Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Mansikka-juustokakku kevään juhliin





Aurinkoista äitienpäivää! 

Tämä kakku ei enää äitienpäivän kahvipöytään ehdi mutta tuleviin valmistujaisiin ja lakkiaisiin kylläkin. Nämä hyydytetyt kakut ovat siitä mainioita, että ne voi tehdä etukäteen pakastimeen. Ohje on yhdistelty monista ohjeista joten voisinpa väittää sitä omakseni! Kakkua on jo maistettu ja se on kuulemma "ihan sikahyvää". Ohje, olkaapa hyvät:

Mansikka-juustokakku
Pohja:

100 g voita
200 g Digestive-keksejä

Mansikkasose:
200 g pakastemansikoita
1 dl hillosokeria

Juustokakku:
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
3/4 dl sitruunamehua
3 liivatelehteä

Aloita mansikkasoseesta. Keitä mansikoita ja hillosokeria n. 5 minuuttia. Soseuta kevyesti ja anna jäähtyä. Sulata pohjaa varten voi ja sekoita siihen murustellut keksit. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n. kymmeneksi minuutiksi.Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan kondensoitu maito ja tuorejuusto. Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatteet mehuun. Kaada mehu vatkaten ohuena nauhana juustoseokseen. Kaada juustoseos keksipohjan päälle. Lusikoi mansikkasosetta kakun pinnalle ja tee siihen veitsellä marmorikuvioita. Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia, mieluusti seuraavaan päivään. 

Mökkikuulumiset: sammakoiden pääjoukot olivat saapuneet. 
Ronjalla riitti ihmettelemistä sammakoissa, heittipä se talviturkinkin kun meni kahlailemaan rantaveteen vanhasta muistista, mutta vesi olikin niin korkealla etta ulottui pientä koiraa kaulaan asti. 
Vesi oli lämmennyt hurjasti. Mittarin lukema ei taida ihan pitää paikkaansa, kun aurinko paistoi siihen. Mutta tuntuu vaikealta uskoa, että jäät lähtivät vasta pari viikkoa sitten. 
Kaakkureiden soidinhuuto kuului jostain kauempaa, emme taida tänäkään vuonna saada pesijöitä Lehmikselle. Niiden ääni on veret seisauttava, mutta kuuntelisin sitä todella mielelläni, jos tulisivat vielä pesimään. Kurkien ääniä kuului myös jostain kauempaa. Niitäkään ei näkynyt.

Nautitaan näistä ihanista toukokuun päivistä. Ja vielä kerran hyvää äitienpäivää meille kaikille äideille! 




2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa lukea näitä sinun postauksia ja tuo kakkuohje tulee kyllä testattavaksi, enkä epäile yhtään sen taivaallisuutta, sinun tekemät leipomukset ovat olleet aina todella maukkaita. Tämän kirjoituksen voin taata sinun miehesi pikkusiskona <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos pikkusysteri <3 kiva jos viihdyt blogissani. Tämä ohje on kyllä testaamisen arvoinen, hyvin teki kauppansa. Joo, joskus kokeilut onnistuu, joskus taas ei...välillä mietin että ehkä kannattaisi tehdä ihan vaan ohjeen mukaan eikä aina soveltaa ;)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!