Heipsan! Kovasti on ollut matkakertomusta blogissa viime aikoina. Mutta kyllä meillä ruokaakin laitetaan, ei ole vaan tullut niitä tänne jaettua, kun enimmäkseen ollaan syöty tavallista kotiruokaa. Aina joutuu vähän miettimään näitä ruoka-asioita kun minulle ei uppoa liha, ei edes kana. Kala on kompromissi, mikä käy meille molemmille ja sitä syödäänkin sitten välillä monta kertaa viikossa. Kesän bravuurina on ollut savustaminen ja loimulohi mökillä, eli mökkivieraatkin saavat meillä usein kalaruokaa. Nyt kun mökillä on ollut pieni perunamaakin, on kalan kanssa nautiskeltu oman maan perunoita.
Retroruoka lämppärit eli lämpimät voileivät ovat trendikkäitä taas, ja tässä muuttokiireiden keskellä inspiroiduin Yhteishyvän ohjeella tekemään meille lämpimiä lohileipiä lounaaksi. Kävisivät mainiosti myös ilta- tai välipaloiksi tai vaikka suolapalaksi illanistujaisiin. Ohjetta sovelsin tapani mukaan, mutta tässä summittainen ohje jos haluat kokeilla.
Lämpimät lohileivät
200-300 g savulohta
2 kananmunaa
1 pussi juustoraastetta, esim. Emmental
voita tai margariinia
mausteita mielesi mukaan, itse käytin pelkästään yrttisuolaa
8 viipaletta ruisleipää, esim. Puikulaa tai Ruispaloja
Tee näin:
Voitele leivät. Sekoita kulhossa kananmunien rakenne rikki. Paloittele savulohi. Sekoita munat, lohi, ja juustoraaste sekä mausteet keskenään. Suolaa ei tarvitse lisätä, koska lohi on suolaista. Lusikoi leiville. Paista 200 asteen lämmössä 10-15 minuuttia uunista riippuen.
Sellaista tänään. Huomenna lähdetäänkin mökille pariksi päiväksi. Sinne on kotoa yhtä ja toista vietävää, sellaista mitä ei rivariasuntoon voi viedä. Syystöitäkin siellä olisi, mutta katsotaan nyt mitä sitä inspiroituu tekemään.
Moikka!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!