Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 28. heinäkuuta 2018

Lomalla! Ihanaa!!!

Loma alkaa virallisesti maanantaina mutta torstaista lähtien olen ollut jo vapaalla. Päivän puheenaihe on tietenkin helle. Onhan tämä nyt jotain uskomatonta ja niin ihanaa, mutta alkaa jo työllistää pelastus- ja hoitohenkilökuntaa ihan liiaksi. Tsempit ja lämmin ajatus kaikille, jotka pitävät huolta terveydestämme ja turvallisuudestamme, sekä muillekin töissä pakertaville. Itsekin sitä ihanuutta olen saanut maistaa töissä ollessani. Kirjastotyökin saattaa olla aika fyysistä, ja 30 asteen sisälämpötila kyllä vie voimia. 

Itselläni ei ole aihetta valittaa. Saan viettää aikaa veden äärellä, ja kotonakin lämpötila on pysynyt siedettävissä lukemissa. Takapihalla on mukavaa istuskella siilejä bongailemassa. Niitä on kaikenkokoisia nyrkinkokoisista palleroista jalkapallon kokoisiin piikkipalloihin. Ja kaikille kissanruoka kelpaa. Vesikuppi on syytä pitää pihalla vaikka ei siilejä olisikaan, muitakin eläimiä varmaan on janoon nääntymässä. Kuvassa siili syö taivasalla, mutta Timppa on rakentanut niille hienon ruokailupaikan, johon ei ole asiaa kissoilla eikä harakoilla. Mielellään ne sinne pujahtavat. Eilen illalla, kun istuimme terassilla ulko-ovi auki, oli yksi siili jo määrätietoisen näköisenä tulossa terassille (ja sisälle?) mutta kääntyikin sitten ja pujahti kukkapenkin kautta ruokakupille. Olikohan tulossa reklamoimaan, kun kuppi oli yhden illan tyhjänä kun olimme mökillä. Välillä on terassilla ollut haiseva vastalause.
Kesäkukkia on melkein mahdotonta pitää hengissä, kun on välillä pois kotoa. Pasuunani on kasvanut pienen puun kokoiseksi ja availee nuppujaan. Eilen roudasimme sen etuterassille pois takapihan paahtavasta lämmöstä. Kukka haihduttaa niin paljon, että kastella pitäisi pari kertaa päivässä kun on auringossa. Etuterassi on varjoisampi. Terassin kaiteesta saa vähän perspektiiviä, minkä kokoinen kukka on. 
Kuka on jaksanut käydä mustikassa? Itse en voi marjastaa romun selän ja polven vuoksi, mutta Timppa kävi eilen piirakkamarjat hikoilemassa. Tein mustikkakukon Kotilieden ohjella. Ohjetta en vielä  löytänyt netistä, mutta se on viimeisimmän Kotilieden takakannessa. Aika vekkuli ohje, kun tuo kansi tehdään ikäänkuin korvapuusteiksi. 
Lyyli on käynyt tämän tästä pajalla. Mitään varsinaista vikaa siinä ei ole, kunhan varmistellaan kuluvia osuvia matkahaavereiden minimoimiseksi. Kaiken varalta Falck on päivystämässä, jos tien päälle jäätäisiin. Matkakuume nostaa jo päätään...
   Tänään pientä siivousta, isoa ei jaksa näillä helteillä. Mukavaa viikonloppua lämpimissä merkeissä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!