Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Oletko syksyihminen?


Kukkailoa

Aurinkoista syyskuun sunnuntaita! Jos olet syksyiminen, tämä on varmaan sitä parasta aikaa. Toki on ollut paljon harmaita ja sateisia päiviä, mutta siinä lomassa näitä aurinkoisia, kuulaita, pakkasyön jälkeisiä päiviä. Sienimetsään tekisi mieli, mutta nyt en ole siinä kunnossa, että sinne voisin lähteä. Syksyn myötä fibromyalgia on taas noussut melko lailla pääosaan elämässäni. 

Jotain olen kuitenkin jaksanut pihalla puuhastella. On mukava tulla kotiin kun terassilla on kukkia toivottamassa tervetulleeksi. Vein gallunat haudoille ja jätin muutaman kotiinkin. Kesäkukat vielä vähän yrittävät kukkia. Niiden lopeteltua kukintansa hankin lisää syyskukkia. 



Takapihan terassin ihanat daaliani ottivat osumaa yöhallasta, ja tänään otin juurakot talteen. Toivottavasti jaksavat taas ensi kesänä ilostuttaa kukinnallaan. 




Kuvassa kukat ovat vielä huurteisia hallan kynsissä, iltapäivällä näky oli sitten jo paljon lohduttomampi. Daaliat eivät pakkasesta tykkää. 


Viinirypäleitä tuli tänä vuonna paljon ja niistä tuli tosi hyvää mehua, kun pakkanen oli niitä vähän puraissut.

Maagisen musiikin ilta



Esikoiseni tekee kaikkea ääneen ja vähän valoonkin liittyviä hommia musiikin ja teatterin parissa. Eilen meillä oli ilo osallistua Maagisen musiikin iltaan, jossa hän toimi dj:n hommissa. Tilaisuus oli järjestetty  Arthouse Cafe Kehräsaaren kanssa yhteistyössä. Ella Frigard huolehti visuaalisesta puolesta videotaiteellaan, ja myös Kuningas Koomapöksy esitti omaa musiikkiaan. Ihana miljöö, kuin olohuone, missä musiikki soi ja porukka pelasi lautapelejä, nautti erikoiskahveista sekä muistakin juomista. Sekä hyvästä ruoasta. Ensimmäistä kertaa elämässäni nautin pokebowlia, nykyään niin trendikästä kulhoruokaa.


Tästä löytyy tofua ja nuudeleita sekä kaikkia mahdollisia vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä. Tofun lisäksi tarjolla oli liha- ja kanabowlia. 

Kiva ilta, joskin kotimatkalla pimeässä peurakolari oli lähellä. Kannattaa todella varoa nyt pimeällä ajellessa. 


Nutellabrowniet



Bongasin sattumalta Iltalehden Instagram-sivulta nutellabrownien ohjeen, ja kun kaapista löytyi purkillinen vegaanista Nutellaa, niin päätin kokeilla. Näihin leivonnaisiin tulee ainoastaan kolmea ainesosaa, Nutellan lisäksi kananmunaa ja vehnäjauhoja. Vegaanisia nämä siis eivät ole tuon kananmunan vuoksi. Samalla tuli harjoiteltua uuden uunin käyttöä. 20 vuotta vanha sanoi sopimuksen irti, ja tässä uudessa on kaikkia hienouksia, mihin pitää perehtyä hiljalleen.
Tässäpä ohje:

3,5 dl Nutellaa
2 kananmunaa
1 1/4 dl vehnäjauhoja

Sekoita kaikki aineet, paista 180 asteessa n. 25 minuuttia, jäähdytä huoneenlämmössä. Browniet jäävät sisältä hieman tahmeiksi. Kermavaahto tai jäätelö kruunaavat makunautinnon. 

Kaunista ja  maistuvaa sunnuntaita ja hyvää alkavaa viikkoa!

-Maija-

5 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, täällä yksi syysihminen ihasteli kyllä erityisesti herkkuja. Ihanaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ehkä se tämä alkusyksy menee, kun voi laitella callunoita ja syyskukkia. Ruskaakin voi ihailla silloin.
    Mutta yleensä en ole yhtään ollut syksyihminen sitten kun alkaa pimeä olla ja sataa vettä ja räntää. Nythän se pimeä tulla tupsahtaa taas aikaisemmin.
    Mutta ei voi mitään, kaikki vuodenajat on kestettävä, siinä se aika menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan täysin samaa mieltä! Pitää vaan yrittää löytää niitä kivoja asioita syksystäkin.

      Poista
  3. Ihanat kukka-asetelmat olet tehnyt. Syysihmisiä on siis muitakin:)Harmi vaan, että kroppa vihottelee mutta jaksat kuitenkin oll ahkera kaikesta huolimatta. Voimahalaus sinulle♥. kaisalta

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!