Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Olgaa pukkaa...ja pääsiäistä!

Hei kaikki!

Toivottavasti teidät on nyt virvottu ja varvottu tuoreiksi ja terveiksi! Ja toivottavasti kaikki muistivat hakea EU-tuet pääsiäisplantaaseilleen ajoissa. Ja  kaihan direktiivien mukaiset kana- ja kanikopit ovat rakenteilla? Haudon edelleen lämminhenkistä, ystävällismielistä kostoa joten jos jollain on joku noitamainen jekku takataskussaan niin laittakaahan meiliä ;)!

Minulla on taipumusta jäädä koukkuun kaikenlaisiin asioihin. Onneksi kuitenkin useimmiten varsin harmittomiin, ehkä jopa hyödyllisiin. Kuten nyt näihin Olga-sukkiin. Kun ensimmäiset valmistuivat...
niin toisia piti heti aloitella:
Tällä kertaa lankana on seiskaveikan Nostalgia, raitalangat taas jämälankakorista. Olen siitä vähän erilainen neuloja, etten juurikaan hamstraile lankoja, vaan ostan vasta sitten kun minulla on joku visio mitä langasta voisi syntyä. Näin on myös ale-lankojen kohdalla, jonkunlainen mielikuva pitää olla mitä langasta teen ennenkuin ostan. Jämälankoja toki kertyy, ja viime keväänähän virkkasin jämälangoista tämän isoäiti-torkkupeiton:
Peittoon upposivat kaikki omat ja kaverinkin jämälangat. Nyt jämiä alkaisi olla taas yhden peiton verran, mutta isoäideistä sain hetkeksi tarpeekseni kun nuo 70 neliötä värkkäsin. Ja yhdistäminen on luku sinänsä...

Ajattelin tehdä Olga kakkosista hieman erilaisen version, eli teen tuota nilkkaresoria ainoastaan nilkan takaosaan, niin että kuvio jatkuisi kivasti jalkaterän päälle. Lisäksi vaihdoin puikon alun "takareunat yhteen" -kavennuksen ylivetämiskavennukseksi. Tulee himpun verran vähemmän röpelöinen ja mielestäni kivempi tehdä. 

Ai niin, mullahan on nyt sitten lomaviikko! Uudenvuodenlupaus mielessäni aion todellakin nauttia elämästä. Siihen tuli hyvä startti viikonloppuna Evattaren Tanssiva lauantai -tapahtumassa, missä tarjottimella oli booiakaa ja reggaetonia, mitä molempia pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa. Täytyy myöntää että nuorempi perheen naisista pysyi vähän paremmin tanssikuvioissa mukana kuin vanhempi, mutta yhtä kivaa oli varmaan molemmilla! Liikuntaa ja ulkoilua olisi tarkoitus lomaan mahduttaa runsaasti, ja siinä samalla laatuaikaa tuon koiratrion kanssa.

Parasta lomaa on kuitenkin mielestäni kiireetön yhdessäolo lempi-ihmisten (ja eläinten!)kanssa, ja eilen näimmekin kovasti rakasta ystäväperhettämme, eli terkut ja kiitokset vielä Hartolan suuntaan! Tänä aamuna vietin laatuaikaa kampaajani seurassa, ja lopputulos oli molemmille mieleen. Siskoani aion myös tavata tällä viikolla. Pääsiäisenä suuntaamme sitten sielunkotiini Lehmikselle eli mökkeilemään. Miehitys mökillä tulee vaihtelemaan, välillä saamme viettää koirinemme kahden vanhan variksen yhteistä aikaa, ja myös jälkikasvua tulee paikalle vaihtelevissa kokoonpanoissa. Viime pääsiäisenä pidimme mökillä pilkkikisoja, nyt täytynee keksiä jotain muuta ohjelmaa. Toivoisin kyllä, että Lehmiksestä olisi jäät lähteneet, ainakin rantojen olisi hyvä olla auki, ei olisi sitten koirissa niin kova vahtiminen kun risuparrat ovat jäällä heti kun silmä välttää. Pinjallahan on jo kokemustakin jäihin putoamisesta, mutta ei tunnu siitä kyllä yhtään viisastuneen. Onneksi sillä seikkaululla oli onnellinen loppu. Pieniä ihmisiähän pitää tietenkin jatkuvasti pitää silmällä veden äärellä.

