Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 16. tammikuuta 2016

Soppaa ja silmukoita

Talvi on tullut toden teolla myös tänne eteläiseen Suomeen. En ole talvi-ihmisiä, mutta myöntää täytyy että kaunista on. Ihania auringonnousuja ja -laskuja ja lumisia maisemia. Pakkasta hiukan liikaa. Tänään suunnistinkin kaupunkiin etsimään alen lopuista talvivarusteita, kun ei se talvi näköjään ota hellittääkseen. Ja maaliskuun puolessavälissä odottaa seuraava kuntoutusjakso, uskon että Oulussa on silloin vielä toppavarusteille käyttöä. Kivoja löysin, ja edullisesti. 

Ale oli myös Sinellissä ja lankaosastolla. Huomioikaa punaiset hintalaput ;)

Pitkästä aikaa voisi taas värkätä muutaman 3D-kortin, kun löytyi ihania kuvia edullisesti. Ja lankojahan aina tarvitaan, talvessa parasta taitaa olla neulominen. Suunnitelmissa olisi aloittaa omat Anelmaiset, joita tuolla sukkaryhmissä nyt vähän jokainen tekee. Ensin pitää neuloa Isoveikan jämistä lämpimät lapaset. En millään tahdo pysyä käsistäni lämpimänä ulkoillessa. Tossuja olen muutamat tehnyt, kun jouluksi jakelin kaikki pois ja itsekin tulee näitä kulutettua.
Ai teinkö eriväriset? No en, on näille paritkin olemassa. Tästä huomaa, miten paljon paremmin tuo lehtikuvio tulee esille vaaleassa langassa kuin tummassa. 

Keitto taitaa olla parasta pakkaspäivän ruokaa. Itse olen tykästynyt kasvissosekeittoihin, joihin voi upottaa ihan mitä vaan. Tällä kertaa keitto valmistui bataatista, porkkanasta, sipulista ja paprikasta. 

Keitin vihannekset kypsiksi ja soseutin keitinliemeen, sulattelinpa sekaan vähän Koskenlaskijaakin (en Koskenkorvaa, niinkuin työkaverini "kuuli väärin" - sehän se vasta olisikin lämmittänyt). Valkoviini sopisi kyllä keittoon hyvin. Loraus kermaa, mausteeksi luomulihaliemikuutio ja vähän potkua chilistä, inkivääristä ja viherpippurista. Maustaakin voi ihan mielensä mukaan.

Paranee lämmittäessä!
Hyvää viikonlopun jatkoa!

4 kommenttia:

  1. Samoja ajatuksia oli täälläkin, tein kurpitsa porkkana sipuli yms sosekeittoa :) Ja niita anelmaisia kyllä tekisi mieli tehdä myös. Pitäisi ensi viikolla suunnistaa jonnekin ale-ostoksille. Toivotaan pakkasten hellittämistä loppukuuksi :)

    VastaaPoista
  2. Keittolinjalla myös täällä; porkkanaa, varsiselleriä, kukkakaalia, palsternakkaa, mausteeksi tuoretta inkivääriä, kasvislientä ja loraus pippurikermaa. Njammmm.....
    Noita Sinun tossukoitasi olen ihaillut pitkin matkaa, kauniita ovat, mutta itse en ole saanut ryhdytyksi tekemään. Perussukka lähtee luontevammin. Kaikenlaista mukavaahan nuo käsityölehdet taas tarjoilevat.

    VastaaPoista
  3. Onpa namin näköistä keittoa! Jostain syystä mulle ei tule ikinä sosekeitto mieleen kun mietin ruokia, mutta täytyisi kokeilla! Näyttää helpolta ja herkulta. Ja ihania lankoja löysit! Mukavaa viikkoa sulle, toivottavasti se on sopivan kevyt ja mukava <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille kommenteista! Poikaystävät soppakuurille vaan, se on hyvää ruokaa näin härkäviikoilla. Sormia syyhyttää Anelmaisia neulomaan, mutta hartiat on tällä hetkellä toista mieltä....

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!