Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Pääsiäisleipomuksia

Olen varmaan ennenkin todennut, että leipominen on mielipuuhiani, rentoudun leipoessani. Ruoanlaitto on enemmän sellainen välttämätön paha, joskin tänään tuli tehtyä ihan mahdottoman hyvää pekoni-jauheliharullaa. Rulla on syöty jo parempiin suihin, mutta ohjetta löytyy täältä.

Juhlapyhät ovat tietysti hyvä syy panostaa leipomiseen. Vaikkakin tällä tietoa vietämme pääsiäistä kahden mökillä miehen kanssa. Mutta eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka seuraakins saisimme. Nyt olisi muuten hyvä hetki ilmoittautua, jos joku meitä haluaa tulla tervehtimään. Muuten voi käydä niin, että leivonnaiset on kotona pakastimessa ja me siellä mökillä....

Uudessa Pirkka-lehdessä oli Kahden suklaan piirakan ohje, jota oli ihan pakko testata. Aikamoista tuhraamista oli tuota tehdä, voikreemin vääntämistä ja suklaan sulattamista. Mutta lopputulos oli kyllä vaivan väärti:
Nämä haastavat kyllä mokkapalat! Kivan näköisiäkin mielestäni, kun tein tuon marmoroinnin valkosuklaalla. 

Porkkanakuppikakut ovat kestosuosikki, joten pitihän niitä taas väsätä:
Porkkanakiehkurat syntyivät tällä porkkanateroittimella, joka on joka kodin välttämättömyystarvike ;) voisin kuvitella että tällä saisi kivannäköisiä koristeita myös voileipäkakun päälle. 
Suolapaloiksi tein pizzakierteitä:
Pääsiäisen menu on vielä mietinnässä, lammasta meillä ei syödä. Ehdotelkaas jotain hyvää!

Pääsiäisruohoa en ole tänä vuonna kylvänyt, joitain ituja kuitenkin:
Yrttejä ja samettiruusuja on tulossa, sametiset jo kivasti taimellakin ja yrtitkin näyttävät alkavan itämään. Etualalla herneitä, joita yritän idättää versoiksi. Tätä hommaa en ole ennen kokeillut, saas nähdä mitä näistä tulee. Herneenversot ovat mielestäni kivan näköisiä ja niitä olisi mukava napsia salaattiin tai leivän päälle.

Tänään pääsen vielä "keikkabussin " kuljettajaksi tyttären laulukeikalle, ja huomiselle päivälle on varattu liput kevätmessuille! Erityisesti mökki- ja luomu- ja lähiruokaosiot kiinnostavat. 

Nyt ei sitten muuta kuin Oikein Ihanaa Pääsiäistä teille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Nam nam mitä leipomuksia!
  Herneenversot on meillä lasten suurta herkkua. Monena vuonna "oikeet" pääsiäisruohot on jääny laittamatta ja versot on vaan vihertäny :)
  Kiitos samoin sulle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos ma-te ja Sanna-Mari! Mieli tekis pitää kutsut teille kaikille ihanille blogiystäville herkkujen merkeissä <3 Voi kun minunkin versoni vihertäisivät pääsiäisen aikaan - tai vaikka pääsiäisen jälkeen kun ollaan kuitenkin pääsiäinen muissa maisemissa. En yhtään osaa arvailla kauanko noiden kestää itää.

  VastaaPoista
 3. ♥onpa ihania herkkuja! Hyvää Palmusunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 4. Mä noteerasin ton suklaapiirakan kanss eilen illalla kun luin Pirkkaa. Varmasti herkku.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Riitta Sinikka ja Katju! Kannattaa kyllä testata piirakkaa, on just niin hyvää kun näyttääkin :)

  VastaaPoista
 6. Voi mitä herkkuja! Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!