Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Ruoalla leikkimistä

Mitenkäs viikonloppu on sujunut? Harmaa ilma onneksi muuttui kirkkaammaksi,  ja kylmempääkin taitaa olla tulossa. Meillä on ajeltu vielä kesärenkailla mutta tänään vaihtui talvirenkaat alle. Aivan ihana viikonloppu ollut, perjantaina saimme yllättäen liput Raskasta Joulua -avajaiskonserttiin Lahtihalliin. En ole aiemmin näissä konserteissa ollut, ja nautin joka hetkestä. Raskasta oli, mutta myös herkkää, ja hienot efektit ja pyrotekniikat.  Suosittelen, vaikka et heavymusiikin diggari olisikaan. Tavallisia tallaajia siellä oli sali täynnä, nuorta ja varttuneempaa. 

Eilen kävimme katsomassa Puhallus-näytelmän Lahden kaupunginteatterissa. Teatterissa käynti on aina elämys, vaikka tämä kappale ei ihan top kymppiin kategoriassani yltänytkään. Hienoja näyttelijäsuorituksia, ja Lahdessa lavastus on ihan omaa luokkaansa. Illan kruunasi ihana ruoka viikinkiravintola Haraldissa. 

Joskus - siis melkein aina - sitä haluaa ruoanlaitossa päästä mahdollisimman helpolla. Nyt kun olen sairastanut, niin olen mennyt yli siitä missä aita on matalin. Nyt viikonloppuna olen sitten vähän hifistellyt. Netin uumenista hyppäsi silmilleni video Tastyn Scalloped Potato Roll
eli perunarulla, joka näytti sen verran päättömältä, että piti kokeilla. Kokonaan en uskaltanut reseptiä veganisoida, vaan käytin oikeita juustoja. Sen verran suuritöinen ruoka tämä oli, etten uskaltanut ottaa riskiä, ja joskus sitä voi vähän joustaa. Ricottajuustoa en löytänyt, joten käytin Koskenlaskija Ruokaa. Aurajuusto olisi varmaan sopinut myös hyvin. Jauhelihan korvasin Elovenan kauramurulla.

 Öljysin leivinpaperin hyvin, ripottelin sille parmesania ja sitten ladoin perunaviipaleet lomittain pellille. Päälle vielä parmesania ja sitten uuniin 300 asteeseen (kyllä!) noin puoleksi tunniksi. 

Paistoin pannulla paprikasuikaleita ja punasipulia sekä kauramurua, maustoin hyvin ja lisäsin vielä tomaattipyrettä kiinteyttämään. Toisella pannulla paistoin pehmeäksi pussillisen babypinaattia ja lisäsin sen sekaan puoli purkkia Koskenlaskijaa. 

Nämä sitten perunapedille. 
Eniten jännäsin tuota rullausta, mutta ihan sievästi perunalevy rullautui leivinpaperin avulla.
Juustoraastetta päälle ja käärö vielä uuniin vartiksi. 

Eli jos on tylsää niin tämän rullan parissa saa hyvin kulumaan tovin jos toisenkin. Syöminen on sitten joutuisampaa. 

Tänään hifistelin vielä lisää, kun bongasin Kinuskikissan  blogista piparitorttujen ohjeen, alkuperäinen ohje täällä
Ohjeessa kehotettiin laittamaan luumuhillo pursotinpussiin, mutta minullapa olikin ostettuna tätä putkilomallia, joka sopikin hyvin tarkoitukseen. 
Hillo ei ensin meinannut millään tulla ulos putkilosta, joten käytin vähän voimaa. 

No minäpä en olekaan Kinuskikissa eikä nyt olla Strömsössa joten kävi näin.
Mutta kun pääsin tositoimiin niin piparitortut onnistuivat ihan hyvin. 

Muutaman jutun tekisin toisin jos uudestaan alkaisin tekemään näitä. Piparisuikaleet saisivat jäädä vähän paksummiksi, nyt torttutaikina ei ehtinyt kypsyä ihan niin paljon kuin olisi pitänyt, ennenkuin piparireunus alkoi kärähtää. Luumuhilloa laitoin aika säästeliäästi, jotta rullaus olisi helpompaa. Sitä olisi voinut olla reilummin.

Mutta jos on paljon ylimääräistä aikaa - kuten kai meistä useimmilla on tässä joulun alla - niin ei kun vääntämään näitä. Itse en varmaan pipareita leivo tänä jouluna, kun ollaan joulu muilla mailla. Mutta näin sain vähän piparin tuoksua taloon. Ja työkavereille viemisiä, kun huomenna lähden pitkän sairasloman jälkeen töihin. 

Kovaa vauhtia aika rientää ja reissuun lähtö lähenee. En tunnustaudu vieläkään jouluihmiseksi, mutta yleensä poimin rusinat pullasta eli joulusta itselleni ne mieluisimmat asiat. Täytyy sanoa, että Raskasta Joulua oli ihan mahtava joulukauden aloitus! Vielä on tiedossa vähän pikkujouluilua. Ja kun perhejoulua ei tänä vuonna vietetä, vietämme itsenäisyyspäivänä juhlahetkeä lasten, heidän kumppaneidensa ja perheidensä kanssa. 

Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa!


8 kommenttia:

  1. Herkullinen perunarulla,aika simppeli,taatusti kokeilen saunapäivän jälkeis herkkuksi:)Kiitos selkeästä ohjeesta!
    ..joo jos nuo putkilot syytää sisällyksen minne sattuu,mulla ketsuppipullo teki kattoon punaraidat:)
    nuo piparitortut ihan uusi juttu....mutta eivät varmaan hassumpi yhdistelmä,
    tykkän kuunnella "tuota raskastakin -joulua":)
    Kesärenkaat,autossa talavia ootellaan:)
    Minä olen päälaesta varpaisiin joulu-ihminen.
    Sinulla ihana joulun aika tulossa.lämpimissä säässä:)
    Mukavaa alkavaa viikkoa!
    jk. työn iloa!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvin on työhön paluu sujunut. Ja kerrankin odotan joulua ihan todella:)

      Poista
  2. No kylläpä on herkkuja vaikka millä mitalla. Perunarulla kuulostaa ja näyttää herkulliselta. Taidanpa itsekin kokeilla sitä. Piparitortutkin on taas jotain uutta. Kokeilemisen arvoisia nekin. Supersuosittuja tämän joulun lumihiutalemallisia torttuja onkin tullut paistettua pariin otteeseen. Torttukiintiö alkaakin olla täysi. Tsemppiä työsaralle ja otahan rauhallisesti. Pikkujoulut meilläkin on ensi lauantaina koko työyhteisömme kanssa. Hyvä jouluruoka ja iloinen mieli niin eiköhän se joulutunnelma siitä synny.Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle läheistesi parissa.

    VastaaPoista
  3. Nyttää hyvältä, nälkä tulee :)
    Tervetuloa kylään: www.aarreaukuti.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos käynnistä, pitääpä poiketa vastavierailulla :)

      Poista
  4. Että näyttääkin herkulliselta... nuo piparitortut ovat ihan uusi juttu minulle. Niitä pitää kyllä kokeilla.
    Leppoisaa torstaita sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Onhan noissa vähän väkertämistä mutta ihan kivoja niistä tuli.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!