Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

tiistai 26. joulukuuta 2017

Joulun kuvia

Näin tapaninpäivänä alkaa tuntua siltä, että joulu on ohi. Vietimme sitä mieheni, vanhemman poikani, tyttäremme ja hänen poikaystävänsä kanssa. Nuorempi poikani vietti joulua vaimonsa kanssa revontulia ihaillen Lapissa. Eteläänkin saimme vallkoisen joulun. Meillä lämpiää ulkosauna aina kun kotona aattoa vietämme. 

Sytyttelemme myös paljon ulkotulia ja kynttilöitä, ja tänä jouluna sää salli nuorison tehdä lumilyhdynkin portinpieleen. 

Ja sitten tietysti syötiin, pitkään ja hartaasti. 
 Meillä on muovikuusi, mutta tämä havuastelma on tehty pihan pihtakuusesta, toiveena saada vähän kuusen tuoksua kotiin. 
Tänä jouluna oli tarkoitus jättää lahjojen ostaminen vähemmälle, mutta ihan lahjaton joulu ei kuitenkaan ollut. Minä tietysti jakelen näitä itsetehtyjä, nyt vaan kuva ei millään suostu kääntymään oikein päin, joten olkoon sitten nurinniskoin. 
Tämän joulun uutuutena tein näitä "älypuhelinlapasia", eipä sitten sormet jäädy kun kuvailee tai näprää puhelinta pakkasessa. Meneeköhän kaikki äly puhelimeen vai lapasiin?
Tänä jouluna moni neuloja on tehnyt näitä mökkisukkia.
Pitihän minunkin sellaiset tehdä, Suomi 100 -väreissä. Nämä lähtivät jo joulukuun alussa eräälle synttärisankarille. Olivat helpommat tehdä kuin luulisi, kun kuvio toistuu samanlaisena joka puikolla. 

Olen hiukan miettinyt blogitaukoa, tuntuu nimittäin siltä että toistan itseäni. Samat kuvat tulee laitettua facebookiin, instagramiin ja tänne blogiin. Mutta en tiedä, taidan olla koukussa Henkireikiini. Ehkä kirjoittelen silloin kun siltä tuntuu, vaikka vaan omaksi ilokseni.

Leppoisaa tapaninpäivän iltaa ja hyvää loppuvuotta!

7 kommenttia:

 1. Tunnelmallisen näköistä teillä.

  Nuo mökkisukat ovat ihanat, en ole sellaisia nähnyt missään...mistähän löytäisin niiden ohjeen..? Kun ei ole kovin paljon noita sukkaohjeita, joita tehdä :)

  Hyvää loppuvuotta sinulle Maija - toivottavasti saan lukea kuulumisiasi edelleenkin. Toki päätöshän on sinun ja niin kuin kirjoitit: sinä kirjoitat silloin kun siltä tuntuu, mutta varmasti meitä lukijoita varmasti riittää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä ihanan tunnelmallinen joulu. Olen kopioinut mökkisukkien ohjeen jostain kirjasta - älä nyt kysy mistä ; itse asiassa en itsekään enää ohjetta löytänyt arkistoistani. Sen verran googlailemalla löysin, että lehdestä nimeltä Rakas villasukka ohje löytyy, sekä myös Suuri Käsityölehti 11/2016 jos sellaisen käsiisi saat. Luulempa että tänne kyllä kirjoituksia ja kuvia tulee vaikka harvemminkin. Pitäähän johonkin arkistoida nuo valmistuneet neuletyötkin. Hyvää loppuvuotta sinulle myös toivottelen.

   Poista
  2. Kiitos tuhannesti Maija - viestisi tuli perille :)

   Poista
 2. Hyvää loppuvuotta Sinulle :) - kauniin tunnelmallisia kuvia !

  VastaaPoista
 3. Joulutunnelmaa kerrassaan, kaunista. Mahtavat nuo mökkisukat♥
  Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta ja paljon iloa päiviisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä samaa toivon Sinulle Kaisa alkaneelle vuodelle!

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!