Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

tiistai 20. marraskuuta 2012

Löytöretki Lauran kauppaan

Halusin näyttää tyttärelle ihmemaan nimeltä Lauran kauppa  Asikkalan Vääksyssä. Olen aikoinani ollut työssä tuolla seudulla, ja puodissa tuli pistäydyttyä useinkin, mutta nyt se on ollut unohduksissa ainakin kymmenen vuotta, kunnes äskettäin bongasin sen muutamasta blogista ja facebookista. Joten viime sunnuntaina nostimme kytkintä ja ajelimme tänne:

Kauppa, kuten omistaja Laura Susi itsekin, olivat muuttuneet vuosien myötä entistä ihanammiksi, jos mahdollista! Lauran luvalla saimme kuvata ja tehdä blogijutun, kiitokset siitä! Kameran takana on ollut tyttäreni, joka innostui räpsimään kokonaista 99 kuvaa, ja tässä pieni otos niistä. Kuvat siis kertokoot!


Näihin joulutavaroihin juutuimme ensin, mutta niitäpä löytyikin peremmältä kokonainen huone. Tämä joulumaa on auki ympäri vuoden:

Nostalginen, valaistu jouluseimi:
Nukkekotiosasto saa jokaisen pienen (ja vähän isommankin) tytön pään pyörälle.


Jouluenkeleitä


Näille meriaiheisille jutuille riittää varmaan kysyntää kanavan laidalla:

Käsityöosasto hengästytti minua erityisesti. Kankaat ovat luonnonmateriaaleja ja niitä on joka lähtöön, tällaisia ei kyllä mistään palahalleista löydä:Erityisesti kanakangas kuten muut eläinaiheet saivat hyvälle tuulelle!


Nauhavarastosta ei ikävä kyllä tullut kuvia, niitäkin on joka lähtöön. Pitsiä, pellavaa...

Myös sisustustavaraa on joka makuun:
Erityisesti minua kiehtoo kaupan eksoottinen värimaailma. Nykyään kun kaikki sisustusliikkeet pursuavat pelkkää valkoista, harmaata ja beigeä:


Kun sitten kiipesimme puuportaat yläkertaan, pää menikin niin pyörälle että kuvaaminenkin unohtui. Mitä vaatteita, laukkuja, kenkiä, seassa upeita vanhoja huonekaluja!Haluan tämän tuolin!
Vanhoja leluja ja työkaluja...
Ei voi kuin kuvitella, mitä puodin puutarhaosastolta löytyy kesäiseen aikaan.

Lauran kaupan ihana runsaus, värit, vanhan ja uuden sulava sekamelska suorastaan hengästyttivät taas vuosien jälkeen. Miten olen voinut olla niin kauan pois? Tätä kauppaa ei voi laittaa mihinkään muottiin, kuten kuvat kertovat. Myös ihan tavallista rautakauppatavaraa löytyy. Tuo vaateosasto oli uusi tuttavuus, jota ei silloin ollut kun olen viimeksi kaupassa asioinut. Nyt tiedän mistä lähden etsimään kun jotain vähän persoonallisempaa vaatetta tarvitsen.

No tokihan sieltä mukaankin tarttui yhtä ja toista "pientä ja tarpeellista":Musiikkiaiheiset naulakot tulevat musikaalisen tytön huoneeseen, toinen naulakko ja simpukkataulu matkaavat mökille.

Suloisia:Kivoja nämäkin:
Ja pitihän niitä nauhojakin saada. Inspiroiduin näistä niin että värkkäsin loput joulukortitkin valmiiksi samana iltana! Harmittaa ainoastaan että ostin näitä liian vähän. Mutta onpahan syytä mennä uudestaan....

Lauran kauppa löytyy "vanhasta Vääksystä" osoitteesta Vääksyntie 3, Asikkala. Ei varmasti jätä ketään kylmäksi! Myös fb-sivut löytyy, käykäähän kurkkimassa!5 kommenttia:

 1. Ihania juttuja! Pitääkin poiketa seuraavalla Asikkalan reissulla. Nuo henkarit ja sydämet on erityisen ihania. :-)

  Kirsi

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin! Kannattaa kyllä poiketa, ja varata aikaa...

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu! minulla on kuvattuna video youtubessa Lauran Kauppa kesä2012 ja kysyn saanko linkittää siihen tämän jutun?

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!