Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 10. elokuuta 2015

Ihana elokuu

Kevät ja alkukesä kaikessa herkkyydessään ja uutuuden viehätyksessään ovat lempivuodenaikaani. Toisaalta pidän valtavasti myös tästä loppukesästä, kun kaikki on "valmista", kesä viipyilee vielä vaikka ilmassa on jo aavistus syksyä. Arkeen ja omiin rutiineihin palaaminen tuntuu sekin mukavalta, solahtaa siihen tuttuun ja turvalliseen. Hyvä tietenkin sanoa näin, kun pätkä lomaa on vielä edessäpäin. 

Tänään oli ensimmäinen työpäivä ja varsin vauhdikas sellainen. Iltavuoron jälkeen teki kuitenkin mieli kotipihalle puuhastelemaan. Isäntä oli leikannut nurmikon ja siistinyt pensasaidan, joten siitä oli hyvä jatkaa "pikkusäätöjä" kuten kitkemistä. Ja ottaa vähän valokuvia. Hurjaa miten paljon pihalla on tapahtunut pienessä ajassa.

Satoa on tulossa:
Meidän omia luomuherukoita. Ikinä näille ei mitään tehdä ja satoa tulee joka vuosi niin että melkein itkettää. Mutta eipä itketä talvella kun mehua on pakastin väärällään.

Kesäkurpitsoitakin tulee, niitä on jo päästy maistelemaankin.
Ja tästä hiekkalaatikkoperunamaastakin on jo kaivettu maailman hienoimpia ja maukkaimpia perunoita - joille vetävät vertoja ainoastaan mökkipottumaan Siiklit. 
Ja niitä viinirypäleitä. Tänään taas kuritin viiniköynnöksiä, että nämä tertut - joita on tänä vuonna todella runsaasti - ehtisivät kypsyä.
Silmäniloakin riittää. Tämä takapihan kukkapenkki on ollut aika ankea, ja siihen on lähipäivinä tulossa täydennystä. Mutta viimevuotiset kesäkukat, peikkopäivänkakkarat pääsivät yllättämään. Olivat siementäneet ja tänä vuonna kukinta on näin mahtava!
Kuvassa näkyvät myös kaikki kolme samettiruusua, jotka satapäisestä taimikasvattamostani selvisivät hengissä ;)

Kesäkukat ovat olleet aika ankean näköisiä ja sateen hakkaamia, mutta lämpö ja aurinko ovat tehneet ihmeitä.

Katoksen alle päässeet ovat kyllä pitäneet pintansa ja jaksaneet ilostuttaa koko kesän.

Etupihan villi kukkapenkki saa vapaasti rehottaa. Humalatkin ovat saavuttaneet jo huipun.
Ihania elokuun päiviä - ja iltoja!

1 kommentti:

  1. Kiitos ma-te! Juu kohta pääsee viinimarjapuskiin, sitten ei olekaan vähään aikaan vapaa-ajan ongelmia. En ole suojannut viiniköynnöksiä mitenkään ja ovat tuossa pärjänneet jo yli 15 vuotta. Pitäisi vaan opetella leikkaamaan niitä oikein, niin varmaan tulisi hyvin satoakin, vaikka kyllä sitä näinkin näyttää tulevan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!