Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Syksystä lomalle


Lääkäri: Kirjoitan nyt sairalomaa marraskuun loppuun asti.

Minä: Mutta minulla alkaa loma.

Lääkäri: Loma sitten siirtyy.

Minä: Mutta kun on matkakin varattu.

Lääkäri: No sitten lähdet matkalle. Mikään laki ei velvoita sairastamaan Suomessa. 

Edellisessä postauksessa sukkien lomassa kerroinkin syksyn terveysongelmista. Mutta lääkärin luvalla reissuun lähdettiin. Ai mihin? No Torreviejaan, viidettä kertaa. Matka oli varattu jo kesällä. 

Torreviejasta olen kirjoittanut jo monen monta postausta, ja lähiympäristön nähtävyydetkin on koluttu aika tarkkaan. Kaupunkikohteista emme niin välitä, vaan olemme enemmän luonnonnähtävyyksien ystäviä. Auton vuokrasimme tälläkin reissulla pariksi päiväksi. Näkemättä oli vielä Fuentes del Algar eli Algarin vesiputoukset. 

Putoukset sijaitsevat Benidormin ja Altean puolessavälissä Callose d'en Sarrìan kyllässä. Algar-joki muodostaa tämän kylän kohdalla tähtimäisen muodostelman, mikä saa putoukset ryöppyämään vuolaasti eri kerroksissa. Putousten alla on lähteitä, joiden vesi on kristallinkirkasta ja jääkylmää. Alue on luonnonsuojelualuetta. 
Me olimme liikkeellä sesongin ulkopuolella, joten putouksilla oli rauhallista. Sesonkina, kesäaikaan siellä on paljon turisteja ja espanjalaisiakin vilvoittelemassa. Lähteissä voi uida ja harrastaa meikäläisen silmiin aika hurjankin näköisiä uimahyppyjä. Jos uiminen hirvittää, voi nauttia kävelystä luonnon helmassa tai vaikkapa  piknikistä. Alueella on myös ravintola.  Me tyydyimme kahlailemaan ja ihailemaan maisemia sen enempää itseämme kastelematta. Uimakenkiä suosittelisin tuolla kahlailemiseen, pohjassa on teräviä kiviä. Taianomainen paikka.

Toisen autoilupäivän vietimme ajelemalla Torreviejan ympäristössä. Jalkauduimme välillä ihailemaan flamingoja ja suolajärviä. Olemme aina majailleet keskustan tuntumassa, pari kertaa Cura Beachin tuntumassa, tällä kertaa lähempänä Los Locos -rantaa. Muutaman kerran olemme poikenneet La Matan kaupunginosassa, joka viehättää minua rauhallisuudellaan ja upeilla hiekkarannoillaan. Jos joskus olisi mahdollisuus viettää pitempi aika Torreviejassa, voisin harkita La Mataa. Parin viikon reissulla on kivaa kun kaikki on kävelymatkan päässä ja elämää ympärillä. 

 Mittari kipusi useana päivänä yli 25 asteen, ja rannallakin tuli vietettyä aikaa. Merivesikin oli vielä uimalämmintä. Espanjan juhlista on aiemmin nähty pääsiäinen ja joulu, ja nyt osui Halloween kohdalle. Sitä juhlimme asuntomme lähellä olevassa irkkubaarissa, jossa tuli vierailtua aika useana iltana. Siellä oli lähes joka ilta elävää musiikkia ja mukava meininki. Halloween-iltanan oli myös musiikkia ja toinen toistaan hurjempia koristeita ja tarjoilijatkin olivat kuin suoraan Dracula-leffasta. Kun bändi lähti tauolle, ilmoitettiin että buffet-pöytä on katettu. Me vähän ihmettelimme, koska mitään sisäänpääsymaksua ei ollut, ja nyt vielä ruokaa...no sinnehän mekin suuntasimme pikkusuolaisia maistelemaan. Tarkoituksesa tälläkin: suupalat olivat niin mausteisia ja suolaisia että porukalle taas juoma maistui. 

