Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Lohturuokaa

Tulin väsyneenä hälyn, kiireen ja loskan keskeltä ja suunnittelin lenkille lähtemistä. Hetken kun kuuntelin tuulen ujellusta nurkissa, tulinkin toisiin ajatuksiin ja kietaisin esiliinan eteeni ja aloin ruoanlaittoon. 

Lohipasta

250 g (penne)pastaa
250 g savulohta
2 dl ruokakermaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa, esim ruohosipuli
1 dl Auramurua
1 sipuli tai 1 dl valmiita sipulikuutioita (pakaste)
öljyä tai voita paistamiseen
suolaa, mustapippuria myllystä, sitruunapippuria, sitruunaoliiviöljyä
tuoreita tai kuivattuja yrttejä, esim tilli, ruohosipuli 

Tarjoiluun parmesanraastetta

Tee näin:
 
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan kiehuessa tee kastike. 
Silppua sipuli ja kuullota öljyssä pannulla. Valmiit sipulikuutiot voi laittaa jäisinä pannulle. Lisää tuorejuusto ja ruokakerma sekä Auramuru (voi jättää poiskin mutta koska Auramurun jämät löytyivät jääkaapista lisäsin nekin kastikkeeseen.). Kiehauta nopeasti, mausta ja tarkista maku. Lisää yrtit, itse laitoin tähän kuivattua tilliä ja lorautin pienen tilkan sitruunaoliiviöljyä kastikkeen sekaan makua antamaan. 
 
Sekoita valutetun pastan joukkoon kastike. Istu pöytään rakkaittesi kanssa, kuorruttakaa pasta-annoksenne runsaalla parmesanraasteella, syökää vatsat täyteen. Se käy helposti, sillä tämä pasta on tosi täyttävää. Jutelkaa mukavia ja lösähtäkää sitten sohvalle tai nojatuoliin. Jos jaksat, voit vielä tehdä mustikkapiirakan jälkkäriksi.
 



1 kommentti:

  1. No niinpä, sähkö on kyllä hyvä apu ruoanlaitossa, meillä kyllä on onneksi leivinuunikin. Mukavaa viikkoa isnulle myös Ma-te.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!