Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

lauantai 21. tammikuuta 2017

Aikas paha neuloosi


Eipä loppunut neuloosi jouluun. Välillä on tuntunut, ettei mitään muuta huvita tehdä kun neuloa. Jonkin sortin riippuvuus kai sekin. Pianosukista tuli tilaus kun tytär omiaan esitteli. Pitkät mustavalkoiset ovat myös ystävän pyynnöstä tehty. Tuota pitsimallia, jonka olen Novitan sivulta löytänyt, olen käyttänyt paljon myös pitkävartisena.Viiden lehden tossut juhlavuoden väreissä välipalaksi.

Neulojien tervehdyksenä juhlavuoden vauvat saavat tällaisia sinivalkoisia sukkia, jotka toimitetaan sairaaloihin. Niihin hurahdin niin täysin että tein kolmet putkeen. Ihanaa puuhaa kun yksi pikkusukka valmistuu yhdellä istumalla!

Marraskuun lopulla selkäni meni pahaan kuntoon. Pyyhin pölyjä matalan tason päältä ja selässä vihlaisi niin että putosin polvilleni. Siitä lähtien selkä on kipuillut, välillä enemmän, välillä vähemmän. Vihdoin se röntgenkuvattiin, ja kaikenlaista ikävää sieltä löytyi. Pahaa kulumaa, ahtaumaa, rappeumaa, nivelrikkoa. Selkärangassani on myös jonkunlainen mutka. Osa normaaleja ikääntymiseen liittyviä muutoksia, mutta myös jotain hermoihin liittyvää juttua, mikä säteilee jalkaan ja saa sen puutumaan. Onpa se muutaman kerran pettänyt altakin. Selkää ei ole magneettikuvattu joten mahdollisista pullistumista ei ole tietoa. Kuvaus tehdään sitten aikanaan jos kivut niin vaativat. Paljoakaan ei ole tehtävissä, lihaksia pitäisi vaan vahvistaa niin selkä ehkä kipuilisi vähemmän.Sinänsä surkuhupaisaa, kun en varmaan koskaan ole liikkunut niin paljon kun viime syksynä: tanssinut, sauvakävellyt, jumpannut, venytellyt. Liikkumista jatkan siinä määrin kun pystyn, ja toivon pysyväni edes osa-aikaisesti työkunnossa. Sinänsä ihme, että selkä ei ole oireillut aikaisemmin, sen verran pahoja nuo kulumat ja madaltumat ovat. 

Tänään meillä kuitenkin tuoksuu pulla, ja pizzakin odottaa uuniin pääsyä. 
Nämä raparperi-dallaspullat ovat aivan ihania, ja olen kesällä keittänyt ja pakastanut raparperiä juuri näitä pullia ajatellen. Ohje löytyy tästä blogista täältä. Joskin tuon täytteen määrän voi puolittaa, ja riittää passelisti puolen litran pullataikinaan. 

Mukavaa lauantai-iltaa ja viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

 1. On ne niin sulosia nuo pikkuset sukat, kauniita myös sun neulomat isommat! Mistä noita lankoja ja noita lappuja saa, onko noihin sukkiin jossain ohje?
  Voi harmi noita sun sairauksia, ikävä kun eivät hellitä. Sitä sitten alkaa varoa selkääkin ja tulee jännityksiä, eikö ne antaneet ohjeita millainen jumppa on hyväksi. Välillä itelläkin on jonkinnäköistä "issias" vaivaa, ni ei oikein tiedä täsmä apua siihenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Emilie! Facebookista löytyy ryhmä "Villasukkakeräys juhlavuotena syntyville", sinne kun liittyy niin löytyy malleja ja ohjeita sukkiin. Lankana olen käyttänyt Novitan Nallea.

   Sen kummempia jumppaohjeita en saanut, vatsa- ja selkälihastreeniä sekä venytyksiä olen tehnyt ihan kotiolkkarissa, ja sille sain siunauksen ja kehotuksen jatkaa. Joskus kun on oikein kipeä, niin saa kyllä potkia itseään jumppaamaan, mutta kaikkea mikä ei lisää kipua voi tehdä.

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!