Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 7. huhtikuuta 2014

EU-tukiviidakossa

Heippa ystävät! Piti tulla kertomaan eräästä tärkeästä asiasta, nyt kun kevään tullen kaikki kotipuutarhurit rientävät innoissaan omia kasvimaitaan kunnostamaan. Tiesittekö, että tuo paljon parjattu EU myöntää nykyään tukia myös meille omiksi tarpeikseen viljeleville?!? Minä sain tästä ihan konkreettisen muistutuksen työpöydälleni tänä aamuna. Kyseessä oli asianomaisen EU-viranomaisen logolla varustettu A4-kokoinen kirje, lukekaahan tarkkaan jos teidän postilaatikostanne tuollainen putoaa. Asialla on jo hyvinkin kiire.

Teksti kuului näin:Viranomainen
00021 Helsinki
Puh. 0100 100

Maija Meikäläinen
Viherpiipertäjänkuja 1
00022 HämeenlinnaVUODEN 2014 EU-TUKIHAKEMUKSET

Olemme Maaseutuviraston satelliittipaikannusohjelmaan  perustuen saaneet tietoomme, että teillä on tämän vuoden maaliskuussa otettu käyttöön uusi, viljelty peltolohko. Lohkolla kasvatetaan ohraa.

EU-tuki myönnetään aina lain ja asetusten mukaisesti. Tuen saamisen ehtona on, että tukihakemus täytetään ja palautetaan määräaikaan mennessä eli 7.4.2014. Saadaksenne tukea peltolohkolle, täyttäkään tämän kirjeen liitteenä nro 1  oleva hakulomake.

Olemme myös saaneet nimettömän ilmoituksen ”Anna iloa kanalle, anna kanan kakkia kainaloosi” –eläinten suojelujärjestöltä, että peltolohkollanne kasvatetaan luvattomasti kanoja ja kaneja. Tätä kasvatustoimintaa varten teidän tulee täyttää liitteenä nro 2 oleva lomake. Lisäksi teidän tulee rakentaa em. eläimille EU-asetusten mukainen suojarakennus.

Lisätietoja tukiasioista ja kana/kanikopin rakennusmalleista voitte kysyä tarvittaessa suoraan allekirjoittaneelta puh. 0100 101 (Mäen Anna).

Maviran maaseutu- ja munaosasto

Anna Mäki
tukikoordinaattoreiden projektivastaavan projektihuhkija
LIITTEET  Tukihakemuksia 2 kpl


Kirjelmän liitteenä oli asianmukaisesti tukihakemuksen kasvulohkolomake 2014 sekä hakemus kansallisten kotieläintukien ennakoista vuonna 2014. En ensin ihan ymmärtänyt, minkälaisesta peltolohkosta tässä on kysymys, olinpa jo tarttumassa puhelimeen kysyäkseni lisävalaistusta projektihuhkija Anna Mäeltä. Onneksi ystävällinen työkaveri sitten valaisi, minkälaisesta viljelmästä on kysymys:
Kyseessä on ilmeisesti ollut jonkunmoinen virastosatelliitti, kun oli havainnut pelkästään tämän työpaikalla vieljelemäni peltolohkon. Pitänee ilmoittaa ko. viranomaiselle, että meillä kotona on vielä useampi vastaavasti ohraa kasvava peltolohko, ja tiedustella olisiko niihin mahdollista saada myös jonkunlaista tukea.

Nyt pitää sitten kiireen vilkaa alkaa suunnitella kana- ja kanipoloisille sitä suojarakennusta, ettei "Anna iloa kanalle, anna kanan kakkia kainaloosi" -järjestö saa lisää vettä myllyynsä, tulee  pian jonkin sortin sanktioita.

Että sellaista meillä töissä. Yritä tässä porukassa sitten tehdä jonkinlaista vakavasti otettavaa työtä. No, tämän päivän nauruilla on varmasti saatu kymmenen vuotta ikää lisää!

Rattoisaa iltaa muillekin, ottakaahan lokoisasti Veeran tyyliin!

7 kommenttia:

 1. Auch :D Melkein jo menin lankaan, mutta tuo Anna iloa kanalle... sai epäilyksen heräämään - isännän sohvalla katselemaan taas kerran vaimoparkaa kummissaan :) Kunnes se hoksasi, että jaaha, taas se lukee blogeja...
  Olen täällä sinunkin blogissasi vieraillut jo pitkään ja koira- ja muita tarinoita lukenut, mutten ole saanut kommentoitua - olen kovin huono kommentoimaan, pahoittelut siitä.
  Mukavaa kevättä sinulle - toivottavasti saat avustukset ajoissa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Helvetinpöllö (mikä nimimerkki!) kun tulit jakamaan iloa kanssani ja kiva oli saada puumerkkisi kommentin muodossa! Kiire vähän on hakemusten kanssa kun tänään näkyy olevan viimeinen palautuspäivä (pitääköhän ne juosten viedä perille?). Kyllä tällä ilolla taas mennään pitkälle, ja siitä iso kiitos Mäen Annalle! Mukavaa kevättä myös Sinulle!

   Poista
 2. Voi hitsi, mullakin on sellanen broilerinpalarasiallinen ohrapeltoa ja paistinpannullinen raeruohopeltoa. Nyt pitääkin tehä tukihakemus heti, vielä kerkiää tänään. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiirettä pitää mutta onneksi tuli tuo tieto kuitenkin ajoissa. Muista tehdä tipuille suojarakennus myös ;)!

   Poista
 3. :D, juu-u, no entäpä jos ne kanapoloiset vielä ryhtyvätten munimaan. . . .tai nuo kanit lisääntymään, aika urakassa olet, jos jokaisesta poikueesta tai munasta teet uudet ilmoitukset kolmena kappaleena valtion virastoissa noudatettavana aukioloaikana. . .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nythän se vasta tukiviidakon lykkäs, pitääköhän suklaamunatkin ilmoittaa...

   Poista
 4. ♥ onpa ihana pääsiäisruohoasetelma!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!