Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

torstai 26. maaliskuuta 2020

Karanteenissa

Ensimmäinen viikko karanteenia on takanapäin. Koronatilanne näyttää pahenevan nopeasti. Uudenmaan sulkeminen tietää sitä, että en näe tytärtäni enkä vävyäni pitkään aikaan. Pitkä aika on vierähtänyt viime tapaamisestakin, kun ensin olimme reilut kolme viikkoa reissussa ja siihen karanteeni päälle. Onneksi voi soitella ja viestitellä.

Vaikuttaa siltä, että pääsimme Espanjasta kotiin ihan viime hetkellä. Norwegian käsittääkseni lopetti lentonsa pari päivää paluumme jälkeen, ja myi loput liput kiskurihinnoilla. Mutta nyt on kaikki hyvin, kotona on hyvä olla ja oireenikin - olivat sitten koronaa tai ei - ovat helpottamassa. Yskää on vielä vähän. 

Viikko on mennyt hurjan nopeasti. Mökilläkin olimme useamman päivän. Eilenhän hallitus tiedotustilaisuudessaan varoitteli kovasti Uudenmaan kansaa vaeltamaan mökeilleen. Meillä koti sijaitsee Päijät-Hämeessa ja mökki hipoo Keski-Suomea. Jos sairastumme kummalla paikkakunnalla tahansa niin että tarvitsemme sairaalahoitoa, paikkamme on Päks. Joten emme tartuta ketään emmekä vie mahdollista tehohoitopaikkaa keneltäkään tarvitsevalta. 

Mökillä puuhastelua riittää. Syksyllä mökkikausi minun osaltani päättyi, kun kylppäriremontti alkoi ja vedet piti katkaista. Kaikki pihatyöt jäivät tekemättä. Remppa on valmis, mutta Torista ostettu suihkukaappi odottaa vielä osina terassilla. Kävin kaapin osien kimppuun pesuaineen kanssa, ja sainkin siitä aika puhtaan. Ensi viikolla on sitten totuuden hetki, kun kaappi pitäisi saada koottua ja paikalleen. Mutta olen kyllä hurjan iloinen, kun vanhat, repsottavat muovimatot on kylppärin seinistä pois ja tilalla on valkoista kaakelia. Tekstiileillä saa sitten väriä. Kaappitilaa on kylppärissä peilikaapin verran, ja kyllähän sinne oli vähän sääli ripustella pyyhkeitä, kylpytakkeja ja muuta kylpyhuonekamaa hyppimään silmille, mutta eihän kylppäri ole tehty vaan katseltavaksi. 

Reissussa kaipailin jo kovasti puikkoja ja lankoja, ja ensimmäisen karanteeniviikon aikana syntyikin muutama neuletyö.

Tämä setti on ohutta silkkivillalankaa ja se menee eräälle pian syntyvälle prinsessalle.


Lanka on ikivanhaa ja löytyi lankakopasta, jonka sain siskoltani. Se on aivan ihanan pehmeää, ja luulenpa, ettei myssyn alle tarvitse edes alusmyssyä. Sikäli kun kevätvauva nyt villamyssyä tarvitsee. 

Nämä sukat ovat Nalle-lankaa, joka löytyi myös lankakopan uumenista. Ne pidän ihan itse, sillä tykkään kotona käyttää ohuita, lyhytvartisia sukkia. 


Moni on innostunut nyt leipomaan, kun aikaa tulee vietettyä kotosalla. Minullakin alkoi jauhopeukaloa kutittaa, mutta karanteenista ei noin vain kipaista leivontatarvikkeita ostamaan inspiraatioin iskiessä. Mutta hip hei, pakastimesta löytyi joulun jäljiltä lehtitaikinalevyjä ja jääkaapista luumumarmeladia, joten tekaisimpa tällaisia.
Halkaisin torttulevyt kahtia, voitelin kananmunalla, laitoin päälle nokareen luumumarmeladia ja ripottelin päälle reilusti raesokeria. Mietin, että näitä voisi muuntaa loputtomiin marmeladia vaihtamalla. Ja tehdä vaikka suolaisen version tuorejuustolla ja ripotella päälle juustoraastetta.

Tälle päivälle on taas tehty ruokatilaus Foodie-sovelluksella, ja siihen varasin myös vähän leivontatarvikkeita.

Meidän karanteenimme on siis varsin helppo ja jopa miellyttävä. Aika paljon alkaisi olla kyllä hankittavia asioita, joita ei saa ruokakaupasta joten sen puoleen odotan kyllä että pääsisin kipaisemaan vaikka Tokmannilla. Mutta kaikki aikanaan, eikä mikään ole niin akuuttia. Meillä ei ole kotikoululaisia ja ruokahuoltokin on kahdelle henkiölle suht helppo toteuttaa. Toimettomana hetkenä voi aina tarttua neuleeseen ja samalla katsoa vaikka jotain sarjaa tai seurata televisiosta, mitä koronarintamalla tapahtuu. 

Toivotaan, että tämä vitsaus on pian maailmasta kitketty. Ennen kaikkea toivotaan, että ihmiset noudattaisivat nyt suosituksia ja määräyksia, saataisiin taudin huippu tasattua, sairaalapaikat riittäisivät eikä tulisi lisää uhreja.

Miten olet saanut aikasi kulumaan kotona? Oletko karanteenissa, onko sinulla kotikoululaisia? Miten pärjäätte lasten kanssa, kun harrastamaan ei pääse ja kavereitakin saa tavata vaan rajoitetusti? Vai kuulutko kenties riskiryhmään, jonka on oman terveytensä vuoksi syytä pysytellä kotona? Miten selviät, saatko apua? Onko toimeentulosi uhattuna? Laita kuulumisia kommenttikenttään. 

Voimia jokaiselle!


3 kommenttia:

 1. Kyllä ikäni puolesta kuulun riskiryhmään, mutta mitään sairauksia ei ole.
  Aikahan kuluu ehkä liiankin nopsaan. Miehen kans ollaan tehty usiampi halakomotti mökillä.
  Ja kuten Sinäkin, ihanat vauvan pukimet ja myös sukkasi, käsityö on hyppysissä kotona ollessa ☺

  Mutta tietysti lapsia ja laastenlapsia on hirviä ikävä, kuin myös heillä. Viesteissä kertovat, että heilläkin on ikävä ☺

  Nuota sääntöjä ja ohjeistuksia minäkin toivoisin kaikkien nyt noudattavan.

  Hyvää viikonloppua Maija ♥ pysytään terveenä ♫

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos käynnistä, yritä pysyäkin terveenä. Meillä karanteeni loppuu huomenna, mutta tarkkana saa olla senkin jälkeen.

   Poista
 2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!