Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 24. marraskuuta 2012

Pikku juttuja viikon varrelta

Eilen koitti vapaapäivä, jota odotin kovasti. Suurin syy oli se, että koko koirakolmikolle oli varattu trimmaukset. Snautserin turkista ei kamalasti karvaa lähde, mutta trimmauksen lähestyessä alkaa karvapalleroita löytyä nurkista aika lailla. Samoin näillä kurakeleillä on mukavaa kun jalka- ja mahanaluskarvat ovat lyhyet. Siistejä (ja varsin hoikan näköisiä) koiratyttöjä tulikin trimmaajan pöydältä. Ronja tosin on "hieman" pyöristynyt kesän ja syksyn aikana, nyt kun karva on lyhyttä piti kaivaa fleecetakki esiin ja - yllätys, yllätys - sepä ei mennytkään vatsan alta kiinni! Ronjamus raukalle se tietää nyt ruoka-annosten pienentämistä, liikuntaa se toki saa runsaasti kun yrittää pysyä isompien perässä. Veera ja Pinja ovat sen sijaan varsin timmissä kunnossa, ja trimmaaja taas ihasteli varsinkin Veeraa kovasti ja harmitteli, kun sillä ei ole jälkeläisiä. Harvinaisen tervepäinen koira, joka ei pienestä stressaannu, ja ulkoiset seikatkin kunnossa. Myöhäistähän se nyt on, kun ikää on 7 v ja sellaiset temput tehty, että pentusia ei enää tule. Mutta tuli kyllä mieleen, että ehkä voisi vielä ennen veteraaniluokkaa muutaman näyttelyn käydä Veeruskan kanssa. Voisi siinä hyvin harjoitella esittämistä, kun koira osaa asiansa eikä hötkyile. Yritin kuvata koiria, kun ovat nyt hienossa trimmissä kaikki, mutta eilen oli niin pimeä päivä, etteivät kuvat oikein onnistuneet. Pitää yrittää uudestaan!

Sillä aikaa kun koiria trimmattiin, minulla oli hyvää aikaa kierrellä kaupungilla. Kirpparillakin kävin, ja tein muutamia aika kivoja löytöjä.

Iso kori valmiiden käsitöiden säilytyspaikaksi, 3 e:
Siirsin koirakuvakavalkadin eteisen seinältä portaikkoon, ja eteinen kaipaili jotain kivaa seinälle. Nämä hedelmätaulut maksoivat kokonaisen euron kappale, ja täyttivät tyhjän tilan kivasti:
Musta toppis kaipasi väriä seurakseen, ja mukaan tarttui tämä punainen, virkattu kukkahuivi:
Tämä pöytäliina on mielestäni aivan ihana! Luultavasti se pääsee meillä joulupöytäänkin, meillä kun jouluvärinä on ollut enemmän sininen kuin punainen (viime jouluna päivitimme tyttären kanssa kuusenkoristeetkin sinisiksi ja hopeisiksi). Hintaa ihanuudella 2,50.
Käsitöitäkin on tullut vähän taas tehtyä. Viime talvena opettelin huovuttamaan oikein käsityönopettajan johdolla, ja tuotoksena syntynyt punainen huopalevy jalostui menneellä viikolla heijastimiksi. Nauhoina noita Lauralta ostettuja pellavanauhoja. Nämä voisivat mennä turvallisiksi pikkulahjoiksi omille ja tyttären kavereille:
Yhdet pitsineulelapasetkin valmistuivat. Tätä mallia olen tehnyt jo monet, saas nähdä kuka nämä löytää joulupaketistaan:
Tämä pimeys sai haluamaan jotain pirteää väriä ihan minulle itselleni, ja ajattelin että frillahuivilla se halu on helppo toteuttaa nopeasti ja edullisesti. Vähän vielä kesken. Mitäs pidätte väristä?
Näitä huiveja on mukava ja nopea tehdä, eikä jää jämälankoja. Kun kerä on loppu, on huivikin valmis.

Viikkoani piristi myös Juju-kerhon paketti. Juju on käsityö- ja arkarteluaiheinen kirjakerho, josta voi tilata myös monenmoisia tarvikkeita. Ajattelin tehdä noista jujukirjoistani postauksen joskus ihan erikseen, joten niitä en tässä esittele, vaikka paketissa olikin aivan ihana paperiaskartelukirja. Nämä paperit on pakko näyttää ennenkuin menevät käyttöön. Ovat mielestäni tosi kauniita ja laadukkaitakin, materiaali on paksua ja hyvää:

Nämä uudet teipit ovat myös mielestäni kivoja. Oli tarkoitus käyttää ne joulukortteihin, mutta ehdinkin tehdä ne jo ennenkuin paketti tuli. Mutta varmasti näillekin löyty käyttöä.
Nyt kun koirat ovat lyhyessä karvassa, olikin sitten ohjelmassa perusteellinen karvat pihalle -siivous! Nyt voikin sitten nauttia siististä huushollista ehkä hieman pitempään. Seuraavan kerran siivoan kunnolla vasta jouluksi!


Ensimmäisen joulukukankin sain jo. Tämä puolukka on ollut tällä viikolla silmieni ilo!
Myös ihana mieheni muisti minua kauniilla ruusukimpulla, "ihan muuten vaan". Kyllä tässä emännän kelpaa lekotella takkatulen ja kynttilöiden lämmössä! Jospa tekisin tuon huivin valmiiksi, sitten voisi mennä saunaan ja ottaa lasin tai pari punaviiniä, sehän on terveellistä sekä mielelle että sydämelle. Ekat joulutortutkin paistoin tänään, olipa taas hyviä nuo ensimmäiset maistiaiset! Ruusujen myötä mukavaa viikolopun jatkoa!

2 kommenttia:

 1. Ihan ekaks iso kiitos myös niistä ihanista villasukista, mitkä nyt sain. Piti jo aiemmin niistä kiittää.. :-)

  Kauniin värisiä ruusuja sait. Yllätys kukat on aina kivoja saada.

  Noi washi teipit onkin aika suosittuja tällä hetkellä ja monesta blogista löytyykin kivoja "teippaus" vinkkejä. Suosituin taitaa olla tuikut, joiden ympärille monet on niitä liimaillut.

  Mä jäin vähän odottamaan kuvaa niistä trimmatuista hulivileistä. ;-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Tytti, ja eipä kestä, toivottavasti sukat lämmittää jos se talvikin joskus tulee :-). Ja kiitos vinkistä teippien suhteen, voisikin tehdä sellaisia tuikkujuttuja.

  Juu yritän kyllä kuvata hulivilejä, parhaiten se onnistuisi ulkona kun ovat liikkeessä mutta kun on niin ikävän pimeää taaskin. Saa niitä tulla myös ihan livenä katsomaan!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!