Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Hyvää alkanutta vuotta

Hyvää loppiaisiltaa  ja alkanutta vuotta 2019! 

Joulut on taputeltu ja reissusta palattu. Kotimatka Espanjasta oli aika tuskaa, sairastuin joulupäivänä ja tapaninpäivän iltana/yönä päädyin suoraan lentokentältä sairaalan päivystykseen. Nyt on menossa kolmas antibioottikuuri, jospahan infektio hiljalleen alkaisi paranemaan. 

Sairasteluista huolimatta vuosi 2018 oli hyvä vuosi. Kesä oli lämpimin aikoihin. Minä nautin lämmöstä, joskin sadetta olisin toivonut heille jotka sitä elinkeinonsa vuoksi olisivat tarvinneet. Varmaan myös lasten, vanhusten ja eläinten olot olivat välillä tukalat. Minulla etuoikeutetulla on mökki ja Lehmis mihin pulahtaa, kun olo käy  liian tukalaksi. 

Kuvassa vuoden 2018 tähtihetkiä. Mökkeilyä, ystäviä, omia rakkaita. Hyvää ruokaa ja juomaa. Ihana reissu Lofooteille ja pari matkaa Espanjaan. 

Joulureissulta tuli siis tuliaisiksti infektio, mutta isompi terveydellinen juttu on, että sain leikatun polveni kuntoutettua lähes kivuttomaksi. Olin huolissani särkylääkkeiden käytöstäni, joten jätin soittopyynnön ortopedille, joka polven operoi. Hänen ohjeensa oli, että niin paljon pitää särkylääkettä ottaa, että voi kivuttomasti liikkua. Tein työtä käskettyä, ja reissussa tuli käveltyä enemmän kuin koko vuonna yhteensä sitä ennen. Kotiin palattua on polvi välillä hiukan muistutellut, mutta on kuitenkin lähes kivuton. Eläköön Torrevieja ja suolajärvet ja autottomuus, kun joka paikkaan mentiin kävellen. No, muutaman kerran tuli taksiinkin turvauduttua. 

Joulukortit tein valmiiksi jo vuoden  2018 keväällä, ja ennen reissua laitoin ne matkaan. 
Tässä vuoden 2018 sukkasatoa, joista osa lähti myöskin joulupaketteihin. 


 Kuva on sitkeästi kyljellään, vaikka kuinka sitä olen yrittänyt kääntää. 

Lukusaldoa vuodelle 2018 tuli 47 kirjaa. Hiukan alamäkeä on menty, 2017 lukema  oli 54 ja vuoden 2016 luin 61 kirjaa. No, onhan tuossa sentään lähes kirja per viikko. Elokuvien ja sarjojen katselu on selkeästi verottanut lukuaikaa, mutta eipä tuosta kannata paineita ottaa. Kuutisen viikkoa vuodesta meni reissun päällä, missä en kirjaa ottanut käteeni. 

Keväällä siis teimme parin viikon reissun Torreviejaan. Kesälomalla retkeilimme Lyyli-matkailuautollamme Pohjois-Suomi/Ruotsi/Norja suunnalla sekä sadunhohtoisilla Lofooteilla, minne olen pitkään haaveillut pääseväni. Ja joulun seutu meni taas Torreviejassa. Eikä muuten ollut viimeinen reissu sinne ;)

Muutaman päivän olen joulun jälkeen ehtinyt töissäkin olla. Muutenkin vuosi on alkanut mukavasti, lapsia perheineen ja kumppaneineen on poikennut, mikä tietysti aina ilahduttaa ja piristää mieltä. Kyllä sitä aina reissussa kaipailee kivoja juttuja kotoa, varsinkin omaa sänkyä ja mukavaa nojatuolia (miten nuo Airbnb-asuntojen huonekalut osaavatkin aina olla niin epämukavia?) . Vuodenvaihteen lumimyräkät ja tuulen tuiverrukset kyllä taas muistuttivat, miksi sinne lämpimään aina kaipailee. Fibroukkokin vallan villiintyi noista myräköistä, ja nukkumiset jäivät väliin. Yleensä loppiaisen aikaan olen joulukoristeita korjannut pois. Nyt niitä ei juurikaan ollut esillä, joten eipä ole ollut paljon korjattavaakaan.

Tein saman uudenvuodenlupauksen kuin muutamana aikaisempanakin vuonna: aion nauttia elämästä. Tämä lupaus on ollut helppo pitää. Terveys on sellainen asia, mitä ei muista ennenkuin sen menettää, joten itselleni ja läheisilleni sitä toivon runsain mitoin. 

Sinulle lukijani toivon myös terveyttä ja ihania hetkiä vuodelle 2019 ja aina! Kiitos kun käyt vierailemassa blogissani!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!