Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 1. heinäkuuta 2017

Erilainen pizza

Oletkos koskaan kokeillut tehdä "valkoista pizzaa"? Siis sellaista, johon ei tule ollenkaan tomaattikastiketta pohjan päälle. Olen pari kertaa tehnyt aika vinkeän makuista pizzaa, johon tulee pohjan päälle creme fraichea, täytteeksi päärynää, aurajuustoa ja suolapähkinöitä. Kuulostaa varmaan tosi oudolle, mutta tuo suolaisen ja makean liitto todella toimii. Suosittelen kokeilemaan! Laitan tähän ohjetta jos joku uskaltautuu.

Päärynä-aurajuusto-suolapähkinäpizza (uunipellillinen)
Pohja:
2 dl vettä
1/2 tl suolaa
15 g hiivaa (tai puoli pussia kuivahiivaa)
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl ruokaöljyä

Pohjan päälle: 1 prk creme fraichea

Täytteet: 
2 päärynää
1/2 pussia auramurua
kourallinen suolapähkinöitä kevyesti murskattuna
1 pss pizzajuustoraastetta

Tee näin:
Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola ja hiiva (jos käytät kuivahiivaa, nesteen tulee olla n. 42-asteista eli reilusti kädenlämpöistä). Lisää jauhot taikinaan ja vaivaa tasaiseksi. Lisää öljy. Anna taikinan seistä hetki. Kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi ja laita pellille.

Levitä creme fraiche pohjan päälle. Lisää ohuiksi viipaloidut päärynät, auramuru sekä kevyesti murskatut pähkinät. Päällimmäiseksi juustoraaste. 

Paista 200 asteessa n.  20 minuuttia

Kuvan bataattiranskalaiset ovat kaupan pakastealtaasta, mutta tyttäreni tuunasi ne rapeiksi pyörittelemällä maustekorppujauhoissa ja lisäsi niihin mausteseoksen, jonka koostumus jäi minulle hämäräksi. Ranskikset eivät olleet yhtään lötköjä vaan todella rapeita ja hyviä. 

Lopuksi tässä muutama kesäinen tunnelmapala mökiltä. Hyvää viikolopun jatkoa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!