Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 13. toukokuuta 2017

Pientä pintaremonttia

Long time no see. On minulla puolustuskin, lakkiaiset tulossa ja armoton leipominen on ollut käynnissä.
Mikäs sen mukavampaa kun järjestää juhlia, leipominen ja järkkääminen on mielipuuhaani. Nyt on kaikki tehty mitä etukäteen voi tehdä ja pakastin pursuaa leivonnaisia. Viime päiviin jää silti tehtävää ihan kiitettävästi, onneksi on apujoukkoja tulossa. 

Tulossa olevat juhlat olivat hyvä syy uusia jo varsin huonossa kunnossa oleva keittiön lattia. Asiasta teki hieman haasteellisen se, että meillä on keittiö, eteinen ja olohuone yhtä ja samaa lattiaa. Kaikkia ei ollut tarvis uusia, joten teimme lattiasta tarkoituksella ihan erinäköisen kuin muissa huoneissa. 
 Tässä tuo ero näkyy, ja lattiat erotettiin toisistaan messinkilistalla. Hassua sinänsä, että keittiön lattian sävy valittiin pöydän mukaan. Pöydän  pinta on aiemmin hiottu ja kuultolakattu.
Aika kiva tästä tuli:
.
Tottakai mattokin meni sitten uusiksi.

Mökille on välillä menty relaamaan juhlajärjestelyistä, koska kotona ne ovat kuitenkin mielessä vaikka mitään ei tekisikään. Kevätsiivousta on tehty hiljallensa. Ja sitten ihan extempore pintaremonttia sielläkin. Meillähän on mökillä kaikki pitkälti kierrätettyä, ja nyt päätimme hyödyntää keittiöstä poistetut laminaatit aitan lattiaksi. 

Lähtötilateena oli öljyläikkäinen raakalautalattia, jota on peitelty matoilla. 

Edellisillä omistajilla aitta on toiminut lähinnä varastona, me olemme hiljalleen värkänneet siitä nukkuma-aittaa, vaikka siellä yhtä ja toista varastoidaankin. Seinät kuultomaalattiin silloin kun mökille muutettiin, mutta lattia jäi tekemättä. 

Eipä muuta kun tavarat kartanolle ja tuumasta toimeen!
Onneksi poutasää suosi meitä. Timpalla ei ollut ihan helppo homma saada laminaatteja istumaan vinksallaan olevan pohjan päälle, mutta lopputulos oli hyvä:
Aitasta tuli tilavan ja valoisan oloinen, vaikka se varsin pieni yksiö onkin. 

Aitta on ollut varsin vähäisellä käytöllä tähän asti, koska mökillä on makuutiloja muutenkin aika paljon. Mutta luulenpä että tämä tulee vielä hyötykäyttöön, niin kiva siitä tuli. Kesähuonehan aitta on, siellä ei ole sähköä eikä minkäänlaista eristetystä. Lämpimiä öitä odotellessa!

Hyvää äitienpäivää!
1 kommentti:

  1. Kaunista pintaremonttia on tehtykin ☺
    Hyvää Äitienpäivää Sinulle Maija ♥

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!