Hae tästä blogista

Tietoja minusta

Oma kuva
Elämäniloa ja maailmantuskaa. Valosta varjoon - ja takaisin. Tervetuloa matkalle mukaan!

sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Jouluillen

Joulukuista huomenta! Joko sinulla on joulutouhut kuumimmillaan? Lunta ja pakkasta on täällä Hämeessäkin, joten joulutunnelma ei ainakaan siitä ole kiinni. 

Yritän aina todistella itselleni ja muille, etten ole ollenkaan jouluihminen. Olen kuitenkin oppinut valitsemaan joulunvietosta ne rusinat pullasta, ja tekemään joulun odotuksesta itseni näköisen. Ja taitaa minunkin sisälläni asutella joku pieni jouluihminen, joka pimeän ajan tullen nostaa päätään ja haluaa virittää joulun tunnelmaa itselleen ja muille. 

Olen ollut tänä syksynä aika uupunut ja jopa sairauslomalla uupumuksen vuoksi. Sitten kun vielä selkä jysähti oikein kunnolla jumiin, niin joulutunnelma oli aika kaukainen juttu. Nyt olen hiljalleen toipumassa, mutta olosuhteiden pakosta tässä kotosalla viettänyt paljon aikaa, niin olen hiljalleen viritellyt valoja ja koristeita, että kotona olisi mukavampi olla. Liikuntaharrastukset ovat nyt katkolla, mutta kirjojen ja käsitöiden parissa olen saanut mukavasti ajan kulumaan.

Syksyn mittaan on valmistakin tullut, ja kohta pääsen tekemään pehmeitä paketteja!
Tavaralahjoja en juurikaan ostele ja vältän kaupoissa kiertelyä näin joulun aikaan parhaani mukaan. Yksi poikkeus on Finnmarin tehtaanmyymälä, jonka tunnelmaa on ihana haistella joulun aikoihin. Sieltä löytyy myös kivoja "joulukukkasia", jotka eivät pakkasta pelästy.
Kaikki ruoka-asiat ovat vielä mietinnässä. On ihanaa saada lapsia yhteisen pöydän ääreen. Tänä jouluna porukka tulee vaihtelemaan, kun työt kutsuvat yhtä sun toista. Meitä ruokarajoitteisiakin on jokunen, ja kinkunsyöjät ovat vähissä. Jonkunlainen kinkku luultavasti paistetaan. Joululaatikotkin ovat mietinnässä, luultavasti ne tehdään valmiista soseista tai sitten joku ammatti-ihminen saa tehdä ne meille. 

Tunnelmallista joulun odostusta!


4 kommenttia:

 1. Sinullapa on jo jouluvalmistelut hyvällä mallilla. Koristeet paikoillaan ja vielä neulomukset ym. kondiksessa. Siinä on ollut puuhastelua. Mikä siinä on kun se joulu aina ns. yllättää. Om jouluni on alkutekijöissään. Eilen oli työpaikan pikkujoulut ja jouluruokaa, erilaista sellaista, tuli nautittua kavereitten kanssa.
  Sinulle toivottelen oikein mukavia joulunajan hetkiä ja muista levätä. Kranssi on niin jouluinen.
  Halauksin Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Koristeet ja neuleet on tosiaan mallillaan, ruokapuoli alkutekijöissään ja näyttääkin siltä että joku ammatti-ihminen saa meidän jouluruoat tehdä tänä vuonna. Onhan tässä tosin vielä aikaa niitä vääntää joten ei huolta :)

   Poista
 2. Minäkään en tunnustaudu jouluihmiseksi. Usein joulu ahdistaa.. Mutta rakastan joulunalusaikaa, jolloin kaivan kaikki vanhat koristeet ja tähdet esille - ja nautin. Joulunpyhät sen sijaan ovat helposti liikaa hässäkkää. Paitsi voisihan senkin nyt vanhana ja viisaana päättäväisesti jörjestää toisin -vai voisiko....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä, Inna. Joulunalusaika on tosiaan ihanaa tuoksuine ja tunnelmineen - kun muistaa vältellä niitä kauppakeskuksia. Se hässäkkä on totta, koen rasittavana lämmitellä samoja ruokia moneen kertaan ja yrittää mahduttaa jääkaappiin kinkkuja ja laatikoita. Ihanaa kuitenkin saada omat rakkaat saman pöydän ääreen aattona <3

   Poista

Kommenttisi ilahduttaa, kiitos siitä!