Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Mämmiä ja etanoita

Kiitos kävijöille ja kommentoijille. Ja uudelle lukijalleni kovasti tervetuloa! Avanto on ollut kovassa käytössä, ja olo alkaa olla todella rentoutunut ja kolotuksetkin siedettävissä rajoissa.

Usein mökkeillessä iltapalaksi grillaillaan jotain, tai laitetaan kiukaalle HK:n sinistä. Nuo etanat nyt jotenkin kiehtovat (ainakin minua, mies hiukan nikottelee...). Pääsiäisen kunniaksi matkasi etanapurkki mökillekin mukaan. Tällä kertaan tein vähän ruokaisamman etanailtapalan, eli etanabruschettan.
Huuhdoin etanat ja silppusin ne pieniksi kuutioiksi. Samoin kuution chorizoa ja punasipulia. Sulatin valkosipulivoita pannulla, kuullotin sipulit ja lisäsin etanat ja chorizot. Voitelin patonginpuolikkaat myöskin tuolla valkosipulivoilla, laitoin seoksen pannulta patonkien päälle, lisäsin hienonhienoa Chapelli-juustoraastetta, ja koko hoito 5-10 minuutiksi uuniin. Loput patongit sivelin valkosipulivoilla ja laitoin myös hetkeksi uuniin. Olipas muuten herkullista ja vatsakin tuli täyteen.

Jälkkäriksi tein tällaista mämmi-rahkaherkkua:
Vaahdotin desin kermaa ja lisäsin n. puolitoista desiä mämmiä, sekoittelin koko hoidon  vielä sähkövatkaimella. Laitoin jälkiruokakulhoihin kerroksittan mämmivaahtoa, sitruunarahkaa ja aprikoosimarmeladia, koristeeksi karambolaa.

Pöytäliina on muuten Pentikiä ja löytyi kirppailta kympillä! Tykkään ihan hurjasti tästä kuosista ja on sopivan isokin mökin isolle pöydälle. 

Muutama käsityö vielä: sain joulutervehdykseksi bambulangasta tehdyn tiskirievun, ja säästelin sitä aikani kunnes vihdoin hiljattain raaskin ottaa sen käyttöön. Ja tykästyin kovasti: todella imukykyinen ja pyyhkii kuin mikrokuituliina! Piti sitten ostaa bambulankaa ja alkaa itsekin näitä virkkaamaan isoäidinneliön tyyliin:

Lankakopan uumenista löytyi tällainen raitalanka, jonka alkuperästä ei ole mitään tietoa. Tuntumaltaan on lähellä seiskaveikkaa, mutta kerä on isompi ja vyöte tietenkin kadonnut aikaa sitten. Aloittelin tästä sukkaa tyyliin twist or not:
Tunnistaako joku mistä langasta on kyse? Laitoin kuvan tuonne facebookin Voihan villasukka -ryhmään, ja joku oli sitä mieltä, että kyseessä voisi olla 7 veljestä. Onkohan sitä joskus myyty isommissa kerissä? Samaa lankaa on kopan pohjalla myös sinisävyisenä.

Toivottelenpa taas kerran hyvää ja herkullista pääsiäisen jatkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Työtä jälkiruokaa aion kokeilla. Näytti ja kuulosti hyvältä! Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!