Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Vuoden kirjat numeroina

Pikainen tiistai-illan tervehdys, ystävät!

Flunssasta on selvitty noin niinkuin jotenkuten, neljää lääkettä siihen tarvittiin. Pari astmalääkettä ja kortisoninenäsuihke antibioottien lisäksi, niillä on nyt menty ja ihan työkuntoinen olen jo ollut. Tämä viikko olisi töitä, sitten pääsiäisloma ja heti pääsiäisen jälkeen leikkauspöydälle ja ranne auki. Saas nähdä mitä sieltä kanavasta paljastuu, hiukan hirvittää kun tämä leikkaus on nyt toisinto vuoden takaisesta. Surukseni huomasin, että trikookuteesta virkkaaminen ei enää onnistu, kun tänä iltana sitä pitkästä aikaa yritin. Esittelen valmiita käsitöitä ja joitain leipomuksiakin sitten paremmalla ajalla, toivottavasti jo viikonloppuna.

Mutta asiaan, tilastotietoja piti kertomani. En ole yleensä mikään numeroihminen, mutta olen nyt vuoden ajan pitänyt kirjaa lukemistani kirjoista ja tein niistä pikku yhteenvedon. Tältä se näyttää:

Kotimaisia dekkareita 19 kpl
Ulkomaisia dekkareita 16 kpl
Muuta kotimaista kaunokirjallisuutta 23 kpl
Muuta ulkomaista kaunokirjallisuutta 5 kpl
Tietokirjoja 8 kpl
Näiden lisäksi kesken jääneitä kirjoja 4 kpl

Yhteensä olen lukenut 75 kirjaa, miinus kesken jääneet on 71 kpl. Tämä tekee n. 1,37 kirjaa per viikko.

Ihan kiva nähdä ihan mustaa valkoisella mitä sitä on tullut kahlattua läpi. En yllä mitenkään parhaiden himolukijoiden tasolle, mutta lukemisen lisäksi käyn töissä, hoidan kotia ja kolmea koiraa, teen käsitöitä ja yritän harrastaa liikuntaakin. Ja nukkuakin pitää. Eli siihen nähden ihan hyvä saavutus kuitenkin. 

Kirjojen laatu on selvästi kevyehköä, joskaan en ole niitä sisällön perusteella sen kummemmin eritellyt muuten kuin tuo dekkari/muu kaunokirja -jako. Muistiinpanoihini olen kyllä merkinnyt pienet kommentit kustakin kirjasta ja sen herättämistä ajatuksista, hiukan sisällön kuvausta ja olenko tykännyt vaiko en. Tietokirjojen vähäinen määrä selittyy sillä, että olen tähän kelpuuttanut ainoastaan ne kirjat jotka olen todella lukenut kannesta kanteen. Tietokirjojahan tulee selailtua jo ihan työn merkeissä päivittäin joltinenkin määrä, joten niitä on lähes mahdoton kaikkea kirjata ylös. Nuo kannesta kanteen luetut ovat käsitelleet mm. koulumaailmaa, kasvatusta ja naisen asemaa meillä ja muualla. Ne mitä selailen, ovat yleensä kädentaito- , ruoka- , puutarha- tai sisustuskirjoja.

Aion ehdottomasti jatkaa tätä kirjanpitoa. Omia muistiinpanoja selatessa tulee mieleen monta kirjailijaa, joihin haluaa palata uudelleen. Ja myös tulee eroteltua jyvät akanoista ja lempattua ne, mihin ei todellakaan aio palata. 

Aika yksipuoleinen lukija olen. Listaltani puuttuu kokonaan fantasia, kauhu ja scifi, sotakirjat ja uskonnolliset kirjat. Runoja luen kyllä, mutta runokirjojakaan harvoin kannesta kanteen. En kuitenkaan työssäni huomaa, että nuo puutteet kauheasti haittaavat. Kaikkea ei voi eikä tarvitsekaan lukea. Lasten ja nuorten osastoihin pitäisi ehdottomasti perehtyä paremmin, sen olen huomannut työssäni nyt kun kirjastonhoitajamme on äippälomalla ja olen jonkin verran hoidellut yhteistyötä koulujen, pääasiassa yläasteen äidinkielen opettajien kanssa. Kuvakirjoihin tulee jonkin verran tutustuttua nyt kun olen pitänyt satutunteja pienille.

Nyt pitää varmaankin alkaa harrastamaan sitä nukkumista, työviikkoa on vielä jäljellä ennen lomaa. Hyviä öitä ja mukavaa loppuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!