Ja kun nyt ruoka-asioihin päästiin, niin suunnataanpa taas Bella Mar Beach-ravintolaan. Isänpäivään oli viikko aikaa, joten aloitimme sen vieton jo Torreviejassa. Sydäntä lämmitti, kun Bella Marissa meidät muistettiin ja toivotettiin kädestä pitäen tervetulleiksi. Siellä olemme aina myös saaneet loistavaa palvelua. Nyt syötiin pitkän kaavan mukaan, myös kaikki tarjoilijan suosittelemat alkupalat. Hiukan nikottelimme kun pöytään alkoi tulla simpukoita joita olemme aina vähän vieroksuneet, mutta espanjassa ne osataan tehdä niin hyvin, että nirsommallekin suomalaiselle kelpaa. "Valkusipulileipä-alkupala" osoittautui pizzan kokoiseksi valkosipulihuuruiseksi lätyksi.


No näiden jälkeen oltiin jo aika ähkyssä, mutta hyvin upposi vielä pääruokakin, isännälle liharuokaa ja minulle kasvislasagnea. Emme heti muistaneet, että täällä iso olut tarkoitti litran tuoppia, ja minäkin tilasin "pequeno botella" eli pienen pullon punaviiniä, joka olikin sitten puoli litraa. 


Sitten vielä jälkkäriksi Irish Coffeet. 


Ja arvatkaas mitä tämä koko lysti maksoi. 88 euroa. No, onneksi Suomessa on syöminen ja juominen vähän kalliimpaa, niin pysyy ihminen ruodussa. Toissapäivänä tilasin pikkujouluissa lasin punaviiniä, hinta 10 euroa. 

Seuraavana aamuna olikin sitten totuuden hetki, lähtö lentokentälle klo 03.30. Ajatus oli, että matka katkaisee mukavasti syksyn pimeyttä, ja niinhän se tekikin. Ja kotiin on aina kiva palata. Mutta reissun jälkeen syksyn pimeys tuntui kyllä musertavalta. 

Facebook tarjoilee muistoja viime joululta, joka vietettiin Torreviejassa. Tuleva joulu vietetään kotona omien rakkaiden kanssa. Joulusta en ole sen kummempaa stressiä ottanut, enkä aio ottaa. Ruoka ei tule loppumaan ja siisteydellä ei niin väliä ole. Lahjojakaan ei osteta, paitsi kaikkein pienimmille. Aattoillan iloksi olen ostanut Alias-pelin. 

Tässä joulunalusviikon muistilistaan muutama katkelma kirjoituksesta, joka on löytynyt St Paulin Katedraalista Baltimoresta v. 1692.  Leppoisaa joulun odotusta!

Mene tyynesti hälyn ja kiireen keskelle ja muista, mikä rauha kätkeytyy hiljaisuuteen.
 
 
Vältä äänekkäitä ja hyökkääviä henkilöitä.  He ovat piina sielulle.  Jos vertailet itseäsi muihin, voit tulla turhamaiseksi ja katkeraksi, sillä aina on olemassa suurempia ja mitättömämpiä ihmisiä kuin sinä itse.
 
 
Ole oma itsesi. Varsinkaan älä teeskentele kiintymystä. Älä ole ivallinen rakkauden suhteen, sillä kaiken kuivuuden ja hurmattomuuden keskellä se on ikuista kuin ruoho.
 
 

Olet universumien maailmankaikkeuden lapsi, et vähemmän kuin puut ja tähdet.
Sinulla on oikeus olla täällä, ja olkoonpa se sinulle selvä tai ei, maailmankaikkeus joka tapauksessa kätkeytyy niin kuin sen tuleekin.
 
 

4 kommenttia:

 1. Voi kun ihana tuo kuva kesävaatteissa putouksella. Ja hienosti valoa on ollut siellä. Jotenkin minua on pitkään houkuttanut lähteä jonnekkin lämpimään talveksi. Hmm, puuttuu vaan se toimeenpaneva kaveri. Yksin en oikein saa minnekkään lähdettyä.
  Sairaudet ei tietenkään ole mukavia, mutta hyvä kuitenkin kun olet saanut sairauslomaa, ettei tarvitse sinnitellä töissa.
  Paljon hienoja neuleita olet tehnyt, nyt vasta kävin katsomassa edellisen postauksesi.
  Oikein hienoa joulunodotusta ja joulua sinne teillepäin!

  VastaaPoista
 2. Ihanat matkaterveiset, kiitos♥. Rauhallista joulua teille kaikille

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!