Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 13. marraskuuta 2017

Rymsteerausta

Meidän yläkertaan on ollut pitkään etsinnässä uudet huonekalut, kun edelliset (22 vuotta vanhat) olivat tulleet tiensä päähän, kankaatkin jo repeilivät. "Uusia" on etsitty lähinnä eri kierrätystahoista, kun meille on aina kelvannut käytetyt eikä olla valmiita maksamaan itseämme kipeiksi sisustusjutuista. Lauantaina lähdimme sitten viemään haudoille isänpäiväkynttilöitä ja tällaiset jäkäläkranssit, mitkä väsäsin mökillä, kun lumet sulivat ja jäkälää pääsi keräämään.
Samalla reissulla huomasimme, että kierrätyskeskus Patinassa Lahdessa oli joulunavaus, glögiä ja kahvia tarjolla ja kaikki huonekalut 50 % alennuksella jo ennestäänkin edullisista hinnoista. Pääsimme koluamaan varastonkin ja sieltä löytyikin harmaa kulmasohva ja isännälle mekanisminojatuoli. Hinnat eivät päätä huimanneet, sohva 70 e ja tuoli 75. Tänään sitten lähtivät yläkerran kalusteet vaihtareiksi ja sohva ja tuoli tulivat paluukuormassa. Mutta mutta...sohva olikin sisään kannettuna paljon isompi kuin siellä varastohallissa näytti, ja totesimme että se on ihan liian iso yläkertaan.

Minä olin jo salaa yön pimeydessä ajatellut, että oikeastaan olisi kiva, kun alakerrassa olisi enemmän istumapaikkoja, kun on enemmän porukkaa paikalla. Ja kuinka ollakaan, sohva mahtui juuri täydellisesti tänne olohuoneen nurkkaan.
Kuvassa sohva ei näytä kovin isolta, mutta siihen kyllä mahtuu kuusikin henkeä istumaan. Ja pari mukavasti pötköttämään, leveäkin se on vaikka tilapäiseksi nukkumapaikaksi, kun selkänojan tyynyt ottaa pois.

Pidin kyllä kovasti alakerran aikaisemmasta divaanisohvasta, mutta se päätyikin sitten yläkertaan nojatuolin kaveriksi.
Sikälikin hyvä homma, että tästä sohvasta saa levitettyä ihan kunnon vuodesohvan, joka varmasti tulee hyötykäyttöön kun nuorisoa on yökylässä muutama kymmenen, kuten joskus on...tuolikin taipuu makuuasentoon joten luulenpa, että isäntä siinä nukkuu monet makoisat päiväunet. Yläkerta on nyt vähän tumma yleisilmeeltään, mutta ajattelin lähiaikoina lähteä metsästämään (luultavasti kirppareilta) värikkäitä tyynyjä, niin tulee vähän pirteämpää ilmettä. Musta on kyllä siitä hyvä väri, että ilmettä on helppo muuttaa juuri tekstiileillä.

Olihan homma mutta lopputulos kyllä miellyttää. Ja tulihan siinä vähän joulusiivoustakin tehtyä, kun tamppasin kaikki sohvatyynyt ja olihan sitä pölyä sohvien taakse kertynyt ihan kunnolla...

Isänpäivää vietimme eilen mukavassa seurassa, kun vaari sai lapsenlapset kylään ja hienoja itsetehtyjä lahjoja. Minäkin askartelin kortin, ja ostin lasisen laulukirjan iltojen lämmikkeeksi.
Joulukortitkin on jo tehtynä, ja vähän muutakin mukavaa mutta niitäpä ei vielä täällä esitellä ;) puikkoja pitää kyllä vielä heilutella ennen joulua. Ja tietysti juhlia vähän pikkujouluja!

Sellaista tänään, mukavaa alkanutta viikkoa sullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!