Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

maanantai 2. joulukuuta 2019

Netflixiä ja neulomista

 Syksyn myötä fibromyalgiakivut heittäytyivät hankaliksi, niin kuin usein syksyisin on käynyt. Niiden lisäksi kehoon on hiipinyt kaikkia uudenlaisia vaivoja, ja lokakuun lopussa käännyin taas työterveyslääkärin puoleen. Olen häntä aikaisemminkin kehunut kirjoituksissani, ja taaskin hän otti tilanteeni tosissaan, ja laittoi lähetteet erikoissairaanhoitoon. Ja passitti saman tien sairaslomalle. En itse tajunnut, että tämän kaiken myötä kovalevy alkoi täyttyä, mutta viisas lääkärini huomasi senkin. Nyt hoidetaan mieltäni, ja tammikuussa on aika neurologille, ja ehkä saan selityksen moniin outoihin oireisiini. Sairaslomaa on tällä erää tammikuun loppuun asti. Jatkosta en tiedä, nyt elän päivän kerrallaan ja yritän olla kuormittamatta kovalevyä lisää. Lukeminen on jäänyt vähiin.

Olen katsonut Netflixsistä kaikki mahdolliset Nordic Noir -sarjat, ja nyt on kokeilussa myös Cmore, josta on löytynyt lisää katsottavaa. Katsoin esimerkiksi Roban kaikki neljä kautta peräkkäin. Nyt on Areenaan tullut uusi Sorjonen, jee! Neulominen on pitkän tauon jälkeen alkanut sujua, ja tässä vähän syksyn satoa. Osa taitaa olla keväältäkin, ja jotkut ovat jo lähteneet uusiin koteihin ilman että olen muistanut niitä kuvata.

Nämä tein JonSukkia mukaellen. Värit eivät ensin tuntuneet natsaavan ollenkaan, mutta valmiisiin sukkiin olin kuitenkin suht tyytyväinen.
Mielestäni kivemmat tuli kuitenkin kun käytin pelkkää roosaa ja harmaata. Näissä varret Olga-sukan mallilla ja teräosaan tein pitsiä Novitan sivujen ohjeella.Nämä sitten ihan vaan tuota Novitan pitsiä. Toimii mielestäni paremmin vaaleissa väreissä, mutta kun nyt sattui olemaan kerä tätä tummaa lilaa.Ja sitten miesten sukkia:Kerrosrivinousua, terät yksiväristä sileää. Nämä jo käyttäjän jalassa.
Näistä harmaista tuli tosi suuret, mutta ehkä näihinkin jalka löytyy. Varsi Jules-sukan mallilla, terä taas sileää.


Ja sitten raitaa. Näihin tuli joku ihme väriero, joka näkyy sekä tässä kuvassa että livenä. No ehkä se ei haittaa kun ovat eri jaloissa.Nämä ovat Novitan Korpi-lankaa. Lanka käyttäytyi ihan kummallisesti, ja jouduin ostamaan toisen kerän, että sain teristä edes jotenkin symmetriset. Siedän huonosti epäsymmetrisyyttä. 
Kolmen pienen neitokaisen toiveesta ylipolvensukkia. Lankana Nalle, malli Novitan pitsisukkaa ja noissa pienemmissä Lise-Lottea, alkuperäinen malli Kardemumman talo
-blogista.

Ja vielä parit viiden lehden tossut, lankana Novitan Nalle.
Joulukuu alkoi kauniin lumisena täällä Etelä-Suomessakin. Tosin tämä maisema taitaa olla ainoastaan parin päivän ilo, ja vesisateet tekevät taas tuloaan. Leipominen ei ole innostanut pitkään aikaan, mutta hiukan kaipailin joulun tuoksua taloon ja sain jotakin aikaiseksi.Tortut tein valmistaikinasta. Aikanaan olen anopiltani saanut Paraisten piparkakut -taikinaohjeen, ja siitä lähtien olen jolupiparit tehnyt sillä ohjeella. Myös pullataikinaan olen käteni upottanut, ja viikonloppuvieraiden kunniaksi tein aika ihanan kinuskijuustokakun, josta ei sitten kuvaa ehditty ottaa.

Vähän jouluvaloja on viritelty ulos ja sisälle.Ja Torreviejassakin ehdittiin taas poiketa loka-marraskuun vaihteessa. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. Oikein ihanaa alkavaa joulukuuta!


4 kommenttia:

 1. Ihania sukkia <3 Olet taitava ja ahkera! Ihania lankoja, värejä ja malleja!

  Ikävä kuulla, että terveys reistailee. Onneksi on tuo aika neurologille tammikuussa. Nyt sitten rauhallisesti ja malttia jouluhommien kanssa, ettei kovalevy täyty.

  Rauhallista joulunalusaikaa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja, neulominen on ihanaa. Kyllä, kovalevyn tyhjennys on käynnissä.

   Poista
 2. On kyllä siunaus että sulla on hyvä toi työterveyslääkäri ja sait sairaslomaa <3 Koita hengitellä ja ottaa rennosti! Ihania sukkia sulta syntyy <3 Miten sun huonekasvit voi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sano muuta! En mä oikein muuta jaksakaan kun ottaa rennosti :) suurin osa huonekasveista voi hyvin kukkalampun alla, osa on ottanut vähän talvesta osumaa. Kohtahan se päivä alkaa taas pitenemään, onneks.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!