Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Lomalle lomps

Hyvää laskiaissunnuntain iltaa! Syötiinkö teillä laskiaispullia? Meillä ne korvattiin tänään mustikka-kaurapaistoksella ja soijavispillä. Hyvää oli tämäkin!
Huomenna ei olekaan töihinlähtöä edessä, vaan minua odottaa viikon loma! Huomasin vähän aikaa sitten, että kuusi lomapäivää pitäisi vielä tunkea johonkin rakoon ja ensi viikko näytti sopivalta. "Oikeaa" lomaa ei ole ollutkaan kesän jälkeen, kuntoutustukipäiviä vaan ja sairaslomia kertyi viime vuonna yli 100 päivää!

Jalo aikeeni olisi saada keittiön ja kodinhoitohuoneen kaapit siivottua lomaviikon aikana. Tänään jo vähän aloitin, ja sain ehkäpä 30 % keittiön kaapeista ojennukseen. Liikaa ei kannata kerralla tehdä, ettei mene sitten loppuloma selkää ja polvea parannellessa.Olenkohan muistanut polvea valitellakaan? Oireet ovat ikävästi samanlaiset kuin viisi vuotta sitten toisessa polvessa. Silloin oli polvikierukka revennyt, ja polvi operoitiin. Siitä asti on ollut oireeton. Nyt on lähete ortopedille, ja toivon hartaasti että kohdalle osuisi sellainen lääkäri joka suostuisi polven korjaamaan. Nykyään kun monet lääkärit pitävät kierukkavammojen korjaamista turhana toimenpiteenä. Omalla kohdallani se kuitenkin auttoi, ja luulisi että olisi parempi vaihtoehto tehdä pieni operaatio, että ihminen pysyisi edes jollain lailla työkykyisenä. Varsinkin kuin toimenpiteestä toipuminen tapahtui ainakin viime kerralla tosi nopeasti. No tosin nyt olen viisi vuotta vanhempi. 

Nyt minä hupsu olen sitten kuitenkin mökille lähdössä, ihan itsekseni kun Timppa on töissä. Eilen tilattiin auraus, että pääsen autolla edes vähän lähemmäksi pihaa. Mietin ääneen, että onko hulluutta lähteä mukavasta lämpimästä kodista hankien keskelle. Timppa siihen totesi, että lähteväthän ihmiset mukavista kodeistaan Lapin kairaankin. Totta. Kun päiväkin on alkanut pidentyä, ja sää on talvisen mukava, niin ehkäpä tulisi vähän ulkoiltuakin ihan hyötyliikunnan muodossa. Kotona on jäänyt ulkoilu vähiin kipujen vuoksi, ja vapaa-ajalla tulee joko lueskeltua, tai sitten ilta kuluu neuloen ja Netflixiä katsellen. Kotimaisia sarjoja katsellessa on helppo neuloa samalla. 

Näitä tossuja olen tainnutkin täällä esitellä, mutta laitanpa vielä kuvan näistä pienistä ja isoista rinnakkain. 

Pienet ovatkin jo lähteneet uuteen kotiin. 

Miesten perussukkaa on vähän tylsä neuloa, mutta Karjalan kunnailla -sarjaa katsellessa syntyi tällaiset väri-ilottelut jollekin hombrelle (juu, espanjan oppikirja lähtee mökille mukaan).
Vegaanista ruokavaliota olen edelleen noudattanut, ja se tuntuu päivä päivältä helpommalta. Kylässä olen joustanut lakto-ovoiluun. Huhtikuussa meillä on tiedossa "oikea" loma kun matkustamme kahdeksi viikoksi Torreviejaan, eli samaan paikkaan missä viime huhtikuussa vietimme kaksi viikkoa. Torreviejan ilmasto on hyväksi minulle, ei pelkästään lämmön vaan noiden suolajärvien vuoksi. Keuhkot ja nivelet voivat paremmin, ja viime lomalla sain toisen viikon nauttia lähes täydellisestä kivuttomuudesta. Olotila, jota en ollut moneen vuoteen kokenut, ja oli ihan huikeaa huomata, miten paljon oli energiaa, kun ei ollut kipuja. Kivulloiseen olotilaan kai tottuu ja alkaa pitämään sitä normaalina. Lomalla varmaan joustan ruokavaliossani. Tosin ajatus on tehdä aika paljon itse ruokaa, jolloin ruoka-aineet voi valita tarkemmin.

Ruokavalio ei ole ainakaan toistaiseksi poistanut kipuja, vaikka se on oloa keventänytkin. Viime yönä sain sellaisen kipukohtauksen, mitä en ole aikoihin kokenut. Olisin voinut murhata jonkun (mutta Timppa on siis edelleen hengissä ja ihan hyvässä hapessa). Mieli teki vaan huutaa ja heitellä tavaroita, ja taisi siinä kylmäpakkaus lentääkin seinään jossain vaiheessa. Onneksi olo on päiväunien myötä kohentunut. Yhtään en osaa sanoa, mistä tuo olotila voisi johtua. Pääasia että helpotti. 

Mukavaa viikkoa sinulle lukijani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!