutta kyllä nyt on niin puhdasta, valkoista ja jouluista. Meillä on nyt adventin alkajaisiksi kaikki jouluvalot syttyneet. En kamalasti muita joulukoristeita laita, vähän joululiinoja pöydille ja kuusi sitten tietenkin aikanaan. Minulle joulun tunnelmaan riittää kun on siistiä, hyvää ruokaa, kynttilöitä ja rakkaita ihmisiä ympärillä.

Lupasin kuvata noita koiruuksia, kun ovat nyt kaikki käyneet trimmauksessa, ja mentiin sitten pihalle lumihankeen telmimään. Ei näistä mitään huippukuvia tullut, kun noita mustia koiria on jotenkin tosi hankala kuvata. Aina on vaan musta möykky kuvassa. Mutta kyllä näistä nyt ääriviivat näkyy ja toivottavasti välittyy lumen aikaansaama iloinen tunnelma:

Veera I Suurin ja Kaunein


Eikä Pinja yhtään huonommaksi jää:

Tässä molemmat vauhdissa, kaikki tassut ilmassa:
Ja vielä Ronja, pahnan pohjimmainen lumikuono:


Ja sitten tietysti neuletyöt viikon varrelta. Palmikkolapaset miesten malliin, jämälankoja hyödynnetty. Tuota petrolinsinistä jouduin sitten kuitenkin ostamaan lisää, kun arvioin langan menekin väärin.
 Olen pitkään etsinyt kivaa, helppoa tossukan mallia ja vihdoin sen löysin. Ja ihan hyvä kun oli tuota petrolinsinistä, kukkanapit vielä koristeeksi.


Laitan tähän summittaisen ohjeen, jos ketä kiinnostaa. Lankana 7 veljestä ja puikot nro 3 1/2, pitkät sekä sukkapuikot.


Luo 40 silmukkaa pitkille puikoille ja tee 13 cm ainaoikeaa. Vaihda työhön sukkapuikot, 10 silmukkaa kullekin puikolle ja  neulo suljettuna neuleena 25 kerrosta tai tarvittava määrä. Tee kavennukset:
3 oikein, 2 silmukkaa oikein yhteen kerros loppuun. 3 välikerrosta.
2 oikein, 2 silmukkaa oikein yhteen kerros loppuun. 2 välikerrosta.
1 oikein, 2 silmukkaa oikein yhteen kerros loppun. 1 välikerros.
2 silmukkaa oikein yhteen kerros loppuun. Katkaise lanka ja vedä se loppujen silmukoiden läpi. Päättele langanpäät. Ompele takasauma (ainoa sauma tulee siis kantapään taakse).
Reunus: virkkaa jalan aukon ympärille 40 kiinteää silmukkaa. Seuraavalla kerroksella virkkaa 1. kiinteään silmukkaan 1 ks, jätä 1 ks väliin, 5 pylvästä kiinteään silmukkaan, jätä 1 ks väliin. Jatka kerros loppuun, katkaise ja päättele lanka.

Tossun kokoa on helppo muunnella.


Näihin alankin upottaa jämälankojani! Nuo yhdistämiset eivät ole vahvin juttuni, joten tykkään kun tähän malliin tulee vain tuo yksi ainoa pikku ompeleenpätkä.

Hiukan aion jo alkaa jouluruokia valmistelemaan. Tänään laitan perunalaatikon imeltymään, huomenna paistan meille maistiaiset ja loput laitan paistamatta pakastimeen aattoa odottelemaan. Itsenäisyyspäivänä meillä on ollut tyttären kanssa tapana leipoa joulupiparit, luultavasti näin teemme nytkin. Ihanat tontut naapurista ovat muistaneet meidän neitiä joka ikinen vuosi adventtiajan alkaessa, ja vaikka tyttö täyttä jo kohta 15 wee niin taas oli tonttu tuonut ovenkahvaan paketin, josta löytyi joulukalenteri ja nameja :-). Suurkiitos tonttusille!

Jännittää hiukan, keskiviikkona on hermoratatutkimus, mikä kertoo vasemman käden rannekanavan tilanteen. Oireita on kyllä sen verran että pelkään, että leikkaus on edessä. Oikea käsi leikattiin viime keväänä, ja lopputulos on ollut huono, sen takia vasurin leikkaus mietityttää. Työterveyslääkäri epäili, että oikeaan käteen on leikkauksessa tullut hermovaurio, sen takia  sitä särkee, tikuttelee ja palelee. Mutta murehditaan näitä sitten jos/kun se on ajankohtaista.

Ihanaa ja tunnelmallista adventtiaikaa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!