Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

torstai 25. huhtikuuta 2019

Pääsiäinen meni, kesä tuli


Niin se taitaa olla, että kun elämä on täyttä, on blogissa hiljaista. Mitenkäs ruudun sillä puolella voidaan? Toivottavasti lämpö ja aurinko on hellinyt sinua ihan kunnolla. Minä voin hyvin, pikku kolotuksia lukuun ottamatta. Mieli on hyvä ja silloin pikku särytkin saavat jäädä omaan arvoonsa.

Vietimme pitkästä aikaa pääsiäisen kotona. Monta monituista mökkipääsiäistä on vietetty, ja yksi ikimuistoinen Torreviejassa, missä pääsiäinen on katoliseen tapaan vuoden suurin juhla ja näyttävät kulkueet valtaavat kadut joka ilta koko viikon. Tänäkin pääsiäisenä ajatukseni ovat olleet Torreviejassa, missä on ollut kovia vesisateita ja kadut ovat tulvineet. Kulkueita on jouduttu perumaan, mikä on todella kurjaa. Niin paljon vaivaa niiden eteen nähdään koko vuoden. Torreviejan väkiluku moninkertaistuu pääsiäisen aikaan, kun espanjalaiset tulevat lomailemaan rannikolle ja turistikausikin on alkamassa. Terveiset sinne, toivon teille rutkasti aurinkoa tuon kaiken hyvittämiseksi. 



Kovasti en vaivaa nähnyt pääsiäisen eteen. Keltaiset kukat riittivät koristeiksi, ja siivoamisetkin jäivät väliin, kun olin töissä ihan viimeiseen asti. Sillä ei ollut väliä, kun pyhinä kävi kylässä näitä omia rakkaita, isoja, pieniä ja pikkuruisia. Muutaman Sadepäivän porkkanakakun tein Chocochilin ohjeilla, ja ruokakaan ei ollut mitään kovin kummoista. Mukavinta oli yhdessäolo ja ihanat ilmat.

Pääsiäispäivänä pääsin maistelemaan ensimmäistä kertaa elämässäni sushia tyttären ja vävyn opastuksella. Kohteena oli Sushi Royal Lahdessa. 


Minulla on aina ollut ennakkoluuloja sushia kohtaan, mutta yllätyin iloisesti. Valinnanvaraa oli paljon ja tarjottavat olivat esillä todella kauniisti. Tämän lautasen antimista tuo pieni kurkkutäytteinen oli suosikkini. Myös lämpimissä ruoissa oli paljon vaihtoehtona, jälkkärinä hedelmiä, leivonnaisia ja kahvia, teetä ja mehua. Puikoilla syöntiä olisi ehkä pitänyt harjoitella vähän kotona etukäteen :)

Pääsiäisen jälkeen seurasi pari hektistä työpäivää. Eilen sain taas tyttäreni kylään pienen autoremontin merkeissä. Hänen kanssaan olemme nauttineet musiikista ja auringonpaisteesta terassilla. 

Jostain syystä nyt lukemiset ja neulomiset ovat jääneet aika vähiin. Olen katsellut paljon nordic noir -sarjoja Netflixistä. Aivan sattumalta ja suureksi ilokseni löysin Malin Persson Gioliton Suurin kaikista -kirjaan perustuvan sarjan Quicksand. Sarja on ruotsalainen ja se kertoo tytöstä nimeltä Maria Nordström eli Maja. Häntä syytetään kouluampumisesta, ja sarjassa seurataan oikeudenkäyntiä ja takautuvasti tapahtumia jotka johtivat verityöhön. Sarja on hyvä mutta aika raju, siinä on väkivaltaa ja huumeidenkäyttöä. 

Terassilla istuskellessa on tosiaan tullut kuunneltua paljon musiikkia. Tyttären innoittamana olen kuunnellut Scandinavian Music Groupia, ja pitänyt kovasti. Ja jotta ei ihan lällyksi heittäydytä, olen niinikään tyttären suosituksesta viihdyttänyt itseäni Huorapuutarha-podcastilla. Se on kahden tytön, Justiinan ja Pauliinan true crime -podcast, ja muutaman jakson kuuntelun jälkeen tuntuu todella mielenkiintoiselta. Pidän tyttöjen rennosta tyylistä jutustella, vaikka aiheet ovatkin paloittelumurhia, kidnappauksia, kannibalismia ja muuta mukavaa. Juuri sopivaa kuunneltavaa terassilla kauniina kevätkesän päivänä. Ei ehkä niinkään yksin kotona syksyn pimeydessä. Joskin olen dekkareiden ja rikossarjojen suurkuluttaja, joten en pienestä hätkähdä. Mutta mielenkiintoista oli sukeltaa podcastien maailmaan. 

Huomenna lähdemme Lehmikselle viikonloppua viettämään. Varmaan näillä lämpimillä sieltäkin on lumet sulaneet. Saas nähdä pääsenkö vielä avantoon vai jo avoveteen pulahtamaan. 

Kaunista viikonloppua!




3 kommenttia:

  1. Pääsiäinen tosiaan tuli ja meni -sama toteamus täällä. Puuhaa jos monenmoista. Tänään levittelin viimeiset lumikasat ja uskon niiden huomenna sulavan. Siitäpä sitten haravoimaan. Tämmöisillä kuulumisilla mennään viikonloppuun :)

    VastaaPoista
  2. Avoveteen pääset pulahtamaan :)

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!