Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Joulupäivän mietteitä

Niin se joulu alkaa taas olla paremmalla puolella. Meillä oli todellinen perhejoulu, kaikki lapset plus miniä plus yksi kissa olivat meillä joulunvietossa. Iloa ja hälyä riitti, nyt on talo hiljentynyt kun osa perheestä käy töissä joulunakin ja muillakin on omia menojaan. Kohta olen yksin talossa ilman sitä kissaakaan. Minua yksinolo ei haittaa yhtään, päinvastoin. Vaikka on ihanaa kun talossa on elämää, kaipaan vastapainoksi rauhaa ja omaa aikaa. 

Tontut olivat olleet ahkerina tänä jouluna, varsinkin miniä oli nähnyt valtavasti vaivaa kun oli tehnyt lähes kaikki joululahjat itse. Paketeista paljastui itsetehtyjä herkkuja ja hemmottelutuotteita. Kiitos kaikille meitä muistaneille, ihania lahjoja saimme. Kaikissa saamissani lahjoissa tuntui olevan ajatus, että lahjan antaja oli ajatellut juuri minua ja meitä. Paketitkin olivat niin kauniita, että niitä oli sääli avata. Kaikki kierrätettävä pakkausmateriaali säästettiin, mutta tulihan sitä roskaakin. Erityisen tarkkoja olimme, ettei kissa päässyt syömään lahjanaruja, jolloin jouluun olisi voinut tulla ikävä käänne. 
Minultahan tunnetusti kaikki saavat lahjaksi sukkia, tossuja tai lapasia, halusivat tai eivät. Neuleita en tee sarjatyönä, vaan ajattelen neuloessani juuri sitä henkilöä, joka lahjan saa. Nyt kun kaikki ovat lahjansa saaneet, voin laittaa kuvat esille. 

Pianosukat tein tietenkin musiikkia harrastavalle tyttärelleni. 

Ehdinpä vielä tekemään itsellenikin joululahjan:
Paahdettuja hunajamanteleita tein taas monta satsia, ja osa niistä päätyi purkkeihinkin pikkulahjoiksi.
 Niitähän voi tehdä ympäri vuoden, ohjetta täällä.

Tänä jouluna on herännyt ajatus ihan yksinkertaisesta mökkijoulusta. Loimulohta ja nuotioperunoita pihakeittiössä. Uunipuuroa. Sauna ja avanto. Ehkä jonakin jouluna. Yhden elämäni parhaista jouluista olen viettänyt Lanzarotella. Aatonaattona paistattelimme päivää uima-altaalla ja jouluaaton illallisen söimme ravintolan terassilla aivan meren ääressä. Lapset olivat pieniä, ja jokainen sai valita ruokalistalta mitä halusi. Voisin hyvin ottaa etelän joulun tavaksi, kun nämä kotimaan joulut alkavat olla säiltään aika kurjia. 

Mutta nyt aion viettää illan nojatuolissa joulukuusen lempeässä valossa kirja ja konvehtirasia seuranani. Ihanaa joulupäivän iltaa sinullekin!
5 kommenttia:

 1. Kauniit neulelahjat teit! Mukavaa joulupäivää!

  VastaaPoista
 2. Voi kun paljon olet ahkerinut Hienoja lahjoja!
  Mukavaa joulun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Paljon ihania neuleita ja vaikka mitä. Jäin lukijaksesi, kun kävin katsomassa kesäsivujasi. Ihania kukkakuvia odotellen tulevalta vuodelta!

  VastaaPoista
 4. Kauniita olet tehnyt! Hyvää vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista ja toivotuksista!

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!