Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Viikon varrelta

Jokos jouluttaa? Vesisade ei oikein jouluista fiilistä tuo, mutta antaa hyvän syyn viritellä näitä valoja sisään ja ulos. Itse en ole viikonloppuna pistänyt nenääni ulos kuin yhden kauppareissun verran. Koirien kanssa piti ulkoilla joka säällä, ja se oli ihan hyvä juttu. Mutta nyt kun ei ole pakko, niin ei tuo ilma oikein houkuta lenkille. 

Perjantaina pikkujouluiltiin työporukan kanssa ja olikin hirmu kivaa. Harmi kun ei tullut kuvia otettua. Juhlat pidettiin pääkirjastolla ja somistaja oli pistänyt parastaan, kirjasto oli muuttunut jouluiseksi satumaaksi. Meitä hemmoteltiin ihanalla jouluaterialla ja kakkukahveilla. Lauluduo kävi esittämässä meille muutamia joululauluja ja sitten tietysti tanssittiin. Kirjasto on naisvaltainen työpaikka eikä siellä tanssilattialla paljon miehiä näkynyt, mutta naisporukalla otettiin kyllä ilo irti.

Verothan tästä ilosta joutui tietenkin maksamaan, ja täytyy myöntää eilen oli vähän pääkin pipi. Mutta myös fibrokivut ovat jyllänneet ihan kunnolla ja senkään vuoksi ei ole tehnyt mieli tuonne vesisateeseen nokkaansa pistää. Kirjoneule edelleen houkuttaa ja tällaista olen nyt viikonloppuna neulonut.

JonSukkaa piti tuleman ja varren teinkin sillä mallilla, mutta sitten innostuinkin tekemään kukkaraidan nilkkaan. Terän päätinkin tehdä sitten yksiväriseksi, vaikka oikeassa JonSukassa se on raidallinen. Tuli jotenkin rauhallisempi näin. 

Edellisessä päivityksessä kerroin huonekalujen vaihto-operaatiosta, ja yläkerta jäi mielestäni jotain kaipaamaan. Kirppiskierroshan sitä piti sitten taas tehdä, ja löysinkin tyynyjä ja Tokmannilta nappasin sitten vielä tuollaisen pinkin maton.
Tyynyistä tykkään erityisesti. Ne ovat merkkiä "Kangastus", minulle uusi tuttavuus mutta netistä löysin tällaisen tiedon: Kangastus on suomalainen tekstiilialan yritys, joka arvostaa paikallista ja kotimaista käsityötä ja kaunista designia. Kangastuksen omat painokuosit ovat lähinnä kotimaisten suunnittelijoiden käsialaa ja valmistuotteet pirkanmaalaisten käsityötaitajien valmistamia. Kangastuksen tuotteita myyvät sisustusliikkeet, kangaskaupat ja tavaratalot ympäri Suomea. Tutustuin enemmänkin Kangastus-tuotteisiin netissä, ja kuosit ihastuttivat!

Yläkerrassa on myös kaksi tällaista tuolia, jotka siskoni on ostanut ensimmäiseen omaan asuntoonsa. Olen ne joskus parikymmentä vuotta sitten verhoillut uudestaan, eikä tuo vihreä kangas enää miellytä. Mutta nämä Kangastukset natsaisivat näihinkin hyvin:
Mielessä on ollut myös virkata näihin jotkut peitot päälle. Saapas nähdä. Tuoleista en halua luopua, kun niillä on tunnearvoa ja ovat ihan hyvät istuakin. 

Tuo mekanismituoli on muuten niin ihana istua, että haluaisin sellaisen lukutuoliksi työhuoneeseenikin. Huomenna meillä on isännän kanssa molemmilla vapaapäivä, ja luulenpa että teemme pikku retken Patinaan...

Mukavaa alkavaa viikkoa!

5 kommenttia:

  1. Kyllä se pienikin muutos piristää. Ja kirpparilta vielä noin kivat tyynyt. Sukat on myös kauniit. Hyvää loppuviikkoakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja lisääkin tyynyjä on löytynyt! Ei kai niitä koskaan voi olla liikaa...?

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!