Nuorison liikkumisesta tuli mieleen, että lauantai-iltaisinhan nuoriso on liikenteessä. Olen halunnut pitää kotiolot varteenotettavana vaihtoehtona viettää kyseistä iltaa. Aina parempi, jos on jotain pientä purtavaa tarjolla neidille ja ystäville. Viime viikonloppuna olimme ystävien luona kylässä, missä meille tarjottiin aivan ihanaa foccacia-leipää. Ja pitihän sitä heti minunkin kokeilla.
Hyvää tuli, tässä ohjetta:
FOCCACIA
12-16 palaa
25 g hiivaa
3dl vettä
2 rkl mozzarellatölkin basilikaöljyä
1/2 tl suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
10-15 kpl kirsikkatomaatteja
1 tlk mozzarellapaloja basilikaöljyssä
20 kpl kivettömiä mustia oliiveja
2 oksaa tuoretta tai 1 tl kuivattua rosmariinia
(gourmet)suolaa
Voiteluun:
mozzarellatölkin basilikaöljyä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen
veteen. Lisää öljy, suola sekä jauhot. Sekoita pehmeä taikina
tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin
päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Anna kohota
liinalla peitettynä lämpimässä noin 1/2 tuntia.
Vaihe 2
Halkaise
kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta
alaspäin mozzarellapallojen ja oliivien kanssa. Voitele leipä
mozzarellatölkin öljyllä. Ripottele pinnalle rosmariinia ja
gourmet-suolaa.
Vaihe 3
Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes leipä on kauniin vaalean ruskea. Paloittele ja tarjoa lämpimänä.
En löytänyt tuota ohjeen juustoa, joten ostin salaattijuustoa basilikaöljyssä, tuota öljyä käytin sitten myös voiteluun. Tomaateiksi laitoin aurinkokuivattua. Ja rosmariinin tilalle oreganoa.
Mutta kukapas muistaa vielä tällaista herkkua:
Eli ihan vanhanajan köyhiä ritareita. Jos nyt jollekin on epäselvää miten näitä tehdään, niin ihan vaan hiukan kuivahtaneet ranskis- tai lettipullaviipaleet liotetaan maidossa, paistetaan pannulla kullanruskeiksi. Päälle sitten reilusti hilloa ja kermavaahtoa. Nuoret neiditkin sopivasti kotiutuivat herkuttelemaan!
Makoisaa lauantai-illan jatkoa!
♥nam, mitä herkkuja tosiaan!
VastaaPoistaVoi mitä herkkuja. Kyllä alkoi tehdä mieli makeaa :)
VastaaPoistaKiitos Anneli ja Riitta Sinikka! Tein tuota foccaciaa tänään toisen pellillisen, mutta kuinkas kävi?!? Pari palaa saatiin, Veeruska ahmaisi loput! Iski kai hiilarihimo kaiken barffaamisen jälkeen....
VastaaPoistaVirtuaalisesti täälä herkuttelen Sinun leipomuksillasi. Nam,nam :)
VastaaPoistaKiitos, sopii herkutella :).
PoistaNam. Meillä herkutellaan silloin tällöin köyhilläritareilla, viime kerrasta on kyllä jo monta kuukautta. Täytyykin joku ilta paistaa :)
VastaaPoistaMeillä oli ollut unohduksissa pitkän aikaa, mistä lie muistui nyt mieleen. Hyvin tekivät kauppansa.
PoistaAijaijai mitä herkkuja. Täytyypä kokeilla, kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKöyhät ritarit on muistissa. Ne on niitä superhyviä jälkkäreitä. Tykkään pullalettipullansiivuja ja paaaljon voita pannulle. huh, mitä kaloripommeja.Hiukka hienoosokerii päälle ja namskista. Mutta vain kerran vuodessa! Ehdottomasti.
Kivaa syysviikkoa, satuviikkoa;))
Kolleeeega Kaisa
Kiitos kolleeeega Kaisalle! Kuulostaa kyllä pikkusen hyvälle paistetut lettipullasiivut sokerin kanssa....hyvä ruoka, parempi mieli taas kerran!
Poista