Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

tiistai 8. syyskuuta 2015

Arkista juhlaa

Mistä te löydätte juhlan aihetta ihan tavallisena syyskuisena tiistai-iltana? Minä päätin tänään juhlistaa näitä miehen eilisiä koiralenkkituliaisia, ensimmäiset kanttarellit tänä vuonna!

Ruoanlaitossa on nyt saanut käyttää mielikuvitustaan kun lihan syönti on minun osaltani taaksejäänyttä elämää. Perhe toki saa syödä mitä haluaa, ja välillä heille tekaisen ihan arkiset nakkisopat ja jauhelihakastikkeet, vaikka sitten joudunkin itselleni säveltämään jotain muuta. Kalan ja kasvisten syönti on kyllä lisääntynyt ihan koko perheellä, ja tänä syksynä on iloittu hyvästä marjasadosta. 

Ensimmäisistä relleistä päätin kokeilla tehdä kanttarellirisottoa:
Melko värittömän ruoan lisukkeeksi tein pöytään väriläiskäksi tomaatti-mozzarella salaattia, jota myös hienommin capreseksi kutsutaan. Olenpa kuullut tälle myös nimityksen insalata tricolore.
Risoton ohje:

Tarvikkeet:
2-3 dl kanttarelleja
2 dl riisiä, meillä oli kaapissa jasmiiniriisiä joten käytin sitä
2 rkl voita
n. puoli litraa liha/kasvislientä (1 kuutio)
1 sipuli (laitoin punasipulin)
Mustapippurijauhetta
1/2 dl parmesania
loraus valkoviiniä
1 pieni purkki ruohosipulituorejuustoa
timjamia
suolaa
 
1. Sulata voi pannulla ja lisää silputtu sipuli ja riisi. Kuullota. Lisäile liha/kasvislientä loraus kerrallaan.
 
2. Lisää noin puolessavälissä riisin kypsymisaikaa pilkotut
kanttarellit, valkoviini ja mauste. Kun riisi on al denteä, lisää tuorejuusto ja parmesani. Koristele parmesanraasteella ja tuoreilla yrteillä. Nam!

Tomaatti-mozzarellasalaatti
2-3 tomaattia
paketti (luomu)mozzarellaa
tuoretta basilikaa
hienoa merisuolaa
sitruunaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja sitruunamehua)
 
Laita tomaatti- ja mozzarellaviipaleita kerroksittain salaattivadille. Ripota tomaattien päälle hiukan suolaa ja sipaise viipaleet sitruuna-oliiviöljyllä. Laita vielä basilikanlehtiä kerrosten väliin ja päälle ja anna maustua hetki. Nauti!
Ja kun se valkkaripullo on avattu, niin sehän sopii mainiosti palan painikkeeksi. Tai sitten voi tehdä niinkuin Leena-ystäväni ehdotti: lopun viinin voi pakastaa jääpalapusseihin ja käyttää salaattien ja kastikkeiden mausteena. Saatte arvata mitä meillä tehtiin lopulle viinille ;) 

Mukavaa tiistai-illan jatkoa!

3 kommenttia:

  1. Meillä ei kyllä mihkään jääpaloiks piisais...sillon joskus kun viinipullo avataan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä meilläkin meni loppu viini ihan muuhun käyttöön :)

      Poista
  2. En tiedä oliko Leena-ystäväiseni ihan vakavissaan tuon valkkarin pakastuksen suhteen ;) Oho, enpä ole kuullutkaan että kanttarelleistä voi migreeni tulla, ennemmin ehkä siitä viinistä....

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!