Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Olga ja Lise-Lotte

Hyvää sunnuntaita kaikille ihanille ihmisille, jotka tänne olette eksyneet! Itse olen nyt ihankuin extra-vapaalla, kun perjantaina oli jo vapaapäivä. Pitkä viikonloppu on kyllä aika luksusta. Ja voi ihanuus, olen edelleen pystynyt neulomaan! Kyllähän kädet vähän valittelevat mutta yritän pitää yllä maltillista tahtia. 

MLL:n keräykseen olen saanut valmiiksi kolmet Lise-Lotte -sukat:
Kaikki on tehty eri langoista ja siksi vähän erikokoisiakin. Mintunvihreät ova Woolia ja valkoiset Nallea ja alpakkaa. Täytyy sanoa että alpakkalankaa oli aika työläs neuloa metallisilla puikoilla, kun ei ollut bambupuikkoja nro 2 1/2 siinä vaiheessa käytössä. Nyt on sellaiset hankittuna, joten luultavasti näitä pikkusukkia tulee vielä lisää. Novita ei kuulemma enää valmista bambuisia, vaan on siirtynyt koivuun. Mahtaakohan sademetsillä olla jotain tekemistä asian kanssa, vai haluaako vain suosia kotimaista?

Työkaverit ovat innostuneet neulomaan Olga-sukkia. Pitihän minunkin sitten kokeilla.Olen aina kuvitellut mallia hankalaksi, mutta alkuvaikeuksien jälkeen olikin todella helppoa ja mukavaa neulottavaa. Tämän verran on vartta valmiina:
En meinannut millään tajuta, että silmukoiden määrää puikolla voi lisäillä ja vähennellä oikeiden silmukoiden määrää vaihtamalla. Sitten kun sen oivalsin, niin vaikeudet oli voitettu. Väri on aika räväkkä, mutta jotenkin on nyt mukava neuloa värikästä pitkän harmaan ja valkoisen kauden jälkeen. Lanka on seiskaveikkaa, ruosteenruskean ostin ja raitalangat ova lankakopan jämiä. Tässä ohje, jos joku innostui kokeilemaan.

Teimme taas mieheni kanssa pikku mökkireissun, kun siellä tuota kevätpuuhaa tuntuu riittävän. Minä lähinnä siivoilin ja  tuulettelin petivaatteita. Miehellä noita ulkohommia riittää:
Selvästi on kesä tulossa:
Joskaan uimavesi ei ollut vielä mitenkään kesäisissä lämpötiloissa:
Sen verran oli jää kuitenkin ohentunut, että tuo avanto saatiin tehtyä. Ja siellä myös ahkerasti pulahdeltiin. Pikku nuhan alunkin sain aika hyvin upotettua sinne.

Koirat tietenkin viihtyivät, varsinkin keppien kanssa riehuessa.
Tässä kuvassa vähän vilahtaa, miten hyvin Veeran haava on jo parantunut. Tiistaina mennään ottamaan loput tikit pois, ovat kyllä itsestään sulavat mutta tuon "lehmänlangan" sulaminen ei ihan hetkessä käy. 

"Yäk, tikkuja kielessä."
Pienin ja hurjin:
"Mulle se keppi niinkuin olisi jo!"

Tässäpä vielä "perussnautseri" Pinja:

Loppuun  pikku kirppislöytö:
Peilikaappi löytyi kotikylän kirppikseltä neljällä eurolla. Ajattelin ensin vähän tuunailla sitä, mutta koska se oli ihan siististi kuultolakattu, niin päätin jättää sellaiseksi. Tuo nuppi on hiottu ja pitää maalata tai vaihtaa. Kaappi päätyi mökille saunakamariin, sinne voivat yövieraat säilöä pikku purnukoita tai jotain muuta tarpeellista. Tekisipä taas mieli suunnistaa kirpparikierrokselle...

Mukavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kiitos Mate kun poikkesit! Puuhaa riittää tosiaan mutta mökillä se on jotenkin "vapaaehtoista", tekee sen verran kun huvittaa. Kyllä mökkeily on ihan ykkösjuttu! Ja meidän hurtat on tietysti huippuja!

  VastaaPoista
 2. Kivoja nuo pikku sukat. Pitäisikin ensi talvena katella olisko täälläkin tuollaista sukkakeräystä. Tuntuu kuin ei olisi kenelle sukkia neuloa :) keväällä en niin kaipaa enää neulomista.
  Oi kun onkin kiva pikkukaappi löytynyt. Tuollainen menis vaikka missä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! En tiedä kuinka laaja tuo MLL:n keräys on, luulis että pikkusukille pikkujalkoja löytyisi. Tuo malli on Lise-Lotte, kiva ja helppo tehdä ja käy mielestäni sekä tytölle että pojalle. Kaappi on tosiaan hintansa väärtti, voipi olla että jonkun pienen tekstitarran länttään joko peiliin tai ylä- tai alareunaan kunhan sopivan löydän.

   Poista
 3. Voi kun suloisia pikkusukkia. Ja kauniilta näyttää tuo uuden sukan varsi.
  Meidän isäntä on myös käynyt pilkkomassa puita, keväällä ne kuivuu hyvin.
  Hienon löydön olet taas tehnyt !

  VastaaPoista
 4. ♥tosi suloisia sukkia! huh, avantouinti kuulostaa niin..kylmältä :) Kiva kaappilöytö!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista Anneli ja Riitta Sinikka! Avantouinti on juuri niin kylmää kun kuulostaakin, mutta olotila sen jälkeen on ihana! Itsekin tykkään kovasti tuosta kaapista. Nyt pitäisi vielä saada ne puut pinoon!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!