Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 8. helmikuuta 2020

My home

Asumme Timpan kanssa kahden n. 200-neliöisessä talossa. Talo sijaitse Hollolan Hämeenkoskella, missä olen viettänyt 56 ikävuodestani 53. Aina välillä nousee esiin ajatus talon myynnistä. Tällä kertaa ajatus meni niin pitkälle, että kuvasin jo hiukan paikkoja. Talo ei ole aktiivisessa myynnissä, mutta laitanpa tänne kuitenkin vähän tietoja ja kuvia talosta. Jos joku tietää jonkun ketä voisi kiinnostaa niin tarjouksia otetaan vastaan. Taloon mahtuu sopuisasti isokin perhe, tai vaikkapa jokin yhteisö.

Talo on 1 1/2-kerroksinen. Lopputarkastus on tehty v. 2002. Alakerrassa on keittiö, jossa kivitasot. Induktioliesi  ja kiertoilmauuni vaihdettu vuonna 2019. Lisäksi olohuone ja kolme makuuhuonetta, kodinhoitohuone, sauna ja pesuhuone sekä 2 wc:tä. Olohuoneessa Tulikiven takka-leivinuuni. Makuuhuoneet on tehty tarkoituksella tilaviksi, eivät ole mitään kopperoita. Säilytystilaa on paljon.

Yläkerrassa on tilava aula, kolme makuuhuonetta, kaksi vaatehuonetta sekä wc-kylpyhuone. 

Erillinen ulkosauna, autotalli, puuvaja, varasto ja maakellari. Tontti on oma 1740 m2 tasainen, aurinkoinen puutarhatontti. Olohuoneesta on käynti takapihan tilavalle terassille, joka kylpee auringossa kesäaikaan. Myös talon etupuolella on tilava terassi. 

Kylän keskustaan on matkaa n. 800 m, lähimpään uimarantaan vähän vähemmän. Talo sijaitsee rauhallisella asuinalueella metsän läheisyydessä, joten lenkkipolut ja marjametsät ovat lähellä. Koulu ja päiväkoti parin kilometrin päässä. Hollolaan (20 km) tai Lahteen (30 km) hurauttaa nopeasti 12-tietä pitkin. 

Ja tässäpä niitä kuvia. 

Julkisivukuva
Takapihan terassi. Kuva on otettu keväällä, kesäaikaan aitojen päällä kiipeilevät viiniköynnökset, joista saadaan satoakin!

Pihasauna. Täällä saa maailman parhaat löylyt! Saunan eteisen Timppa on remontoinut "vanhaan malliin" hienoksi. Myös ulkomaali on uusittu.

Autotalli-puuvaja-varastorakennus. Myöskin ulkomaalattu ja peltikatto uusittu.
OlkkariKeittiö

Takka-leivinuuni ja näkymä keittiöönYksi alakerran makuuhuoneista, joka toimii nyt "työhuoneenani".Makuuhuone
Yksi yläkerran makuuhuoneista. Huone on todella tilava ja siihen kuuluu myös oma vaatehuone.

Yläkerrassa toisessa päässä on kaksi vinokattoista makuuhuonetta, joita en vielä ole ehtinyt raivata "kuvauskuntoon". Alakerrassa on myös vielä kolmas makuuhuone, josta ei vielä ole kuvia.

Alakerran "iso wc"


Alakerran "pikkuwc".

Kaapinovien väri on ehkä enemmän tuota boordinvihreää, kuvassa näyttää turkoosilta.

Yläkerran wc-kylpyhuone.
Suihkunurkkaa ei ole koskaan käytetty, joten se on uudenveroinen. Suihkuletkukin vielä puuttuu!


Näitä kesäkuvia on harmittavan vähän. Etupihan pioneissa on yli sata kukkaa, ja tuo kuriton kasvi on humalaa. Etualalla kuunliljaa.

Lopuksi vähän viime joulun tunnelmia.

Saunaa ja pesuhuonetta en ole vielä kuvannut. Ulkosaunan eteinen on myöskin kuvauksellinen.

Jos kiinnostuit, laita spostia annemaijaj@luukku.com. Voin laittaa noita puuttuvia kuvia. 
Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis talo! Pihasauna on myös niin ihanan tunnelmallinen. Toivottavasti käy kaupaksi, ennemmin tai myöhemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pihasauna on kyllä harvinaista herkkua, lämpiää vaan turhan harvoin nykyään kun mökillä on rantasauna. Jospa tänään lämmittäis....kuvatessa huomasin, että meillä on kyllä ihan kiva koti eikä ole kiirettä myydä.

   Poista
 2. Pihasaunasta voin vain haaveilla. Sellainen oli omassa lapsuudenkodissani ja en pistäisi pahakseni. Ja tuo leivin- takkauuni!

  Meillä on vähän samanlaiset mietteet. Talossa on meille liikaa tilaa, kun vanhimmat lapset ovat muuttaneet pois, mutta itse haluaisin talon pitää. Mies on toista mieltä ja yleensä tehdään kuten hän tahtoo. Mun ajatukset siinä vaiheessa ovat aika toisarvoisia. On surullinen olo. Sijainti on omaa luokkaansa ja olimme ostoksilla aikaan, jolloin hinnat olivat hassun hauskat. Enää tällaiseen paikkaan ei ole varaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvatessa mullekin tuli sellainen olo että meillä on tosi kiva koti. Itse haluaisin vähän suurempiin ympyröihin, kun olen tosiaan 56 ikävuodestani 53 elänyt tällä samalla 2000 asukkaan paikkakunnalla. Nyt on kai vähän huono aika myydä, mutta onneks ei ole kiirettä eikä pakkoa. Voi olla että se pihasauna tänään lämpiää. varaava takka on hyvä lämmönlähde mutta leivinuunia tulee käytettyä turhan harvoin.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!