Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Mittumaari

Hyvää juhannuksenjälkeistä elämää! Juupa juu, koleaa oli mutta varmaan moni pelastui hukkumasta juurikin siksi. Me vietimme tapamme mukaan mökkijuhannusta, tunnelma oli lämmin ja sauna kuuma. Seuraksemme miehen ja tyttären kanssa saimme tyttären ystävättären ja siskoni. Aattoiltana myöhemmin seuraamme liittyivät myös suoraan Lapin reissulta nuorempi poikani kihlattunsa kanssa. 

Viileä sää aiheutti hiukan liikehdintää nukkumisjärjestelyjen kanssa. Meillä yläkerrassa nukkuneilla oli koko ajan lämmintä ja mukavaa. Tytöille vietiin saunakamariin sähköpatteri lämmikkeeksi, mikä aiheutti muurahaisten joukkoherätyksen kamarissa. Ihan myrkyn kanssa jouduimme käymään ötököiden kimppuun. Poika ja miniä majoittuivat matkailuautoon, missä lämmitys oli välillä todella kuuma ja välillä niin kylmä että nuoripari kömpi peittoineen mökkiin ja kallistivat päänsä mihin sattuivat mahtumaan. Sopu sijaa antaa ja kukaan ei paleltunut. Murkutkin alkoivat olla lähtiessa vainajia.

Saunottiin tietenkin:


Sisko haki koivunoksia ja isäntä rakenteli niistä vihdan.

Juhannuskoivut vaihdettiin tänä vuonna lupiineihin sinkkisangoissa:
 Sen verran yötön yö hämärsi, että kokko valaisi ja lämmitti:
Turvallisesti kaivonrenkaassa!
Aattona söimme perinteisesti savulohta ja uusia perunoita lisukkeineen. Ja juhannuspäivänä alkoi sitten armoton grillaaminen!
Siskoni myydessä mökkinsä sosialisoimme sieltä tämän hienon puuhellan. Mieheni käsitteli sen mustaksi, ja hieno tulikin:
Tuosta kun ottaa noita pyörylöitä pois niin muurikka solahtaa juuri sopivasti koloon. Perunoiden paiston verran pääsimme jo Högforsia testaamaan. Hyvin vetää!
Maalaisleipä onnistuu mökkiuunissa kaikkein parhaiten:
 Olen keräillyt kirppareilta ja saanut lahjaksikin vanhoja kalenteripyyhkeitä, ja olen pitkään miettinyt miten saisin niitä jotenkin kivasti esille. Jonkinlainen orsi oli suunnitteilla, ja keksimme tehdä sen ripustamalla heinäseipään kettingeillä mökin kattoon:
Sinne sain nuo nyt kivasti esille aikajärjestykseen. Ja onpa joukossa tämänkin vuoden uutukainen pyyhe! "Onneksi sulla ei ole tietokonenörttiä miehenä", mieheni totesi tätä viritellessään. Niinpä niin, minä kyllä mielelläni ideoin kun joku sitten vaan toteuttaa näitä ideoita. Mökillä voi toteuttaa vähän villimpiäkin juttuja, kotona sitten onkin konservatiivisempaa.

Pari viikkoa vielä lomaa jäljellä, toivottavasti ilma edes vähän lämpiää! Ensi viikolla lähdemme siskoni kanssa käymään Tukholmassa moikkaamassa Ruotsin-tätejämme, ja kun tytär vapautuu kesäduunista niin olisi suunnitteilla tehdä jonkunlainen reissu matkailuautolla.

Aurinkoa alkavaan viikkoon!

6 kommenttia:

 1. Kiva idea laittaa pyyhkeet esille :) Kalsaa on, varmaan pitää huomenna laittaa ihan sukkikset töihin lähtiessä :-O

  Kiitos samoin :) Mulle piisais tosiaan että paistais, ei tarttis olla ees lämmin mutta ku ees paistais :D

  VastaaPoista
 2. Mukavan tuntuinen juhannus teillä on ollut☺
  Lämmintä minäkin toivon ja Sinulle hyvää loman jatkoa☺

  VastaaPoista
 3. Ihania tunnelmakuvia mökki juhannuksestanne.
  Voi ei sinun lomasi nyt ole oikein hyvään aikaan. Täällä ainakin tulee vettä kuin aisaa.
  Toivottavasti sää paranee.

  ps. minulla nyt sairasloma jatkuu toistaiseksi ja eläkepaperit on vetämässä !

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista! Juu ei kyllä säät suosi ja kyllähän se vähän harmittaa vaikka ei pitäisi antaa säiden vaikuttaa. Moni suunnitelma jää kuitenkin toteuttamatta sateella. Anneli, varmasti asiat järjestyy!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Maija ♥ toivotaan parasta !
  Nyt se kesä viimein tuli ja unohdin nimipäiväsikin. Mutta onnea näin jälkikäteen, eikös se ole että : parempi myöhään , kuin ei millonkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli, en minäkään kenenkään nimppareita muista ennenkuin pari viikkoa jälkikäteen ;) jos silloinkaan...

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!