Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Voisilmäpullaa ja virpojia


Kaunista palmusunnuntaita!

Päivän taikinaterapiana on ollut voisilmäpullat, joita tänään tehtailin litran taikinasta. Pääsiäinen tulla tömistelee ja vähän on kiva siihen varautua, vaikka en yleensä hirveästi siihen panosta. Monta pääsiäistä meni asuntovaunuillessa, nyt kun on mökki niin vaunuilu on jäänyt vähemmälle, vaikka ensi kesänä olisi tarkoitus yrittää taas jonkinmoiseen reissuun päästä. Kerran karavaanari, aina karavaanari, näin se taitaa olla. Nyt on tarkoitus ainakin osittain viettää kotipääsiäistä, joten jotain on kiva leipoakin. 

Virpojia on käynyt tänään todella paljon, isännän piti jo lähteä kauppaan ostamaan lisää virpomisherkkuja, kun ei oltu varauduttu ihan näin suureen suosioon. Ihania noita-akkoja ja -ukkoja ja kauniisti koristeltuja virpomisoksia! Hiukan kyllä vielä muistuttelisin virpojien vanhempia, että ohjeistakaa näitä pikkunoitia muutamasta käyttäytymissäännöstä. Jos ovea ei ensimmäisellä ovikellon soitolla tulla avaamaan, ei pidä ryhtyä renkkaamaan kelloa olantakaa eikä hakkaamaan ovea nyrkillä, kuten meillä kävi. Pullanpaisto oli siinä vaiheessa että en ihan heti ovelle ehtinyt ja noitasilta paloi päreet. Niin sitten myös koirilta, joilta meni hermot ihan täysin tähän rytinään. Onhan myös ihmisiä, joilla ei ole aikomustakaan avata ovea virpojille, ja siihen on myös täysi oikeus.  Suurin osa lapsosista kyllä käyttäytyi todella kauniisti, kaikki muistivat kysyä että saako virpoa,  ja kiittelivät kauniisti palkoistaan kuten myös minä kauniista virpomisoksista. 

Nyt taidan lähteä metsästämään lisää pajunkissoja koirien kanssa, aurinkoa päiväänne!


4 kommenttia:

 1. Hei ja kiitos kommentistasi, kiva kun eksyit minun blogiini ♥
  Sinulla on täällä paljon upeita leivonnaisia, söin kaksi pullaa silmilläni :)

  VastaaPoista
 2. Oon käynyt aina välillä blogissasi ihailemassa kivoja käsitöitä, nyt sain vihdoin liityttyä lukijaksi ja kommentinkin laitettua. Vähemmän kaloreita tuliskin jos söis vaan silmillään, mutta kun se ei tahdo siihen jäädä...

  VastaaPoista
 3. Onpas siinä pulla poikineen! Täällä virvotaan vasta lauantaina :)

  VastaaPoista
 4. Niin kuulin että pohjanmaalla tehdään. Tehän voisitte tulla ensin tänne virpomaan palmusunnuntaina ja sitten uudestaan lankalauantaina. Tulis kunnon saalis!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!