Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 20. lokakuuta 2018

Odottavan aika on pitkä

Lokakuista huomenta! Isäntä lähti töihin ja minä jäin taloa lämmittämään ja hämärän hyssyä viettämään. Yöt ovat olleet vähän katkonaisia jo siitä asti, kun kutsu tähystykseen tuli. Olen iloinen etten joudu kauempaa odottamaan, mutta jostain syystä nyt vähän stressaan ja jännitän tuota toimenpidettä. Tai oikeastaan sitä, että saan flunssan tai mahataudin tai haavan ja toimenpide peruuntuu. Eilen kävin katsomassa Kanta-palvelusta magneettikuvauksen tuloksia, ja ne saivat vähän mietteliääksi. Nivelrikkoa on enemmän kuin luulinkaan. Tähystyksessä ei voi nivelrikolle tehdä muuta kuin vähän putsailla, kierukasta kai sitten poistetaan rikkonainen osa. Tämä kaikki on nyt arvailua, perjantaina selviää sitten enemmän kun tapaan lääkärin ennen ja jälkeen tähystyksen. 

Otapa tästä nyt selvää:

"ACL ja PCL ovat ehjät. MCL ja LCL ovat tavanomaiset. Patella- ja kvadrikepsjänteet ovat ehjät. Nivelessä ei hydropsia. Mediaalimeniskin takasarvessa repeämään sopiva muutos ja meniski varsin ödemaattinen. Muilta osin meniskit ovat ehjät. Patella on normaalipositiossa. Femurin mediaalikondyylissä on kohtalaista rustovauriota ja nivelpinnalla pientä reunakerrostumaa. Myös femoropatellaarinivelessä on luuhun saakka ulottuvaa rustovauriota patellan rustopinnalla ja vastaavalla alueella hieman luuödeemiäkin os patellassa. Prepatellaarisesti vähäistä subkutaaniödeemiä. Bakerin kysta.

 ML: Mediaalimeniskin takasarvessa huomattava ödeemi ja repeämään sopivat muutokset. Femurin mediaalikondyylissä ja femoropatellaarinivelessä rustovauriota. Kookas Bakerin kysta."

Eli varsin ödemaattiselta näyttää :)  Terveyskirjaston mukaan ödeema = turvotus, edeema, nestepöhö; soluvälinesteen (kudosnesteen) tavallista suurempi määrä.
Edellisen päivityksen jälkeen nämä murheet tuntuvat tietenkin vähäisiltä. Mutta kyllä tuo polvi on estänyt elämästä normaalia elämää pitkän aikaan. Onneksi selkä on ollut nyt vähän paremmassa kunnossa. Vaikka sanotaan, että liike on lääke, niin nyt tuntuu siltä että kun polven vuoksi on liikunta ollut vähäisempää niin selkäkin on kuormittunut vähemmän.

Täydellistä kivuttomuutta ei siis ole luvassa. Mutta jos tästä nyt jollain lailla pääsen liikkeelle, niin lupaan pitää itsestäni parempaa huolta. Kuminauhan avulla olen jo yrittänyt varovasti polvea vahvistaa, ja selkää varten on omat, pilatestyyppiset liikkeet (joita olen tehnyt hävettävän harvoin). Uimahalleista en kovastikaan pidä, mutta vesijuoksu tuntuu nyt olevan se laji mikä voisi olla sekä selälle että polvelle hyväksi. Eli kunhan saan tikit pois polvesta niin voisi ottaa viikottaisen uimahallikäynnin ohjelmaan. Sovittu!

Oikein ihanaa syksyistä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!