Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Ihana sunnuntai

Kylläpä sunnuntai maistuu mukavalle kuusipäiväisen työviikon jälkeen! Touhukas päivä kyllä ollut tänäänkin, aamulla tein pikaisen kaupunkireissun. Paitaa, jumppavaatetta ja koiranruokaa oli hankintalistalla. Ronja on ollut taas ihan kokonaan raakaruokinnalla, kun sillä on tuota kummallista karvanlähtöä. Ainakaan vielä ei ruokavaliolla ole ollut vaikutusta, ikävä kyllä. Ronja on nyt käytetty sydänlääkärillä, selitys sivuääneen löytyi läppäviasta ja lääkitys on aloitettu. En kyllä huomaa mitään ennen-jälkeen eroa tuon lääkityksen suhteen, kun Ronja on ollut pirteä koko ajan. Mutta varmaan on hyvä ennaltaehkäistä sydänoireita. Ensi viikolla on vielä koitos edessä, kun Ronjalta leikataan nisäkasvain. Anestesian kannalta on ihan ehdoton juttu, että vaiva on tiedossa ja hoidossa. Toivotaan että operaatio menee hyvin ja kasvain saadaan kokonaan pois. Bodykin on Ronjalle ostettu leikkausta ajatellen. 
Uupunut potilas maastoutui lääkärireissun jälkeen pöydän alle
 Kuvan karvattomat kohdat on lääkäri ajellut, ihan näin rajua ei karvanlähtö onneksi ole.

Kaupunkireissun jälkeen oli ohjelmassa kokkailua tyttären kanssa. Teimme bataattiranskalaisia ja auradippiä. Hyvää oli, joskaan ranskiksista ei tullut ihan niin rapeita kun ajattelimme. Tyttö paistoi vielä broilerin rintafileitä, jotka upotettiin kermaan ja loppuun Auramuruun. Minäkin maistoin palan broileria pitkästä aikaa. Hyvää oli mutta mitään himoa ei tähänkään ruokaan tullut, joten hyvin voin lihattomuutta jatkaa.

Tässä ohje ranskiksiin:

Bataattiranskalaiset ja auradippi

1 kg bataattia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl korppujauhoja

Mausteeksi laitoimme paprikaa, suolaa, sokeria (voi jättää pois, bataatti on makeaa muutenkin), pippuria, grillimaustetta, chiliä. Jokainen voi tietenkin maustaa mielensä mukaan. 

Auradippi:
1 prk ranskankermaa
100 g Auramurua
aromisuolaa, grillimaustetta, paprikaa tms., maun mukaan

Bataatti kuoritaan ja leikataan suikaleiksi. Huuhdellaan lävikössä ja kuivatellaan hyvin pyyhkeen päällä. Laitetaan isoon kulhoon, sekoitellaan sekaan oliiviöljy sekä mausteseos ja korppujauhot. Paistetaan 225 asteessa 30-45 minuuttia, riippuu uunista. Sillä aikaa voi sekoitella dipin ja tehdä salaatin ja muut tykötarpeet.

 Ja ruoan jälkeen reipasta ulkoilua koirien kanssa jäällä! Mukavaa kun pääsi pitkästä aikaa kunnolla ulkoilemaan.

Tämmöset valmistuivat Isoveli-langasta käsieni lämmikkeeksi pakkaspäiviin:
Tossujen jämälangoista syntyivät ja ovat lämpimät! Pitääpä muistaa Isoveli kun lapasten tarvetta tulee jollekulle. 


Anelmaisetkin olen saanut alulleen. Hitaasti homma etenee ja värit on mitä sattuu, mutta ihana näitä on tehdä! Mikään reissutyö nämä eivät ole jo lankahässäkän vuoksi, joten näitä teen ainoastaan kotona silloin kun aikaa on. Reissussa sitten värkkään isoäidinneliöitä.Ohje on siis Novitan viimeisimmässä Sukkalehdessä.Näiden merkeissä meneekin loppuilta!

Mukavaa alkavaa viikkoa, vähän lauhemmissa merkeissä!

5 kommenttia:

  1. MMm, bataattiranskalaiset on varmaan ihania! Ja noi anelmaiset on ihan unelmaiset! Mä olen pinterestissä ihaillut noita erivärisiä, mutta mulla menis varmaan vuositolkulla noiden neulomiseen, ehkä mä silti joskus kokeilen :) Tsemiä Ronjalle, toivottavasti operaatio menee hyvin! Ja hyvää tätä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bataatti on aika nannaa joka muodossa! Kokeile ihmeessä Anelmaisia, vaikka pala kerrallaan! Kiitos, pidetään peukkuja Ronjalle. Vähän jännittää.

      Poista
  2. Mukavannäköisiä neuleita. Ja vbataattiranskalaisia pitäiiskin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noita Anelmaisia tehdessä ei pääse kyllästymään.

      Poista
  3. Kauniita neuleita! Kiitos herkkuohjeesta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!