Niin se viikko taas hurahti perjantai-iltaan, ja ensilumikin satoi maahan. Oli siinä hurjastelemista kesärenkailla!
Koska meille on (toivottavasti) viikonloppuna tulossa ihan erityisiä vieraita, niin kaivoin taas kuppikakkukirjan (Kiiski, Ehnqvist: Ihanat kuppikakut) esiin. Ilokseni siitä löytyy myös vegeleivonnaisten ohjeita, ja tässäpä yksi sellainen. Näissä todella maistuu kaneli ja omena!
Vegaaniset kaneliomenakuppikakut
n. 12 kpl
100 g kasvismargariinia (sininen Keiju)
2 dl omenamehua
2 dl raastettua omenaa
4dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl (ruoko)sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
1 1/2 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
100 g kasvismargariinia
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
kiehautettua vettä
kanelia
Sulata margariini, lisää omenamehu ja -raaste. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekota tasasaiseksi taikinaksi. Jaa vuokiin ja paista 175 asteessa 15-20 min.
Tee kuorrutus: Vaahdota pehmeä margariini kevyesti. Lisää tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Notkista tarvittaessa vedellä. Kuorruta kakut täysin jäähtyneinä ja ripota pinnalle kanelia.
Vieraita odotellessa...
Tänään vietin ansaittua vapaapäivää ja sain uuden lookin hiuksiini. Siivottuakin tuli, ja nyt voi hyvillä mielin aloittaa viikonlopun. Saas nähdä sulaako lumet ja pääseekö pihatöihin, haravoimista olisi vielä reilusti.
Mukavaa viikonloppua teillekin!
Sata kertaa Onnea :)
VastaaPoistaNyt on niin makeen näköisiä leivoksia, että toivoisin olevani kutsuttu vieras niitä maitelemaan.
Kiitos ja mukavaa viikonloppua myös Sinulle :)
Kiitos Mate! Noissa kuppikakuissa on vähän jotain samaa kuin porkkanakakussa, kuorrutus ja kaneli kai sen tekee.
Poista