Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Hei me muutetaan!


Kun rakensimme tämän talon, meillä asui neljä lasta ja viides vieraili. Talo sijaitsee Hollolan Hämeenkoskellä.  Emme halunneet tinkiä tilasta ja avaruudesta. Nyt asumme Timpan kanssa kahdestaan yli kahdensadan neliön talossa, missä on kuusi makuuhuonetta. Pihakin on iso. Pitkään jo olemme miettineet, että meille riittäisi vähempikin, varsinkin kun meillä on mökkimme Lehmis, missä saamme puuhastella riittämiin. Kotona ei ole enää oikein riittänyt paukkuja pihanhoitoon ja remonttiakin yli 20 vuotta vanha talo alkaisi tarvitsemaan. 



Talo ei ole koskaan ollut aktiivisessa myynnissä, puskaradion kautta kylläkin. Nyt sitten ostaja löytyikin ihan perhepiiristä, ja taloon muuttaa viisi veljestä, vanhemmat ja yksi kissa. Eli juuri passelin kokoinen asumus heille. Timppa on talon rakentanut pitkälti omin käsin, joten on mukavaa että se säilyy suvussa. Toivottavasti perhe saa viettää ihania hetkiä talossa, missä lapsilla on tilaa temmeltää.

Asiat loksahtivat paikoilleen nopeasti, ja meidän oli kääräistävä hihamme ja ryhdyttävä tositoimiin. 22 vuoden aikana nurkkiin kertyy yhtä sun toista tarpeellista ja tarpeetonta. Roskiin on mennyt kymmeniä jätesäkillisiä tavaraa, kierrätykseen neljä tai viisi autokuormallista, lisäksi metalli- ja sähköromua omiin kierrätyspisteisiinsä. Suurin homma on ollut päättää, mitä säilytetään ja mitä hävitetään. Meillä on kuitenkin ollut reilusti säilytystilaa, ja uudessa kodissa sitä tulee olemaan huomattavasti vähemmän. 

No mihinkäs me sitten lähdemme? Pitkään ei tarvinnut miettiä, että Hollolassa pysymme, mutta halusimme lähemmäs palveluita, jotka Hämeenkoskella on karsittu aika minimiin. Onneksi ala-aste ja päiväkoti vielä löytyvät poikakatraalle, mutta yläasteelle onkin sitten lähdettävä lähemmäs keskustaa linja-automatkan päähän. 

Toisella näytöllä löytyi asunto, joka vastasi toiveitamme. Se sijaitsee Hollolan Työtjärven alueella, rehevällä maalaismaisella alueella, lähellä Työtjärven uimarantaa. Olemme tottuneet, että tilaa on ympärillä, joten emme halunneet ihan pikku asuntoon muuttaa, emmekä muutenkaan tinkiä liikaa avaruudesta. Tämä aiheutti sen, että asunnon oli oltava kahdessa kerroksessa, jotta huoneet eivät olisi ihan pikku kopperoita. Rivitaloasunnossa alakerrassa on avara olohuone ja kunnon keittiö sekä ruokailutila. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, sauna ja pesutilat sekä lasitettu parveke. 


Olemme hyvin tyytyväisiä pohjaratkaisuun. Meillä on Timpan kanssa hyvin erilainen päivärytmi, jota helpottaa asuminen kahdessa kerroksessa. Minä herään aikaisin aamulla, ja voin puuhastella alakerrassa häiritsemättä yläkerran nukkujaa. Ja illanvirkku saa rauhassa katsoa televisiota kun minä vetäydyn hyvinkin ajoissa yöpuulle. 

Esittelykuvissa minua hiukan hirvitti, että asunnossa oli paljon mustaa ja tummia tehosteseiniä. Mutta kun pääsi paikan päälle katsomaan, olohuone oli niin valoisa ja avara, että musta seinä tuntui pelkästään eksoottiselta lisältä. Mutta annetaanpa kuvien kertoa. Kuvat on minulle lähettänyt Kiinteistömaailma, ja ne on räpsitty kännykällä tietokoneen ruudulta, mikä tietenkin vaikuttaa niiden laatuun. 


Olohuone

Olohuone

Eteinen
Alakerran wc


Takka (musta!)

Olohuone

Yläkerran makuuhuone, minun huoneeni
 
"Miesluola"

 
Makuuhuone. Kaappeja on tulossa lisää.


Kylppäri ja kodinhoitotila

Sauna


 Yläkerran aula
 

Yläkerran wc


Piha. Ei niin kamalan pieni kuitenkaan. 

Keittiö

Keittiö
Tosiaan pahoittelut noista ylimääräisistä näyttöteksteistä ja logoista. Ehkä näistä jonkinlaisen kuvan saa kuitenkin. Uskon, että meille tulee kiva koti.
 
Nyt ovat tunnelmat hiukan sekavat. Tietenkin on haikeaa jättää koti, jossa lapset ovat kasvaneet ja itse viettänyt ruuhkavuotensa sekä nyt muutaman vuoden kahdenkeskeistä aikaa. Toisaalta olen innoissani ja onnellinen ja malttamaton, haluaisin jo uuteen kotiin. Mielessä pulppuilee ilo.  Muutto on tietenkin iso stressi. Hiljalleen on  alettu pakata niitä tavaroita joita huolitaan mukaan. Aikaa on vielä muutama viikko, mutta tekemistäkin paljon. 
 
Mutta palaillaan tähän asiaan, kun olemme saaneet asunnon itsemme näköiseksi. Seuraavassa päivityksessä olisi tarkoitus jatkaa Lapin matkan tarinaa. 
 
Mukavaa päivää!









3 kommenttia:

  1. Kiitos! Kyllähän se niin on, että meidän on nyt aika siirtyä uuteen elämänvaiheeseen. Millähän sitä tosiaan oppii uuden osoitteen?

    VastaaPoista
  2. Paljon Onnea! Kivalta näyttää uusi koti.
    Jonkinverran olen katsellut asuntojen mainoksia,joskus ihmetyttää mustan värin käyttö. No, jos se vaan näyttää kuvissa oudolta. Ripaus mustaa on ihan kiva, mutt en kyllä itelle haluaisi täysin mustaa keittiötä.
    Muuttaminen on rankkaa. Onneksi sulla on apua siihen olemassa. Mulla tulee 2 vuotta isosta muutosta, kun piti OK-talo tyhjentää. Ei halua aktiivisesti enää niitä karmeita aikoja muistella :)
    Ihan hyvin oppi uuden osoitteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, uusi koti vetää kyllä puoleensa. Minuakin arvelutti tuo musta väri, mutta paikan päällä se näytti ihan hyvältä. Ja ainahan pensseliä voi heiluttaa jos rupeaa liikaa ahdistamaan. Keittiö on onneksi vaaleasävyinen. En minäkään osaisi mustassa keittiössä toimia. On kyllä hurjaa aikaa ok-talon tyhjennyt, kaikki ei sitä tajua vaan meinaavat että muutto siinä missä muutkin.

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!