Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

perjantai 6. maaliskuuta 2020

Huomenta Torreviejasta

Olin sitä mieltä, että tämä on seitsemäs reissu Torreviejaan. Yritimme sitten muistella, missä kaikissa asunnoissa olemme asuneet - kahta kertaa ei olla samassa kämpässä oltu - ja onnistuimme muistamaan vain kuusi. Mutta sen verran usein täällä on käyty että tuntuu varsin kotoisalta. Kun tulimme Alicanten lentokentältä taksilla pimeässä Torreviejaan ja näin taivaalla iltatähteni Venuksen, itku meinasi tulla. Se loisti vielä kirkkaammin kuin pohjoisessa. 

Ennen lähtöämme tapahtui yksi meille tosi iso juttu. Timppa sai mökkikylppärin valmiiksi vesivahingon jäljiltä, vesi alkoi virrata hanoista ja remontin jäljetkin saatiin siivottua. Kotiin palatessa on melkein kevätpäiväntasaus ja toivottavasti saadaan sitten mökkikausi aloitettua mahdollisimman pian.

Kylppäristä puuttuu vielä suihkukaappi, joka sinne tulee keväämmällä, mutta pääasia että mökki on taas käyttökunnossa ja kylppäri tuli samalla laitettua kokonaan uusiksi. Ja aika pitkälti kierrätystavaralla. 

Asumme Torreviejassa taas Airbnb-asunnossa, johon olemme kovin tyytyväisiä. Se on avara ja hyvin varusteltu. Ainoa pikku miinus on parveke, joka on tosi pieni eikä sinne oikein aurinkokaan paista. 

Toinenkin makuuhuone on, mutta sinne olimme jo ehtineet levittää rojumme ennen kuin keksin kuvata, joten jääkööt sitten kuvaamatta. 

Parvekkeen varjoisuuden korvaa rantakadun aurinko, josta olemmekin sitten nauttineet. Ilma on ollut kaunis ja aurinkoinen, päivälämpötilat vähän yli 20 astetta. Illat ja yöt ovat vielä viileitä ja kevyttoppatakillekin on ollut käyttöä. Mutta eipä ole tullut räntää vaakasuoraan kuten Suomessa. Koronaviruksesta on puhuttu paljon, mutta emme ole riskialueella. Toki nuo lentokentät sitä ovat, mutta sille asialle emme ole montaakaan ajatusta suoneet. 

Meillä oli auton vuokraus valmiiksi varattuna, mutta jouduimme perumaan sen, koska Timppa sairastui ruokamyrkytykseen. Kävimme ensimmäisenä päivänä englantilaisella aamiaisella. Timppa söi papuja ja pekonia, minä en. Ehkä tämä selittää, miksi hän sairastui ja minä en. Toipuminen  vei monta päivää. Lähiseutujen nähtävyydet on aika lailla nähty, ja tarkoitus oli lähteä käymään Montanejoksen kuumilla lähteillä ja yöpyä jossain matkalla. Mutta voi olla että tällä reissulla ei autoa vuokrata, vaan elellään leppoisasti pitkästä ja raskaasta talvelta palautuen. 

Olemme viettäneet ihan tavallista elämää. Käyneet kaupassa, laittaneet ruokaa, pesseet pyykkiä. 

Minä harrastin vähän naisellisiä hömpötyksiä ja Timppa teki sillä välin ihania hampurilaisia


Olemme vasta kerran käyneet kunnolla ulkona syömässä, jos pikku iltapaloja ei lasketa, Cuatro quesos eli neljän juuston pizza on suosikkini. 

Kämpälläkin on tehty pizzaa, siitä tuli melkein vielä parempaa. Ruokakuvilta ei voi välttyä, kun matkakertomusta kirjoittaa, mutta tosiaan sitä ruokaa on nyt tehty paljolti itse. Rantakadulla ollaan kyllä istuttu iltaisin ja päivisin kahvikupin tai viinilasin äärellä. Eräänä iltana vilutti ja tilasimme Irish Coffeet. Eipä muuten palellut enää tämän tujauksen jälkeen:Tänään onkin sitten perjantai ja markkinapäivä. Tarkoitus olisi löytää pikkuisille jotain ja ehkä itsellekin jotain hippirytkyjä.

Leppoisaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Hyvän tuntuinen kämppä ja nämä abnb - asunnot on toisinan tosi edullisiakin. Kivaa loman jatkoa teille, nauttikaa ja väistelkää viiiruksia❤

    VastaaPoista
  2. Kiva, että saitte kylppäriremontin valmiiksi ennen reissua! Meilläkin pitäisi saada pian tietoa taloyhtiön teollisuuspurkistojen korjausurakasta. Saa nähdä pitääkö lähteä evakkoon vanhempieni luokse. Olisi kiva mennä rempan ajaksi vaikkapa juuri Torreviejaan, mutta harmillisesti tämä korona sen nyt estää.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!