Spesiaali-ihmisille pitää tietysti olla ihan spesiaaliherkut, ja koska leipominen on yksi lempipuuhistani, niin tänään tein pääsiäisherkuiksi porkkanakuppikakkuja. Ohje tietenkin tuosta mainiosta Sanna Kiisken kirjasta Ihanat kuppikakut. Pääsiäisrakeita koristeeksi niin kyllähän nämä pääsiäisleivonnaisista käyvät:
Mämmin ystäviä ei taida olla kuin isäntä ja minä, myöskään lammasta en oikein osaa enkä välitä laittaa. Mutta pääsiäiseksihän voi jokainen luoda ihan omat perinteet! Suunnittelin paistaa kilokaupalla nyhtöpossua ja tarjoilla sitä sitten tortillojen täytteenä ja ehkäpä vaikka uuniperunoiden kanssa. Menu on vielä suunnitteluasteella, huomenna pitäisi tehdä kaupunkireissu täydentämään ihmisten ja eläinten ruokavarastoja.

Teille kaikille toivottelen leppoisaa piinaviikkoa ja oikein ihania (ja herkullisia!) pääsiäisen pyhiä!

-Maija-

10 kommenttia:

  1. Maistuvan näköisiä kuppikakkuja. Tosin minulle ne ovat aina kuorrutettuja muffinsseja :)
    Tuo Olga kyllä kiehtoo, en ole tehnyt, mutta saattaapi olla, että ohjeen etsityttää.

    Hyvää pääsiäistä myös Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katrimaija käynnistä. En ole ihan varma mutta kuvittelisin että kuppikakkujen ja muffinssien rakenteella on joku ero, muffinseissahan kai useimmiten vaahdotetaan munat ja sokeri? Mutta ihan sama kai kummalla nimellä niitä kutsuu.

      Olgaa voin kyllä lämpimästi suositella, yllättävän helpolla saa kivannäköistä sukkaa aikaiseksi. Raita-langoista tehtynä varmaan toimisi myös hyvin.

      Poista
  2. <3 Kiitos Hartolasta! Tuomasi kukka on muuten aivan ihana, en tajunnut ihastella sitä siinä kun olitte vielä paikalla. Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, se kukkahan on ihan santpaulia joten toivottavasti saat siitä pitkäaikaisen hoidettavan!

      Poista
  3. Kauniit sukat ja nätti peitto on taas syntynyt.
    Me lähdetään mökille pääsiäistä viettämään. Toivotaan että aurinko näyttäytyy.
    Ei minua virvotuu, mutta huomenna on lääkäri ja jos taas saan uudet lääkkeet, kun ei nuo vanhat oikein tehoa.
    Mukavaa pääsiäisviikkoa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, peittohan on jo "vanha" eli vuoden takaa, hyvässä käytössä jo ollut. Toivottavasti saat lääkkeet, jotka tehoaa, ja mökkeily on kyllä parasta lääkettä. Ihanaa pääsiäisviikkoa Sinullekin!

      Poista
  4. ♥ oi,mitä ihanuuksia olet jälleen tehnyt! Mukavaa pääsiäisviikkoa teille!

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista, Riitta Sinikka ja Mate! Ihanalta kuulostaa tuo Maten jälkkäri, mämmistähän tehdään nykyisin vaikka minkälaisia herkkuja, esim jäädyke voisi olla hyvää (mutta joutuisin ehkä syömään sen yksin). Pikkuruisen vaniljamämmin ajattelin ostaa kaupan pakastealtaasta jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  6. Vinkeet noi sukat! Mukavaa pääsiäistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Sanna-Mari, vinkee taitaa ollakin hyvä kuvaus Olga-sukille. Nuokin jo valmistuivat ja uusia on taas aloiteltu.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!